Baasje gezocht: 16 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda

Ben jij op zoek naar een spinnend vriendje of een trouwe viervoeter? In het dierenasiel van Gouda wachten honden en katten met smart op een nieuw baasje. Deze lieve huisdieren zitten momenteel in het dierenasiel Dierenopvangcentrum Gouda:

Wouter (11,5)

Deze heer op leeftijd, ongeveer 11,5 jaar oud, is een echte vrijbuiter die heerlijk van een goed leven aan het genieten was op de camping. Hij zorgde ervoor dat de camping muisvrij was, en ondertussen kreeg hij zijn natje en droogje van zijn medekampeerders. Zijn eigenaar is vertrokken en heeft hem achtergelaten. Wouter bleef trouw zijn werk doen en kon zijn dagen zelf inplannen en had een flexibele werkhouding. Helaas is hier een eind aan gekomen door het sluiten van de camping. Helaas verloor Wouter hierdoor zijn baan en kost en inwoning.

Het asiel is nu dan ook op zoek naar een huis waar hij ook lekker warm bij de kachel mag liggen in de winter en in de zomer het zonnetje van buiten op mag zoeken. 

Lees hier meer over Wouter >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Siling (5,5)

Siling van 5,5 jaar zou dolgraag een plekje vinden voor haarzelf. Zij heeft behoefte aan een rustige omgeving, zodat zij dan eindelijk helemaal zichzelf kan zijn: een lieve, vriendelijke, nieuwsgierige kat die van aandacht houdt. Siling heeft voorheen bij iemand gewoond met een kindje en een andere kat, dat gaf haar heel veel stress. Zo erg dat ze wegrende en zelfs deuren opende om weg te komen. Het kindje ging ook achter de kat aan en trok haar haren uit.

Als Siling op haar gemak is, ligt ze graag op schoot. Met aaien is het wel zaak om dit niet al te lang te doen, dan kan ze wat overprikkeld raken, waarschijnlijk omdat er vaak over haar grenzen is heen gegaan.

Lees hier meer over Siling >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Lili (1)

Lieve Lili wat heb jij allemaal meegemaakt in je nog korte leventje van pas een jaar. Ze is van zeven hoog van een flat gevallen, haar teentjes gebroken en haar achterpoot. Ondanks dat ze haar kaak niet gebroken had, sloot deze niet en had ze moeite met eten. Toch zijn de medewerkers van Dierenopvangcentrum Gouda ervoor gegaan en wat doe ze het allemaal goed!

Inmiddels is de spalk van haar voorpoot af, eet ze geheel zelfstandig en rent ze door haar pleeghuis. Haar achterpoot moet nog iets langer herstellen, maar de dierenarts heeft groen licht gegeven om op zoek te gaan naar haar nieuwe for ever home. Ze moet nog een keer terug naar Ommoord voor een röntgenfoto en dan is het hopelijk even klaar met die dierenartsbezoeken voor haar.

Lees hier meer over Lili >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kim (5)

Kim werd bij de dierenarts aangeboden voor euthanasie. De reden? Kim viel de eigenaar aan. Gelukkig keek en vroeg de dierenarts verder. Kim had een nest van kittens (toen van 6 weken oud) en enorme melkklierontsteking; deze combinatie is meer dan pijnlijk. Aannemelijk is dat daar ook haar plotselinge agressie vandaan kwam.

Ze is in het asiel behandeld en ze heeft pijnstilling gehad. Ze hebben niets meer van agressie gezien. Voor haar verzorgers is ze lief en knuffelig. Ze is graag de enige kat in huis, andere dieren waardeert zij niet. Kleine kinderen zullen te druk voor haar zijn, met oudere rustige kinderen verwachten ze geen problemen. Nadat ze gewend is, wil Kim graag naar buiten kunnen.

Lees hier meer over Kim >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Bobbie (4)

Bobbie is geboren bij een broodfokker en dus al met te weinig sociale ervaring en erg onzeker bij zijn baasjes terechtgekomen. Wel met liefde, maar met te weinig kennis van onzeker gedrag is het hier toch verkeerd gelopen. Zonder kennis van zaken is het gewoonweg heel lastig om een hondje te begeleiden naar meer zelfvertrouwen.

Wanneer een dier onzeker is, wordt er algauw over diens grenzen gegaan, want een nog groter gevoel van onveiligheid geeft. Vaak heeft dit vluchtgedrag tot gevolg maar als er geen uitweg is: dan kunnen ze alleen nog hun tanden gebruiken. Dit is dan ook een paar keer gebeurd. Met de juiste kennis van zaken hoeft het zo ver niet meer te komen. En dat is voor beide partijen beter natuurlijk.

