Baasje gezocht: 19 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda

Ben jij op zoek naar een spinnend vriendje of een trouwe viervoeter? In het dierenasiel van Gouda wachten honden en katten met smart op een nieuw baasje. Deze lieve huisdieren zitten momenteel in het dierenasiel Dierenopvangcentrum Gouda

Bobbie (4)

Bobbie is geboren bij een broodfokker en dus al met te weinig sociale ervaring en erg onzeker bij zijn baasjes terechtgekomen. Wel met liefde, maar met te weinig kennis van onzeker gedrag is het hier toch verkeerd gelopen. Zonder kennis van zaken is het gewoonweg heel lastig om een hondje te begeleiden naar meer zelfvertrouwen.

Wanneer een dier onzeker is, wordt er algauw over diens grenzen gegaan, want een nog groter gevoel van onveiligheid geeft. Vaak heeft dit vluchtgedrag tot gevolg maar als er geen uitweg is: dan kunnen ze alleen nog hun tanden gebruiken. Dit is dan ook een paar keer gebeurd. Met de juiste kennis van zaken hoeft het zo ver niet meer te komen. En dat is voor beide partijen beter natuurlijk.

Lees hier meer over Bobbie >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kittens Jonna en Jouke

Jonna is samen met haar broer Jouke in het asiel geboren. Haar moeder was schuw, maar Jonna is inmiddels heel aanhankelijk geworden. Ze is een echt spinnertje, als je haar aankijkt gaat ze al spinnen. Ze ligt graag op schoot of in je nek. Ook Jouke goed gesocialiseerd, zelfs zo dat hij eerder brutaal is dan verlegen. Hij heeft veel energie en doet alles in volle vaart, dus ook naar buiten rennen zodra hij de deur open hoort gaan. Beide kittens hebben last gehad van een schimmel, maar ze zijn gelukkig helemaal genezen.

Jonna en Jouke willen graag samen blijven, ze zijn erg op elkaar gesteld. Waar de één is, is de ander ook.

Lees hier meer over Jonna en Jouke >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Zorro (1,5)

Zorro, of wel Zortomo is met een wond op zijn staart bij het asiel afgestaan. Hij was hiervoor al wel voor bij de dierenarts geweest, maar de nazorg vroeg helaas te veel waardoor hij bij het asiel gebracht is. Inmiddels gaat de genezing van zijn staart de goede kant op en mag hij weer op zoek naar meer geluk!

Zorro is een enorm lieve en aanhankelijke rode kater van 1,5 jaar. Hij heeft altijd toegang gehad tot een tuin en is hier ook weer naar op zoek. Een lekkerbek is het zeker, want wanneer er blikvoer tevoorschijn komt, zal Zorro absoluut onderaan je benen te vinden zijn.

Lees hier meer over Zorro >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Okie (13,5)

Ach die lieve Okie… benauwd en verdwaald op straat gevonden. Bij binnenkomst door een dierenarts bekeken en een antibioticakuurtje gestart. Inmiddels is de benauwdheid een stuk minder, maar af ten toe horen ze hem nog licht reutelen. Gelukkig voelt hij zich een stuk beter en komt zijn ware ‘zelf’ naar boven. Het is een ontzettende lieve kat die erg van kroelen houdt! Spinnen kan hij echt als de beste en komt graag in de buurt van je liggen.

Het asiel is voor Okie opzoek naar een rustig huisje waar geen andere dieren aanwezig zijn, waar hij (hopelijk) nog een aantal jaren mag genieten van zijn pensioen. De dierenarts heeft hem op een leeftijd van 13,5 jaar geschat, maar helemaal precies weten ze dit helaas niet.

Lees hier meer over Okie >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Klaasje (2,5)

Deze lieve dame van ongeveer 2,5 jaar oud, is gevonden. Ze liep vermoedelijk al wat langer buiten, want ze had erge dorst en trek in eten. Daarbij zwalkte ze op haar achterpootjes. Eenmaal in het asiel viel op dat ze haar staart niet omhoog kreeg en dat ze inderdaad afwijkend liep en soms zelf haar achterkant aanviel. Op de röntgenfoto’s waren gelukkig geen afwijkingen te zien. Ze heeft waarschijnlijk spiertrauma wat een gunstigere prognose geeft. Nadat ze haar op de pijnstilling hadden gezet, kon ze haar staart alweer omhoog doen en liep ze stukken beter.

Ineens ging het alsnog helemaal mis met Klaasje, ze kon niet meer lopen, wilde niet meer eten en was een hoopje ellende. Het bleek dat haar motoriek niet goed was. Het verbeterde uiteindelijk niet uit zichzelf dus ze hebben haar op de dexamethason gezet. Gelukkig knapte ze helemaal op. Na een aantal dagen was ze weer helemaal de oude.

