Baasje gezocht: 16 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda

Ben jij op zoek naar een spinnend vriendje of een trouwe viervoeter? In het dierenasiel van Gouda wachten honden en katten met smart op een nieuw baasje. Deze lieve huisdieren zitten momenteel in het dierenasiel Dierenopvangcentrum Gouda:

Frummel (1,5)

Arme Frummel kwam bij het asiel binnen als een zielig hoopje. Hij kon niet zelfstandig staan of bewegen, het enige wat hij kon is liggen en eten. De eerste dagen waren hartverscheurend om te zien. Het asiel moest hem een aantal keer per dag omdraaien en het eten echt aanbieden onder zijn bekje. Maar na een aantal dagen kreeg hij steeds meer gevoel terug, waardoor hij langzaamaan zijn eerste stapjes weer kon zetten. Inmiddels weet Frummel zich weer helemaal zelfstandig te redden en kan hij opzoek naar zijn nieuwe huisje.

Frummel is een ontzettende lieve, zachtaardige kater die in het begin nog wel eventjes de tijd nodig heeft om te wennen. Maar eenmaal gewend, dan kan hij knuffelen als de beste. Het asiel heeft gemerkt dat hij erg onzeker wordt in het bijzijn van andere dieren of een drukkere situatie, waardoor hij opzoek is naar een huisje zonder andere dieren en kleine kinderen.

Lees hier meer over Frummel >>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Bobbie (4)

Bobbie is geboren bij een broodfokker en dus al met te weinig sociale ervaring en erg onzeker bij zijn baasjes terechtgekomen. Wel met liefde, maar met te weinig kennis van onzeker gedrag is het hier toch verkeerd gelopen. Zonder kennis van zaken is het gewoonweg heel lastig om een hondje te begeleiden naar meer zelfvertrouwen.

Wanneer een dier onzeker is, wordt er algauw over diens grenzen gegaan, want een nog groter gevoel van onveiligheid geeft. Vaak heeft dit vluchtgedrag tot gevolg maar als er geen uitweg is: dan kunnen ze alleen nog hun tanden gebruiken. Dit is dan ook een paar keer gebeurd. Met de juiste kennis van zaken hoeft het zo ver niet meer te komen. En dat is voor beide partijen beter natuurlijk.

Lees hier meer over Bobbie >>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Regina (1,5)

Regina is een lieve dame van ongeveer 1,5 jaar oud. Deze leuke dame is gevonden op straat, maar ze is duidelijk gewend om in een huis te wonen. Regina houdt van aandacht, ze kroelt graag, ze kan ook hele verhalen vertellen, en spelen met bijvoorbeeld een hengeltje vindt ze ook leuk.

Het asiel zoekt voor haar een huis waar ze lekker naar buiten mag. Hoe ze met kleine kinderen en honden omgaat is niet bekend, oudere kinderen moeten geen probleem zijn. Andere katten vind ze hier niet zo leuk.

Lees hier meer over Regina >>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Pong (2)

Pong is een lieve actieve ex-kater van bijna 2 jaar oud. Hij is zwervend in een stadspark aangetroffen, maar deze lieverd is zeer zeker een leuke huiskat. Helaas heeft Pong in deze periode weinig eten gehad, dus hij eet nu de oren van het hoofd in het asiel. Omdat hij ook alles snel op wil eten, bieden ze zijn brokjes aan in een moeilijk voerspelletje. Dan kan hij niet schrokken en hij is een tijdje fijn bezig.

Pong is een leuke jongen, die graag speelt, een hengeltje is zijn favoriet. Met zijn hoge energieniveau is het voor Pong wel belangrijk dat hij straks weer lekker buiten kan ravotten. Natuurlijk vindt Pong het ook fijn om een aai over zijn bol te krijgen en een heerlijke kroelsessie.

Lees hier meer over Pong >>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kitten Dorus

Dorus is een dappere kater die wat angstig is begonnen. Hij ontwikkelde zich al snel in een onderzoekende, nieuwsgierige en aaibare kat, maar bij onbekenden zal hij in eerste instantie terughoudend zijn. Hij is goed te verleiden met snoepjes, maar misschien nog beter met spel. Alles wat beweegt, van balletjes tot touwtjes, hij is er allemaal voor in!