Lees hier meer over Bobbie >>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

King (8)

King is een kruising American Bully van 8 jaar. Hij is van het type ‘ruwe bolster, blanke pit’. Heel even keek King in het asiel de kat uit de boom, maar al snel smolt het ijs en nu geniet hij van de aandacht. Lekker wat wandelen of een stevige kroel(krab)sessie worden erg op prijs gesteld. Tijdens het wandelen heb je wel wat spierkracht nodig, want als King naar links wil, dan wil hij dat ook. Dit geldt trouwens ook voor naar rechts…

Buiten reageert King eigenlijk niet op soortgenoten, maar in het verleden verliepen die contacten wisselend. In huis met andere honden en katten is niet gewenst. Kleine kinderen is King ook niet gewend, laten we dat maar zo houden. Hij is voor een Bully toch al wat jaartjes op weg en vaak wordt het, met het ouder worden, steeds lastiger om geduldig om te gaan met kleine kinderen.

Wil je meer weten over King? Klik dan hier >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Rosa (6)

Hoe kan het dat niemand in Alphen deze dame mist? Leuk schildpadje, wit van kleur en nog geen 6 jaar oud. En duidelijk mensen gewend. In de opvang laat zij duidelijk twee kanten zien; enerzijds vindt ze het soms spannend om benaderd te worden, maar aan de andere kant kan ze ook lekker gaan rollebollen en spint dan dat het een lieve lust is.

Toen Rosa onder narcose was bij de dierenarts voor haar sterilisatie, zijn er gelijk een aantal loszittende voortandjes verwijderd. Rosa heeft hier geen last van. Tijdens de sterilisatie werd ze kortademig. Hierom is er een foto gemaakt en het lijkt erop dat ze vroeger bronchitis heeft gehad en daar nog wat restschade van heeft. Klinisch heeft ze geen klachten, maar voor de zekerheid zoeken wij voor haar een gezellig, rookvrij huis, want het kan zijn dat ze wat astmatisch is.

Lees hier meer over Rosa >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Arora en Asra (1)

Arora is een poesje dat erg snel onder de indruk is. Wanneer ze ‘schrikt’ zal ze blazen. Laat je hierdoor niet van de wijs brengen, dit doet ze uit onzekerheid. Wanneer je haar rustig benadert, vindt ze aanhalen en aandacht toch wel erg fijn. Arora is qua uiterlijk een kleiner evenbeeld van Asra. Asra is een rustige, lieve poes. Ze houdt van aangehaald worden, maar is hier wel bescheiden in.

Arora en Asra komen uit een situatie waar meerdere katten samenleefden. Ze zijn vanwege persoonlijke omstandigheden van de eigenaar afgestaan en hebben hun kittens verder grootgebracht in het gastgezin. In het gastgezin is opgevallen dat Arora en Asra erg close zijn. Asra steunt Arora en andersom zoekt Arora steun bij Asra.

Lees hier meer over Arora en Asra >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kittens Robyn en Kody

Dit zijn Robyn en Kody, vernoemd naar de sister wifes. Zus en broer. Ze zijn ongeveer 13 weekjes oud. Samen met nog een twee zusjes en moeder zijn ze gevonden in Nieuwkoop. Kody is de meest dappere en komt al voor een knuffel, Robyn is nog erg voorzichtig.

Dierenopvangcentrum Gouda zoekt heel lieve mensen voor deze kittens. Mensen die erg geduldig zijn en waar, in huis, niet te veel onvoorspelbaar gedrag is (lees kleine kinderen, drukke honden, etc). Als er eventueel een rustige, sociale kat aanwezig is, dan kan dat wellicht een goed voorbeeld zijn voor deze ukkies.

Lees hier meer over Robyn en Kody >>>

Kiki (12)

Wat een pech! Kiki was aangereden door een scooter en in paniek een boot op gevlucht. Daar is ze door omstanders gevangen. Vervolgens is ze bij een dierenarts geopereerd aan haar kaak. Hoewel Kiki gechipt is en ze de eigenaar hebben kunnen achterhalen, deed deze alsof hij nooit een kat had gehad. Ze hopen nu dan ook een leuk, permanent huisje voor haar te vinden waar ze wel gelieft is bij haar baasjes, want dat verdient ze.

Het is een rustig, zachtaardig poesje. Als je haar op haar kopje aait, gaat ze er heerlijk voor liggen. Mogelijk kan ze met oudere, rustige kinderen wel overweg, kleine kinderen zijn veel te spannend voor haar.