Lees hier meer over Klaasje >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kitten Jara

Jara werd koud, uitgedroogd, ondervoed gevonden bij de snelweg. Er zat niet veel fut meer in. Bij het gastgezin kreeg ze TLC en lekker eten, wat ze in het begin nog niet goed begreep. Waarschijnlijk had ze alleen nog maar bij de moeder gedronken. Toen ze doorkreeg hoe lekker eten kan zijn, begon ze luid te miauwen als er eten aankwam. Vooral bij natvoer en af en toe een snoepje. Ze danst voor je voeten als je vanuit de keuken het natvoer op de eetplek gaat zetten. Let op: VALGEVAAR.

Jara heeft van haar stiefbroer Jack het ‘kitten-zijn’ moeten aanleren, maar helaas kon hij haar ook erg opjagen en Jara kan dan extreem overdreven gaan gillen. Hierom zoeken wij een huisje voor haar waar ze of buiten sociaal contact kan hebben met andere katten of waar al een poes in huis aanwezig is. Katers zijn voor haar te druk, daar is deze dramaqueen niet van gediend.

Lees hier meer over Jara >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kitten Jack

Jack kwam bij het gastgezin binnen met een beschadigd oogje, vermoedelijk door niesziekte of door trauma. Hij moest, tot zijn grote ergernis, een kap op. Wat was hij blij als de kap even af mocht onder toezicht. Zijn oogjes zijn dagelijks meermaals behandeld. Het oogje is geheeld, maar heeft links nog een wazige vlek, dit is een litteken. Hij ziet gelukkig wel gewoon goed mee.

Jack houdt enorm van spelen en donderjagen. Hij komt soms op schoot, maar niet te lang, bijvoorbeeld voor een snoepje of als er een speeltje ligt. In de nacht komt hij je graag gezelschap houden waarbij hij eerst zorgt dat je echt helemaal schoon bent. Hij likt dan je oren, neus, wangen. Daarna ligt hij graag in je nek of bovenop je om te slapen. En af en toe moet hij eerst zijn stiefzusje opjagen over het bed heen.

Lees hier meer over Jack >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

King (8)

King is een kruising American Bully van 8 jaar. Hij is van het type ‘ruwe bolster, blanke pit’. Heel even keek King in het asiel de kat uit de boom, maar al snel smolt het ijs en nu geniet hij van de aandacht. Lekker wat wandelen of een stevige kroel(krab)sessie worden erg op prijs gesteld. Tijdens het wandelen heb je wel wat spierkracht nodig, want als King naar links wil, dan wil hij dat ook. Dit geldt trouwens ook voor naar rechts…

Buiten reageert King eigenlijk niet op soortgenoten, maar in het verleden verliepen die contacten wisselend. In huis met andere honden en katten is niet gewenst. Kleine kinderen is King ook niet gewend, laten we dat maar zo houden. Hij is voor een Bully toch al wat jaartjes op weg en vaak wordt het, met het ouder worden, steeds lastiger om geduldig om te gaan met kleine kinderen.

Wil je meer weten over King? Klik dan hier >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kittens Dopey en Lucky

De kittens zijn altijd samen geweest, samen eten, samen spelen, samen rennen, samen stoeien en daarna lekker samen slapen. Daarom willen ze zeker samen geplaatst worden. Ze zullen het ook leuk vinden om naar buiten te kunnen.

Dopey is een geweldig lief en speels katertje. Rennen, stoeien, klimmen en klauteren vindt hij geweldig. Een echte lieve dondersteen. Lucky is een prachtig katertje en heel nieuwgierig. Alles is leuk voor Lucky. Spelen, klimmen, klauteren, eten, heel veel knuffelen.

Lees hier meer over Dopey en Lucky >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kitten Jimmy

Hier is Jimmy, al had hij beter Max kunnen heten. Max Verstappen wel te verstaan. Jimmy zit namelijk vol met energie. Hij racet door de hele kamer en ziet overal wel iets interessants. Als zwervertje is hij binnengebracht in een ander asiel, maar helaas was het door drukte niet mogelijk om hem wat meer vrijheid te geven. Daarom hebben ze hem uitgewisseld met ons asiel.

Jimmy is een slank gecastreerd katertje van ongeveer 5 maandjes oud. Deze boef is gevonden maar ondanks zijn TWEE chips, hebben wij zijn baasje niet kunnen achterhalen omdat beide chips niet geregistreerd zijn.

