Baasje gezocht: 15 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda

Ben jij op zoek naar een spinnend vriendje of een trouwe viervoeter? In het dierenasiel van Gouda wachten honden en katten met smart op een nieuw baasje. Deze lieve huisdieren zitten momenteel in het dierenasiel Dierenopvangcentrum Gouda

Kitten Hiro

Hiro is samen met drie andere kitten van de straat gehaald. Hij is daardoor erg op zijn hoede, alert en voorzichtig bij mensen. Hij houdt van gezelligheid, maar blijft wel op afstand. Geef hem de tijd om te wennen en hij komt vanzelf bij je liggen, maar tot die tijd is een rustige benadering van belang. Waar hij wel van houdt is kletsen! Dus mogelijk geen knuffelkat, maar wel een gezellige huisgenoot.

Lees hier meer over Hiro >

Hiro – Foto: Dierencentrum Gouda

Meisje

Dit kleine verlegen poesje is ongeveer 5,5 jaar oud en is samen met haar drie kittens zwervend aangetroffen. Zij had door een ontsteking intensieve zorg nodig, maar het is allemaal goed gekomen.

Het gastgezin vertelt: “Meisje is de liefste en meest aanhankelijke poes op aarde. Ze wil het liefst de hele dag kroelen en aaien. Ook borstelen is geen probleem. Die beauty behandeling vindt ze juist fijn! Ze komt veel op schoot en volgt je als ze de kans krijgt overal naar toe. Ze zal niet gelukkig zijn als ze lang en vaak alleen thuis is. Ze heeft een plek nodig waar ze lekker veel aandacht krijgt en niet te veel alleen is. Een nieuw baasje moet het dus ook niet vervelend vinden om gestalkt te worden. Maak de vensterbank maar vast leeg voor deze zonaanbidster.”

Ze zoeken voor Meisje een huis met een groot terras of tuin.

Lees hier meer over Meisje >

Meisje – Foto: Dierencentrum Gouda

Kittens Jonna en Jouke

Jonna is samen met haar broer Jouke in het asiel geboren. Haar moeder was schuw, maar Jonna is inmiddels heel aanhankelijk geworden. Ze is een echt spinnertje, als je haar aankijkt gaat ze al spinnen. Ze ligt graag op schoot of in je nek. Ook Jouke goed gesocialiseerd, zelfs zo dat hij eerder brutaal is dan verlegen. Hij heeft veel energie en doet alles in volle vaart, dus ook naar buiten rennen zodra hij de deur open hoort gaan. Beide kittens hebben last gehad van een schimmel, maar ze zijn gelukkig helemaal genezen.

Jonna en Jouke willen graag samen blijven, ze zijn erg op elkaar gesteld. Waar de één is, is de ander ook.

Lees hier meer over Jonna en Jouke >

Jonna en Jouke – Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Toby

Toby is mooie zwarte kater van 1,5 jaar oud. Hij werd door een boer gevonden in een weiland en hij zag er wat verwilderd uit met wat kale plekken op zijn kop. Daar hoorde hij helemaal niet thuis. Hij is via de dierenambulance in het asiel terecht gekomen. Toby kijkt graag de kat uit de boom, maar als hij eenmaal gewend is dan houdt hij enorm van knuffelen en is hij gek op aandacht. Andere katten vindt hij erg leuk, een huisje met een andere kat is dan ook een pre.

Lees hier meer over Toby >

Toby – Foto: Dierencentrum Gouda

Kitten Jimmy

Hier is Jimmy, al had hij beter Max kunnen heten. Max Verstappen wel te verstaan. Jimmy zit namelijk vol met energie. Hij racet door de hele kamer en ziet overal wel iets interessants. Als zwervertje is hij binnengebracht in een ander asiel, maar helaas was het door drukte niet mogelijk om hem wat meer vrijheid te geven. Daarom hebben ze hem uitgewisseld met ons asiel.

Jimmy is een slank gecastreerd katertje van ongeveer 5 maandjes oud. Deze boef is gevonden maar ondanks zijn TWEE chips, hebben wij zijn baasje niet kunnen achterhalen omdat beide chips niet geregistreerd zijn.

Lees hier meer over Jimmy >

Jimmy – Foto: Dierencentrum Gouda

King (8)

King is een kruising American Bully van 8 jaar. Hij is van het type ‘ruwe bolster, blanke pit’. Heel even keek King in het asiel de kat uit de boom, maar al snel smolt het ijs en nu geniet hij van de aandacht. Lekker wat wandelen of een stevige kroel(krab)sessie worden erg op prijs gesteld. Tijdens het wandelen heb je wel wat spierkracht nodig, want als King naar links wil, dan wil hij dat ook. Dit geldt trouwens ook voor naar rechts…

Buiten reageert King eigenlijk niet op soortgenoten, maar in het verleden verliepen die contacten wisselend. In huis met andere honden en katten is niet gewenst. Kleine kinderen is King ook niet gewend, laten we dat maar zo houden. Hij is voor een Bully toch al wat jaartjes op weg en vaak wordt het, met het ouder worden, steeds lastiger om geduldig om te gaan met kleine kinderen.

Wil je meer weten over King? Klik dan hier >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Kitten Izzy

Izzy is het type ‘de kat uit de boom kijken’. Ze vindt mensen wat eng. Met eten is ze wel goed te paaien, je kan haar dan aaien en dan gaat het kontje omhoog. Dat vindt ze heerlijk. Ze heeft zichzelf aangeleerd dat er geblazen moet worden, maar ze heeft nog nooit geslagen of gebeten.