Lees hier meer over Kiki >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Amy (1)

Amy is een knappe, speelse dame van 1 jaar oud. Ze is afgestaan omdat de eigenaar de zorg niet meer voor haar kon dragen. Amy was namelijk aangereden en hoogzwanger. Doordat zij hoogzwanger was, kon haar poot niet geopereerd worden. Deze operatie zou te zwaar voor haar kittens zijn. Er is hierom besloten om een spalk te zetten op haar poot en af te wachten tot de kittens oud genoeg waren om haar poot eventueel te amputeren.

Gelukkig bleek dit niet nodig te zijn, want door haar jonge leeftijd is haar poot goed genezen. Het kan wel zijn dat ze op latere leeftijd last ervan gaat krijgen. Haar nieuwe eigenaar moet dit in de gaten blijven houden.

Lees hier meer over Amy >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kiara (3,5)

Kiara is gevonden met vier kittens op een buitenplek waar meerdere katten liepen. De medewerkers van het asiel zagen gelijk dat er wat mis was. Ze had namelijk een grote poliep uit haar oor steken. Ze heeft haar kittens liefdevol in het gastgezin kunnen grootbrengen en toen was het tijd voor haarzelf. Ze werd geopereerd aan deze poliepen, ontstaan door langdurig oormijt. Helaas was het nodig om haar gehele gehoorgang te verwijderen omdat deze ontstekingen te groot waren.

Inmiddels is zij goed hersteld en klaar voor haar nieuwe huis. In het gastgezin heeft ze samengezeten met honden en andere katten, ze kon hier goed mee overweg. Ook de andere kittens in dit gastgezin vond zij erg leuk. Ze is heel lief en aanhankelijk naar mensen toe wanneer je haar rustig benadert, anders kan ze schrikken en wegvluchten.

Lees hier meer over Kiara >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kitten Olle

Olle is een lief en heel energiek katertje. Hij is megaspeels en wil alles onderzoeken. Hij ook erg ‘behulpzaam’ als je ergens mee bezig bent. Hij bemoeit zich graag met van alles. Ook is hij graag bij je en vindt hij aandacht heerlijk.

Maar als hij niet voldoende zijn ei kwijt kan, pakt hij je armen of benen. Het is daarom belangrijk om lekker bezig te houden met bijvoorbeeld voerpuzzels en alleen met speeltjes te spelen waarbij er afstand is tot benen en armen, zodat hij niet verder gestimuleerd wordt hierin en hij deze niet meer als prooien gaat zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speelhengels.

Lees hier meer over Olle >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kittens Fedde en Tjitske

Fedde is samen met pleegzusje Tjitske gevonden. Fedde was al wat ouder, maar hij heeft Tjitske al die tijd op sleeptouw genomen en diende als voorbeeld voor haar. Fedde is een ontzettend lieve, coole en relaxte kater. Niet snel onder de indruk van dingen die om hem heen gebeuren. Hij is ook er gericht op mensen en houdt van gezelligheid. Niet dat hij op schoot komt liggen, maar is wel graag bij je. Zijn motortje staat doorlopend aan en hij vindt alles interessant.

Tjitske is nog schrikachtig en schiet snel weg naar verstopplekjes als er onverwachte dingen gebeuren. Als ze dan merkt aan grote broer Fedde dat er niets aan de hand is, komt ze heel voorzichtig tevoorschijn. Eenmaal gewend en in een vertrouwde omgeving is Tjitske een heel lief en nieuwsgierig poesje. Ze speelt graag met balletjes en met de hengel.

Lees hier meer over Fedde en Tjitske >>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kittens Elsa, Anna en Olaf (hoeven niet samen

Wij zijn Anne, Elsa en Olaf, op dit moment zijn we ongeveer 12 weekjes oud. We zijn samen met andere kittens gevonden buiten met onze moeder. Omdat we niet heel wild zijn, gaven de mensen in het asiel ons een kans.

En dat waarderen wij heel erg, maar ze hebben het er wel over dat het beter is om ons apart te plaatsen bij een andere sociale kat die ons het goede voorbeeld kan geven. Zo leren wij veel sneller dat mensen niet eng zijn. Wij zoeken hierom mensen die geduld zijn en niet teveel van ons verwachten. Kleine kinderen zullen voor ons te druk zijn.

