Advertentie wordt geladen…

Een nieuw vriendje: 10 x deze honden en katten zitten in het asiel van Gouda

Ben jij op zoek naar een hond of kat? Kijk dan eens op de website van Dierenopvangcentrum Gouda. Daar zitten namelijk genoeg dieren met smart te wachten op een nieuw baasje. Heb jij hét gouden mandje voor één van deze lieverds? Let op: vanwege het coronavirus is het dierenasiel gesloten. Dieren kunnen alleen bezocht worden op afspraak.

Advertentie wordt geladen…

Senna (1)

Senna is een Faraohond van pas één jaar. In haar jonge leventje heeft ze al meerdere eigenaren gehad. Het is dan ook belangrijk dat haar nieuwe eigenaar zich goed verdiept in het ras of er al ervaring mee heeft. Een uitgebreid profiel over dit ras lees je hier.

Senna heeft veel energie en weet buiten niet zo goed weet hoe hiermee om te gaan. Ze kan erg blaffen naar voorbijgangers en honden. Als zij te enthousiast wordt, kan ze ook in haar riem gaan happen. Het is belangrijk dat haar nieuwe eigenaar haar hierin gaat begeleiden op een positieve manier.

Meer weten over Senna? Kijk dan hier >>>

© Dierenopvangcentrum Gouda

Levi (1)

Levi is een enthousiaste kater van anderhalf jaar oud. Hij vindt het gezellig om bij je te zijn en aandacht te krijgen, maar hij heeft ook me-time nodig. Hij kan anders overprikkeld en gestrest raken. Dierenopvangcentrum Gouda zoekt voor Levi dan ook een rustig huis, waar geen andere dieren of kinderen zijn.

Levi houdt er niet van opgesloten te zitten, hij zal gelijk toegang willen hebben tot meerdere kamers in het huis. In zijn nieuwe huis wil Levi ook weer graag de tuin in kunnen door middel van een kattenluik, zodat hij zelf kan bepalen wanneer hij naar binnen en buiten kan.

Meer weten over Levi? Kijk dan hier >>>

© Dierenopvangcentrum Gouda

Roy (5)

Roy is een lieve krachtpatser van – waarschijnlijk – vijf en een half jaar oud. Ze weten niet zeker hoe oud hij precies is, omdat hij ruim een jaar geleden is gevonden. Roy heeft wat weg van een Old English Bulldog.

Buiten wandelen vindt hij nog erg spannend en zijn nieuwe baas moet wel sterk zijn. Hij loopt nog niet netjes aan de lijn en kan soms ineens een ruk geven wanneer hij bijvoorbeeld een kat ziet. Met andere honden moet er ook goed opgelet worden. Verder is Roy dol op aaien en geborsteld worden.

Meer weten over Roy? Kijk dan hier >>>

© Dierenopvangcentrum Gouda

Bibi (5) en Doortje (2)

Bibi is een mooi poesje van zo’n vijf jaar oud. In het begin keek ze in het asiel de kat uit de boom, maar inmiddels is ze volop aan het spelen en zoekt ze contact voor een aai.

Doortje is een mooie verlegen dame van twee jaar oud. Doortje kijkt in eerste instantie de kat uit de boom, maar komt steeds meer los. Zij kwam binnen met oormijt, ontstoken tandvlees en pijnlijke kiezen. Inmiddels is ze aan dit alles geholpen en heeft ze ook niet veel tanden meer in haar bekje. Gelukkig is dit allemaal goed genezen en kan zij ook gewoon prima brokjes eten. Bibi en Doortje zoeken samen een huis. 

Meer weten over Bibi en Doortje? Kijk dan hier >>>

Spikey (9)

Spikey zit al vanaf juli 2020 in het asiel. Hij heeft een moeilijk start gehad, maar hij is nu toch echt klaar om naar zijn nieuwe huisje te gaan.

Spikey is een kruising dalmatiër van bijna tien jaar oud, maar zo gedraagt hij zich helemaal niet. Hij vindt het nog heel leuk om lekker te wandelen en te rennen achter een balletje aan. Spikey vindt vreemde mensen in het begin vaak nog wat spannend, maar met een goede kennismaking vertrouwt hij inmiddels al aardig wat mensen.