Wanneer hij toe is aan een dutje trekt hij zich graag terug op een beschutte plek zoals een doos of een ander holletje. Het asiel denkt dat Dorus het zelf niet weet, maar hij loenst een beetje. En dat maakt hem superschattig! Niet zeggen tegen hem, want hij denkt dat hij superstoer is.

Lees hier meer over Dorus >>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kitten Alfry

Angel, Ayla en Alfry zijn met zijn drieën bij het asiel binnengebracht. Ze zouden buiten geboren zijn en moederpoes was er vandoor. Bij binnenkomst bleek dit verhaal niet helemaal te kloppen, want deze katjes waren helemaal niet wild!

Alfry vond het allemaal wel wat spannend, maar zijn zusjes lieten zich al gauw aaien. Kittens op deze leeftijd die buiten geboren zijn, vinden ons helemaal niet zo leuk. Wij denken dus dat deze drie de dupe van vakantie zijn. Angel en Ayla zijn niet zo groot als hun broer, maar hun gebit verraad dat ze al een maand of 4 á 5 zijn, want ze zijn al aan het wisselen.

Lees hier meer over Alfry >>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kitten Angela en Ayla

Angel, Ayla en Alfry zijn met zijn drieën bij het asiel binnengebracht. Ze zouden buiten geboren zijn en moederpoes was er vandoor. Bij binnenkomst bleek dit verhaal niet helemaal te kloppen, want deze katjes waren helemaal niet wild!

Alfry vond het allemaal wel wat spannend, maar zijn zusjes lieten zich al gauw aaien. Kittens op deze leeftijd die buiten geboren zijn, vinden ons helemaal niet zo leuk. Wij denken dus dat deze drie de dupe van vakantie zijn. Angel en Ayla zijn niet zo groot als hun broer, maar hun gebit verraad dat ze al een maand of 4 á 5 zijn, want ze zijn al aan het wisselen.

Lees hier meer over Angela en Ayla >>

Ozzy (3) en Joshi (2)

Ozzy, een poes van drie jaar, en Joshi, een kater van twee jaar, zijn twee verlegen maar lieve katten. Joshi vindt het in het begin heel spannend, maar als hij je kent is hij heel sociaal. Ze komen uit een huis waar meerdere katten woonden en het dierenasiel merkt dat ze elkaars gezelschap erg waarderen. Daarom zoeken ze samen een huis. Ook hebben ze samengewoond met een fret en een keeshond. Dit ging allemaal prima.

In huis zijn ze jonge kinderen gewend, maar in het asiel merken ze dat ze aan nieuwe situaties erg moeten wennen. Het dierenasiel weet niet of jonge kinderen zullen helpen om daar aan bij te dragen. Bij de vorige eigenaar lagen ze beiden graag op schoot en werden graag geaaid. Ze worden alleen niet graag opgetild, maar accepteerden dit wel.

Lees hier meer over Ozzy en Joshi >>>

King (8)

King is een kruising American Bully van 8 jaar. Hij is van het type ‘ruwe bolster, blanke pit’. Heel even keek King in het asiel de kat uit de boom, maar al snel smolt het ijs en nu geniet hij van de aandacht. Lekker wat wandelen of een stevige kroel(krab)sessie worden erg op prijs gesteld. Tijdens het wandelen heb je wel wat spierkracht nodig, want als King naar links wil, dan wil hij dat ook. Dit geldt trouwens ook voor naar rechts…

Buiten reageert King eigenlijk niet op soortgenoten, maar in het verleden verliepen die contacten wisselend. In huis met andere honden en katten is niet gewenst. Kleine kinderen is King ook niet gewend, laten we dat maar zo houden. Hij is voor een Bully toch al wat jaartjes op weg en vaak wordt het, met het ouder worden, steeds lastiger om geduldig om te gaan met kleine kinderen.

Wil je meer weten over King? Klik dan hier >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Freya (1) en Ragnar (2)

Ragnar, een kater van twee jaar, en Freya, een poes van één jaar, zijn twee verlegen maar lieve katten. Vooral Freya is wat vrij, Ragnar moet nog even wennen aan de situatie waarin hij terecht is gekomen. Ze komen uit een huis waar meerdere katten woonden en het asiel merkt dat ze elkaars gezelschap erg waarderen. Hierom zoeken ze samen een huis. Ook hebben ze samengewoond met een fret en een keeshond. Dit ging allemaal prima.