Lees hier meer over Elsa >>>
Lees hier meer over Anna >>>
Lees hier meer over Olaf >>>

Muizenvanger Fred (3,5)

Als verwilderde kat is Fred bij een ander asiel binnengekomen. Helaas was Fred het hier niet eens met de opsluiting en kon hij daar niet los om te kijken of hij dan minder boos was. Fred heeft door Delft heen gezworven en liep bij iedereen rond, hij is heel veel weggejaagd en hierdoor is hij dus ook angstig naar mensen toe.

Hij loopt bij het asiel los in een eigen kamer en als ze er niet zijn geniet hij van de ruimte. Zodra er medewerkers binnenkomen, vlucht hij weg om zich te verstoppen. Als ze op een afstandje blijven kan hij best weer even stoer zijn en maakt hij contact door te mauwen. Het asiel zoekt voor hem een plek waar hij zelf de controle heeft en kan kiezen voor contact, maar ook weet dat hij weg kan als het te spannend is. Het mooiste zou zijn als hij bij diegene ook nog gewoon binnen in huis mag komen.

Lees hier meer over Fred >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Nieuw maatje gespot?

Neem dan contact op via e-mail met Dierenopvangcentrum Gouda. Bij interesse kun je uitsluitend reageren via [email protected].

Meld hierbij je:

 • Naam en Telefoonnummer
 • Gezinssamenstelling en leeftijden van de gezinsleden
 • Zijn er andere dieren in huis en zijn deze andere diersoorten gewend? En wat zijn de leeftijden?
 • Heb je een balkon of een tuin waar de kat/hond op of in mag?
 • Welke tijd en dagen ben je beschikbaar?
 • Ga je binnenkort met vakantie?

Dierenopvangcentrum Gouda

4,5
(133)

Groenhovenweg 501, 2803 DL Gouda

Nu gesloten

Meer informatie

Winactie

Win een Ravensburger puzzel!

Puzzelend de herfst door: maak 8 x kans op deze échte Goudse puzzel

Meer in deze categorie

Dieren

Ga naar “Baasje gezocht: 19 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda”

Baasje gezocht: 19 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda

Ga naar “Purrfect voor kattenliefhebbers! Ontmoet raskatten op deze kattendag + meer te doen”

Purrfect voor kattenliefhebbers! Ontmoet raskatten op deze kattendag + meer te doen

Aangeboden door Brokken & Zo XXL

Op de Kattendag van dierenwinkel Brokken & Zo XXL ontmoet je raskatten en zijn er activiteiten voor kinderen
Ga naar “Hoe Luuk en Sophie ervoor zorgen dat labrador Jip niet te dik wordt: ‘Hier hadden we nog nooit van gehoord’”

Hoe Luuk en Sophie ervoor zorgen dat labrador Jip niet te dik wordt: ‘Hier hadden we nog nooit van gehoord’

Aangeboden door CaroCroc

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “50% korting Woerdman-outlet”

50% korting Woerdman-outlet

 • Woerdman Kookkado
 • Geldig t/m 1 oktober 2022
Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “Gratis Sporten in de ‘Week tegen Eenzaamheid’”

Gratis Sporten in de ‘Week tegen Eenzaamheid’

 • SPORT•GOUDA
 • Geldig t/m 6 oktober 2022
Ga naar “Alle PLUS Verspakket Maaltijden van € 5,49 voor € 3,49”

Alle PLUS Verspakket Maaltijden van € 5,49 voor € 3,49

 • Geldig t/m 1 oktober 2022
Ga naar “Gratis elektrische apparaten laten ophalen”

Gratis elektrische apparaten laten ophalen

 • Cyclus
 • Geldig t/m 20 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Leerling monteur”

Leerling monteur

 • RECO
 • Fulltime
Leerling-MonteurLeerling-Monteur

Topper

Ga naar “Vestigingsmanager bij tof verhuurbedrijf in de bouw”

Vestigingsmanager bij tof verhuurbedrijf in de bouw

 • Gromax Verhuur
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Vestigingsmanager”

Vestigingsmanager

 • Gromax Verhuur
 • Fulltime
Gromax Verhuur Gouda heeft een vacature voor een vestigingsmanagerGromax Verhuur Gouda heeft een vacature voor een vestigingsmanager

Topper

Agenda

Ga naar “Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement”

Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement

 • Van 12 mrt t/m 31 dec
Ga naar “Tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda | Gouda750”

Tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda | Gouda750

 • Museum Gouda
 • Van 12 apr t/m 1 okt
Ga naar “SSN Stoomtreindagen”

SSN Stoomtreindagen

 • NS Station Gouda
 • Van 8 okt t/m 9 okt
Stoomtreindagen 2021
Ga naar “Het is een feest en het is groen”

Het is een feest en het is groen

 • STADSKANT
 • 1 oktober 2022