Lees hier meer over Jimmy >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Frits (6)

Dit is Frits, een hele gezellige Maine Coon van 6 jaar oud. Je kunt niet om hem heen, want het is een reus van bijna 8 kilo. Hij ligt graag op schoot, wat voor een komisch gezicht zorgt met zijn grootte. Het past zeg maar net niet.

Hij is afgestaan omdat de eigenaar de zorg niet aankon vanwege zijn suikerziekte. Twee keer op een dag moet hij elke 12 uur een injectie krijgen. Dit is nu om 8.00 en 20.00 uur. Hiernaast krijgt hij ook speciaal dieetvoer. Frits zoekt een liefhebbende baas, want dat verdient hij. Een regelmatig leven voor Frits is een must, want stress kan zorgen voor een wisselende suikerwaarde. In het begin moet de eigenaar er dan ook rekening mee houden dat zijn glucose vaker gemeten moet worden. Hij zoekt een huis zonder andere katten, het is namelijk erg lastig om Frits apart te houden met voeren. 

Lees hier meer over Frits >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kitten Izzy

Izzy is het type ‘de kat uit de boom kijken’. Ze vindt mensen wat eng. Met eten is ze wel goed te paaien, je kan haar dan aaien en dan gaat het kontje omhoog. Dat vindt ze heerlijk. Ze heeft zichzelf aangeleerd dat er geblazen moet worden, maar ze heeft nog nooit geslagen of gebeten.

Ze kan goed met andere katten overweg. Ze heeft ook een sociale kat of meerdere katten nodig om te floreren. De verenhengel is een favoriet speeltje, net als een speelgoedmuis en de ballenbaan.

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kitten Bo

Bo is een verlegen katje. Ze heeft veel tijd nodig om te wennen aan mensen. Ze is wel gek op aaien, maar wel bij een rustige benadering. Als ze je vertrouwt, wil ze niks liever dan geaaid worden. Zelfs het bakje eten moet even wachten.

Ze kan heel goed met andere katten overweg. Een goed rolmodel kan haar tonen hoe leuk mensen zijn. 

Lees hier meer over Bo >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kittens Elsa en Anna (hoeven niet samen)

Wij zijn Anne en Elsa op dit moment zijn we ongeveer 12 weekjes oud. We zijn samen met andere kittens gevonden buiten met onze moeder. Omdat we niet heel wild zijn, gaven de mensen in het asiel ons een kans.

En dat waarderen wij heel erg, maar ze hebben het er wel over dat het beter is om ons apart te plaatsen bij een andere sociale kat die ons het goede voorbeeld kan geven. Zo leren wij veel sneller dat mensen niet eng zijn. Wij zoeken hierom mensen die geduld zijn en niet teveel van ons verwachten. Kleine kinderen zullen voor ons te druk zijn.

Lees hier meer over Elsa >>>
Lees hier meer over Anna >>>

Kitten Robyn

Ik ben Robyn, vernoemd naar één van de sister wifes. Samen met nog een twee zusjes, een broer en moeder gevonden in Nieuwkoop. Om ze wat sneller te socialiseren zijn ze op gesplitst en haar broer en zussen hebben al een eigen plekje gevonden. Robyn is nog erg voorzichtig, maar maakt grote stappen vooruit.

Ze zoeken heel lieve mensen voor dit kitten. Mensen die erg geduldig zijn en waar, in huis, niet te veel onvoorspelbaar gedrag is. (Lees kleine kinderen, drukke honden, etc). We zoeken een huis waar een rustige, sociale kat aanwezig is zodat dat een goed voorbeeld kan zijn voor dit ukkie.

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Rosa (6)

Hoe kan het dat niemand in Alphen deze dame mist? Leuk schildpadje, wit van kleur en nog geen 6 jaar oud. En duidelijk mensen gewend. In de opvang laat zij duidelijk twee kanten zien; enerzijds vindt ze het soms spannend om benaderd te worden, maar aan de andere kant kan ze ook lekker gaan rollebollen en spint dan dat het een lieve lust is.

Toen Rosa onder narcose was bij de dierenarts voor haar sterilisatie, zijn er gelijk een aantal loszittende voortandjes verwijderd. Rosa heeft hier geen last van. Tijdens de sterilisatie werd ze kortademig. Hierom is er een foto gemaakt en het lijkt erop dat ze vroeger bronchitis heeft gehad en daar nog wat restschade van heeft. Klinisch heeft ze geen klachten, maar voor de zekerheid zoeken wij voor haar een gezellig, rookvrij huis, want het kan zijn dat ze wat astmatisch is.