Meer weten over Spikey? Kijk dan hier >>>

© Dierenopvangcentrum Gouda

Cindy (1,5) en Vlammetje (4,5)

Cindy is een mooie zwarte slanke poes van nog geen twee jaar oud. Helaas was haar gebit er zo dramatisch aan toe, dat bijna alle tanden verwijderd zijn. Gelukkig is Cindy hier heel blij mee en is ze heel lief sinds zij verlost is van de pijn. Cindy kan ook gewoon brokjes eten, maar ook zien we haar vaak met een speelgoedje weglopen alsof ze een prooi gevangen heeft.

Vlammetje is een mooie verlegen dame van ongeveer vier en een half jaar oud. Vlammetje kijkt in het begin de kat uit de boom, hierna komt ze graag aandacht van je vragen. Gelukkig was haar gebit helemaal goed, maar heeft zij last van haar rechteroor. Deze is nu twee keer behandeld en zal in de toekomst nog wel aandacht nodig hebben. Cindy en Vlammetje zoeken samen een huis.

Meer weten over Cindy en Vlammetje? Kijk dan hier >>> 

Shala (1,5)

Shala is opgegroeid in huis, maar de socialisatie is door omstandigheden helaas niet goed gelukt. Ze was in het asiel dan ook in het begin enorm angstig en slecht benaderbaar. Een balkon is voor Shala voldoende. Het is wel belangrijk dat deze geheel is afgezet, ze is namelijk al twee keer eerder van het balkon afgevallen.

Voor Shala zoekt Dierenopvangcentrum Gouda een huis met een andere sociale, rustige, niet overheersende kat. Van deze kat zal Shala af kunnen kijken hoe de omgang met mensen moet zijn.

Meer weten over Shala? Kijk dan hier >>> 

© Dierenopvangcentrum Gouda

Apie (5) en Coco (2)

Apie is in het begin heel even verlegen, maar als ze eenmaal gewend is, loopt ze gezellig rond en komt ze knuffels halen. Ze kletst af en toe en ze vindt het heerlijk als je haar onder haar kinnetje kriebelt. Ze ligt hier graag samen met Coco in een mandje.

Coco is erg verlegen en snel onder de indruk, maar vindt het stiekem wel lekker als ze geaaid wordt en heeft steun aan Apie. Als je Coco voorzichtig aait, ligt ze van plezier te rollen op haar rug en trappelt met haar pootjes in de lucht. Apie en Coco waren in hun vorige huis een hond gewend. Kinderen zijn ze niet gewend en vinden ze veel te spannend. Met andere katten kunnen ze goed overweg.

Meer weten over Apie en Coco? Kijk dan hier >>> 

Tommy (7)

Voor lieve Tommy zoekt het dierenasiel een echte kattenliefhebber, die niet meteen allemaal hoge verwachtingen heeft en die hem ruim de tijd geeft om te wennen. Tommy vindt de wereld om hem heen nog best spannend.

Deze knappe, maar onzekere jongen ging altijd met veel plezier naar buiten, totdat hij last kreeg van buurtkatten. Die joegen hem achterna en kwamen zelfs door het kattenluik naar binnen om ruzie met hem te maken. Plotseling was zijn veilige thuis allesbehalve veilig. Van pure ellende en stress ontwikkelde Tommy blaasgruis en begon hij te sproeien. Inmiddels krijgt hij dieetvoer en voelt hij zich weer oké nu hij uit de situatie weg is. Het sproeien was dan ook meteen over. 

Meer weten over Tommy? Kijk dan hier >>> 

© Dierenopvangcentrum Gouda

Timo (6)

Timo is als schuwe zwerfkat binnengekomen bij Dierenopvangcentrum Gouda. Hij verstopte zich en blies als je in de buurt kwam. Gelukkig ontdooide hij al redelijk snel en vindt hij aaien inmiddels steeds fijner vinden. Hij vindt het ook heerlijk als je onder zijn kinnetje kriebelt. Hij is duidelijk wel ooit mensen gewend geweest.