In huis zijn ze jonge kinderen gewend, maar in het asiel merken ze dat ze aan nieuwe situaties erg moeten wennen. Ze weten niet of jonge kinderen zullen helpen om daar aan bij te dragen. Bij de vorige eigenaar lag Freya graag op schoot en werd graag geaaid. Beiden worden alleen niet graag opgetild, maar accepteerden dit wel.

Lees hier meer over Ragnar en Freya >>>

Kitten Loet en Joep

Loet en Joep kwamen binnen met hun moeder en zusje. Joep en Loet zijn fantastische kittens, heel lief en sociaal. Loet komt altijd een knuffel halen als hij je ziet. Loet en Joep zijn dol op lekker door de woonkamer rennen samen en met hun zusje. Ook kunnen ze zich prima vermaken met dingetjes die op de grond liggen.

Na het drukke uurtje vindt Loet het ook heerlijk om even tot rust te komen op het bed of op de krabpaal. Joep en Loet zijn heel ziek geweest en niezen nog regelmatig, dit heeft tijd nodig om te genezen. Het kan zijn dat het chronisch is, dit weten ze nu nog niet.

Lees hier meer over Loet en Joep >>>

Els (11)

De lieve – maar verlegen – Els is op zoek naar haar gouden mandje. Els heeft in haar vorige huishouden samengewoond met haar moeder. Helaas is de band tussen moeder en kind na een verhuizing verslechterd en is er in het belang van Els besloten dat zij beter op zoek kon gaan naar een nieuw huisje.

In het verleden heeft zij de toegang gehad om lekker buiten te komen, al bleef zij eigenlijk altijd wel in de tuin. Na de verhuizing was dat niet meer mogelijk. Dit is waarschijnlijk ook de reden geweest van de ruzies die zij met haar moeder had.

Wil je meer weten over Els? Klik dan hier >>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Jamie en Stephen (9 maanden)

Jamie en Stephen zijn een verlegen stelletje van 9 maanden oud, die graag samen een nieuw huisje zoeken. Zodra zij bij elkaar zijn is het één groot feest. Jamie is dan erg blij om Stephen weer te zien. Jamie en Stephan zijn samen gevonden op straat, maar al snel zagen de medewerkers van het asiel dat het geen wilde katten zijn maar gewoon wat verlegen huiskatten.

Jamie en Stephan zoeken een huisje met een of twee personeelsleden waar geen andere dieren aanwezig zijn. En waar geen minipersoneel woont (kinderen), die zijn ze wat te druk en onvoorspelbaar.

Lees meer over Jamie en Stephen >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Buddy (2)

Buddy is een lieve, sportieve en enthousiaste hond, maar ook een hond op sokken. Het laatste geldt vooral in de omgang met mannen. Bij vrouwen is het ijs redelijk snel gebroken, maar mannen zullen iets meer geduld nodig hebben. Met lekkers is Buddy wel te paaien, wat een introductie gemakkelijker kan laten verlopen. En als hij je dan eenmaal kent, dan is hij ook heel erg graag bij je in de buurt (het liefst in je of op schoot).

Doordat Buddy van oorsprong uit Sint-Maarten komt, is er een deel van zijn verleden niet bekend. Maar wat ze wel weten is dat hij na de lange vliegreis bij een alleenstaande man terecht gekomen is. Dit bleek eigenlijk meteen al geen goede match te zijn. 

Lees hier meer over Buddy >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Wouter (11,5)

Deze heer op leeftijd, ongeveer 11,5 jaar oud, is een echte vrijbuiter die heerlijk van een goed leven aan het genieten was op de camping. Hij zorgde ervoor dat de camping muisvrij was, en ondertussen kreeg hij zijn natje en droogje van zijn medekampeerders. Zijn eigenaar is vertrokken en heeft hem achtergelaten. Wouter bleef trouw zijn werk doen en kon zijn dagen zelf inplannen en had een flexibele werkhouding. Helaas is hier een eind aan gekomen door het sluiten van de camping. Helaas verloor Wouter hierdoor zijn baan en kost en inwoning.