Lees hier meer over Rosa >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Wouter (11,5)

Deze heer op leeftijd, ongeveer 11,5 jaar oud, is een echte vrijbuiter die heerlijk van een goed leven aan het genieten was op de camping. Hij zorgde ervoor dat de camping muisvrij was, en ondertussen kreeg hij zijn natje en droogje van zijn medekampeerders. Zijn eigenaar is vertrokken en heeft hem achtergelaten. Wouter bleef trouw zijn werk doen en kon zijn dagen zelf inplannen en had een flexibele werkhouding. Helaas is hier een eind aan gekomen door het sluiten van de camping. Helaas verloor Wouter hierdoor zijn baan en kost en inwoning.

Het asiel is nu dan ook op zoek naar een huis waar hij ook lekker warm bij de kachel mag liggen in de winter en in de zomer het zonnetje van buiten op mag zoeken. 

Lees hier meer over Wouter >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Buddy (2)

Buddy is een lieve, sportieve en enthousiaste hond, maar ook een hond op sokken. Het laatste geldt vooral in de omgang met mannen. Bij vrouwen is het ijs redelijk snel gebroken, maar mannen zullen iets meer geduld nodig hebben. Met lekkers is Buddy wel te paaien, wat een introductie gemakkelijker kan laten verlopen. En als hij je dan eenmaal kent, dan is hij ook heel erg graag bij je in de buurt (het liefst in je of op schoot).

Doordat Buddy van oorsprong uit Sint-Maarten komt, is er een deel van zijn verleden niet bekend. Maar wat ze wel weten is dat hij na de lange vliegreis bij een alleenstaande man terecht gekomen is. Dit bleek eigenlijk meteen al geen goede match te zijn. 

Lees hier meer over Buddy >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Buitenplek gezocht voor schuwe jonge kat

Deze jonge kat kwam schuw bij het Asiel binnen. Omdat hij al een stuk ouder is – waardoor het lastiger wordt om hem goed genoeg te kunnen socialiseren – zijn ze voor hem op zoek naar een geschikte buitenplek zoals een boerderij of manege. Ze denken dat hij daar veel gelukkiger van wordt dan maandenlang opgesloten in een huis te zitten. Ze zoeken wel een plek waar hij verzorgd wordt en kan schuilen voor slecht weer.

In ruil daarvoor zal hij het muisvrij houden. Ze vragen geen adoptiekosten.

Lees hier meer >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Nieuw maatje gespot?

Neem dan contact op via e-mail met Dierenopvangcentrum Gouda. Bij interesse kun je uitsluitend reageren via [email protected].

Meld hierbij je:

 • Naam en Telefoonnummer
 • Gezinssamenstelling en leeftijden van de gezinsleden
 • Zijn er andere dieren in huis en zijn deze andere diersoorten gewend? En wat zijn de leeftijden?
 • Heb je een balkon of een tuin waar de kat/hond op of in mag?
 • Welke tijd en dagen ben je beschikbaar voor kennismaking?
 • Ga je binnenkort met vakantie?

Dierenopvangcentrum Gouda

4,5
(133)

Groenhovenweg 501, 2803 DL Gouda

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Dieren

Ga naar “Baasje gezocht: 10 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda”

Baasje gezocht: 10 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda

Ga naar “Baasje gezocht: 13 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda”

Baasje gezocht: 13 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda

Ga naar “Quiz! Hoeveel Goudse dieren ken jij?”

Quiz! Hoeveel Goudse dieren ken jij?

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Naar de film én patat voor 9,50 euro”

Naar de film én patat voor 9,50 euro

 • Pomms’
 • Geldig t/m 31 december 2030
Cenima Gouda favorieten Gouda
Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “10-rittenkaart Cinema Gouda”

10-rittenkaart Cinema Gouda

 • Cinema Gouda
 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022

Vacatures

Ga naar “Technisch Beheerder”

Technisch Beheerder

 • Museum Gouda
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief medewerker kwaliteit”

Administratief medewerker kwaliteit

 • Randstad
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement”

Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement

 • T/m 31 dec
Ga naar “Gouda bij Kaarslicht / Kaarsjesavond”

Gouda bij Kaarslicht / Kaarsjesavond

 • De Markt
 • 16 december 2022
Ga naar “Sfeervolle Winterfair in de Goudse Sint-Jan”

Sfeervolle Winterfair in de Goudse Sint-Jan

 • Sint Janskerk van Gouda
 • 16 december 2022
Ga naar “Warme Winter Markt | GOUDasfalt”

Warme Winter Markt | GOUDasfalt

 • GOUDasfalt
 • 10 december 2022
Ga naar “Goudse WinterMarckt”

Goudse WinterMarckt

 • De Markt
 • 11 december 2022