Timo is vaak te vinden in de buitenkennel, waar hij ongegeneerd openbaar ligt te relaxen. Je zou er zo naast willen kruipen als je het ziet. Te veel drukte vindt hij niks. Ze zoeken daarom een rustig huis met tuin. Kinderen zijn voor hem niet geschikt. Het is niet bekend hoe hij op honden reageert. Andere katten lijken tot nu toe geen probleem. 

Meer weten over Timo? Kijk dan hier >>> 

© Dierenopvangcentrum Gouda

Maak een afspraak

Wil je één van deze honden of katten een nieuw thuis bieden? Kom dan snel kennis maken!
Dit kan door een email te sturen naar [email protected]. Je kunt uitsluitend mailen, bellen heeft geen zin. De selectie gaat per mail. Vergeet niet je NAW-gegevens en telefoonnummer te vermelden. Het dierenasiel zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Dierenopvangcentrum Gouda

Groenhovenweg 501, 2803 DL Gouda

Nu gesloten

Meer informatie

Lees ook:

Meer in deze categorie

Dieren

Ga naar “Bijzonder: bever wandelt over dijk in Gouda”

Bijzonder: bever wandelt over dijk in Gouda

Ga naar “Van deze snacks wordt je hond niet dik (en jij krijgt flinke korting)”

Van deze snacks wordt je hond niet dik (en jij krijgt flinke korting)

Aangeboden door Aware Pet Products

Ga naar “Een nieuw vriendje: 8 x deze honden en katten zitten in het asiel van Gouda”

Een nieuw vriendje: 8 x deze honden en katten zitten in het asiel van Gouda

In onze gids

Ga naar “Boerderij Versautomaat van Tol”

Boerderij Versautomaat van Tol

 • Noordeinde 38
 • Boerenbedrijven

Nu geopend

Ga naar “Stylonic”

Stylonic

 • Hanzeweg 19
 • Kinderkleding

Nu geopend

Ga naar “Terre Des Hommes Gouda”

Terre Des Hommes Gouda

 • Lange Groenendaal 55
 • Kringloopwinkels
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “10% extra korting op alle proefpakketten”

10% extra korting op alle proefpakketten

 • Aware Pet Products
 • Geldig t/m 25 juni 2021

Topper

Ga naar “Nieuw in de verkoop: Onder de Boompjes 123 – Gouda”

Nieuw in de verkoop: Onder de Boompjes 123 – Gouda

 • Klein Makelaardij
 • Geldig t/m 23 juni 2021
Ga naar “Espressopotje van € 39,95 voor € 31,95”

Espressopotje van € 39,95 voor € 31,95

 • Simon Lévelt
 • Geldig t/m 5 juli 2021

Topper

Ga naar “Nieuw in de verkoop: Heuvelhof 37 – Waddinxveen”

Nieuw in de verkoop: Heuvelhof 37 – Waddinxveen

 • Klein Makelaardij
 • Geldig t/m 30 juni 2021
Ga naar “Zand- en watertafel € 15,95”

Zand- en watertafel € 15,95

 • Action
 • Geldig t/m 22 juni 2021

Vacatures

Ga naar “Huishoudelijk medewerker”

Huishoudelijk medewerker

 • E.E.N. ZORG Gouda
 • Oproepbasis

Topper

Ga naar “Zelfstandig ondernemend vakman /-vrouw”

Zelfstandig ondernemend vakman /-vrouw

 • Keukenvernieuwers Gouda
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Medewerker keuken (Mooimaker)”

Medewerker keuken (Mooimaker)

 • Parttime
't zusje la place gouda
Ga naar “Allround medewerker”

Allround medewerker

 • Monkey Town Gouda
 • Parttime
monkey town Gouda
Ga naar “Allround Tandartsassistente (omscholing mogelijk)”

Allround Tandartsassistente (omscholing mogelijk)

 • Tandartspraktijk Buchman
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Gouds Geluk FoodFestival 2021”

Gouds Geluk FoodFestival 2021

 • Theaterbakkerheij
 • 27 augustus 2021
gouds geluk foodfestival
Ga naar “SensationKaas”

SensationKaas

 • Theaterbakkerheij
 • 5 november 2021
SensationKaas 2018
Ga naar “Het Super Cool Kidsfeest”

Het Super Cool Kidsfeest

 • 15 mei 2021