Het asiel is nu dan ook op zoek naar een huis waar hij ook lekker warm bij de kachel mag liggen in de winter en in de zomer het zonnetje van buiten op mag zoeken. 

Lees hier meer over Wouter >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Chewie (2)

Druk, druk, druk. Chewie van twee jaar barst van de energie! Op de flat waar hij woonde, kon hij totaal zijn ei niet kwijt en bovendien is er heel hardhandig en op een verkeerde manier met hem gespeeld, namelijk met handen en benen. Ook met aaien werd er te ver gegaan. Zijn grenzen zijn dan ook structureel overschreden.

Chewie ging handen en benen dan ook als prooien zien die je kunt besluipen en aanvallen. Afgezien daarvan is Chewie graag bij je in de buurt en erg nieuwsgierig. Hij kan ook heel hard spinnen en is een vrolijke kater. Als je met hem praat, gaat hij vaak liggen rollebollen.

Lees hier meer over Chewie >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Nieuw maatje gespot?

Neem dan contact op via e-mail met Dierenopvangcentrum Gouda. Bij interesse kun je uitsluitend reageren via [email protected].

Meld hierbij je:

 • Naam en Telefoonnummer
 • Gezinssamenstelling en leeftijden van de gezinsleden
 • Zijn er andere dieren in huis en zijn deze andere diersoorten gewend? En wat zijn de leeftijden?
 • Heb je een balkon of een tuin waar de kat/hond op of in mag?
 • Welke tijd en dagen ben je beschikbaar?
 • Ga je binnenkort met vakantie?

Dierenopvangcentrum Gouda

4,5
(133)

Groenhovenweg 501, 2803 DL Gouda

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Winactie

Win een Ravensburger puzzel!

Puzzelend de herfst door: maak 8 x kans op deze échte Goudse puzzel

Meer in deze categorie

Dieren

Ga naar “Purrfect voor kattenliefhebbers! Ontmoet raskatten op deze kattendag + meer te doen”

Purrfect voor kattenliefhebbers! Ontmoet raskatten op deze kattendag + meer te doen

Aangeboden door Brokken & Zo XXL

Op de Kattendag van dierenwinkel Brokken & Zo XXL ontmoet je raskatten en zijn er activiteiten voor kinderen
Ga naar “Hoe Luuk en Sophie ervoor zorgen dat labrador Jip niet te dik wordt: ‘Hier hadden we nog nooit van gehoord’”

Hoe Luuk en Sophie ervoor zorgen dat labrador Jip niet te dik wordt: ‘Hier hadden we nog nooit van gehoord’

Aangeboden door CaroCroc

Ga naar “Baasje gezocht: 16 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda”

Baasje gezocht: 16 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “50% korting Woerdman-outlet”

50% korting Woerdman-outlet

 • Woerdman Kookkado
 • Geldig t/m 1 oktober 2022
Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “LSC Smart Connect voederbak van € 69,95 voor € 69,95”

LSC Smart Connect voederbak van € 69,95 voor € 69,95

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “OptiSmile turmeric tandenbleekpoeder van € 1,29 voor € 1,29”

OptiSmile turmeric tandenbleekpoeder van € 1,29 voor € 1,29

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Mantel S/M en L/XL € 59,99”

Mantel S/M en L/XL € 59,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Leerling monteur”

Leerling monteur

 • RECO
 • Fulltime
Leerling-MonteurLeerling-Monteur

Topper

Ga naar “Vestigingsmanager bij tof verhuurbedrijf in de bouw”

Vestigingsmanager bij tof verhuurbedrijf in de bouw

 • Gromax Verhuur
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Vestigingsmanager”

Vestigingsmanager

 • Gromax Verhuur
 • Fulltime
Gromax Verhuur Gouda heeft een vacature voor een vestigingsmanagerGromax Verhuur Gouda heeft een vacature voor een vestigingsmanager

Topper

Agenda

Ga naar “Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement”

Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement

 • Van 12 mrt t/m 31 dec
Ga naar “Tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda | Gouda750”

Tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda | Gouda750

 • Museum Gouda
 • Van 12 apr t/m 1 okt
Ga naar “Popronde Gouda”

Popronde Gouda

 • 2 oktober 2022
popronde gouda 2018