Ze kan goed met andere katten overweg. Ze heeft ook een sociale kat of meerdere katten nodig om te floreren. De verenhengel is een favoriet speeltje, net als een speelgoedmuis en de ballenbaan.

Lees hier meer over Izzy >

Izzy – Foto: Dierencentrum Gouda

Kitten Bo

Bo is een verlegen katje. Ze heeft veel tijd nodig om te wennen aan mensen. Ze is wel gek op aaien, maar wel bij een rustige benadering. Als ze je vertrouwt, wil ze niks liever dan geaaid worden. Zelfs het bakje eten moet even wachten.

Ze kan heel goed met andere katten overweg. Een goed rolmodel kan haar tonen hoe leuk mensen zijn. 

Lees hier meer over Bo >

Bo – Foto: Dierencentrum Gouda

Kitten Marco

Marco is een voorzichtig katje. Hem oppakken is nog niet mogelijk, maar aanhalen gaat steeds beter. Bij Marco is een rustige benadering nodig en hij heeft ruimte nodig om te wennen. Hij gaat lekker zijn eigen gang en als hij voldoende gewend is, dan komt hij vanzelf wel even bij je liggen.

Lees hier meer over Marco >

Marco – Foto: Dierencentrum Gouda

Kittens Elsa en Anna (hoeven niet samen)

Wij zijn Anne en Elsa op dit moment zijn we ongeveer 12 weekjes oud. We zijn samen met andere kittens gevonden buiten met onze moeder. Omdat we niet heel wild zijn, gaven de mensen in het asiel ons een kans.

En dat waarderen wij heel erg, maar ze hebben het er wel over dat het beter is om ons apart te plaatsen bij een andere sociale kat die ons het goede voorbeeld kan geven. Zo leren wij veel sneller dat mensen niet eng zijn. Wij zoeken hierom mensen die geduld zijn en niet teveel van ons verwachten. Kleine kinderen zullen voor ons te druk zijn.

Lees hier meer over Elsa >>>
Lees hier meer over Anna >>>

Kitten Robyn

Ik ben Robyn, vernoemd naar één van de sister wifes. Samen met nog een twee zusjes, een broer en moeder gevonden in Nieuwkoop. Om ze wat sneller te socialiseren zijn ze op gesplitst en haar broer en zussen hebben al een eigen plekje gevonden. Robyn is nog erg voorzichtig, maar maakt grote stappen vooruit.

Ze zoeken heel lieve mensen voor dit kitten. Mensen die erg geduldig zijn en waar, in huis, niet te veel onvoorspelbaar gedrag is. (Lees kleine kinderen, drukke honden, etc). We zoeken een huis waar een rustige, sociale kat aanwezig is zodat dat een goed voorbeeld kan zijn voor dit ukkie.

Lees hier meer over Robyn >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Rosa (6)

Hoe kan het dat niemand in Alphen deze dame mist? Leuk schildpadje, wit van kleur en nog geen 6 jaar oud. En duidelijk mensen gewend. In de opvang laat zij duidelijk twee kanten zien; enerzijds vindt ze het soms spannend om benaderd te worden, maar aan de andere kant kan ze ook lekker gaan rollebollen en spint dan dat het een lieve lust is.

Toen Rosa onder narcose was bij de dierenarts voor haar sterilisatie, zijn er gelijk een aantal loszittende voortandjes verwijderd. Rosa heeft hier geen last van. Tijdens de sterilisatie werd ze kortademig. Hierom is er een foto gemaakt en het lijkt erop dat ze vroeger bronchitis heeft gehad en daar nog wat restschade van heeft. Klinisch heeft ze geen klachten, maar voor de zekerheid zoeken wij voor haar een gezellig, rookvrij huis, want het kan zijn dat ze wat astmatisch is.

Lees hier meer over Rosa >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Wouter (11,5)

Deze heer op leeftijd, ongeveer 11,5 jaar oud, is een echte vrijbuiter die heerlijk van een goed leven aan het genieten was op de camping. Hij zorgde ervoor dat de camping muisvrij was, en ondertussen kreeg hij zijn natje en droogje van zijn medekampeerders. Zijn eigenaar is vertrokken en heeft hem achtergelaten. Wouter bleef trouw zijn werk doen en kon zijn dagen zelf inplannen en had een flexibele werkhouding. Helaas is hier een eind aan gekomen door het sluiten van de camping. Helaas verloor Wouter hierdoor zijn baan en kost en inwoning.

Het asiel is nu dan ook op zoek naar een huis waar hij ook lekker warm bij de kachel mag liggen in de winter en in de zomer het zonnetje van buiten op mag zoeken. 

Lees hier meer over Wouter >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Buddy (2)

Buddy is een lieve, sportieve en enthousiaste hond, maar ook een hond op sokken. Het laatste geldt vooral in de omgang met mannen. Bij vrouwen is het ijs redelijk snel gebroken, maar mannen zullen iets meer geduld nodig hebben. Met lekkers is Buddy wel te paaien, wat een introductie gemakkelijker kan laten verlopen. En als hij je dan eenmaal kent, dan is hij ook heel erg graag bij je in de buurt (het liefst in je of op schoot).

Doordat Buddy van oorsprong uit Sint-Maarten komt, is er een deel van zijn verleden niet bekend. Maar wat ze wel weten is dat hij na de lange vliegreis bij een alleenstaande man terecht gekomen is. Dit bleek eigenlijk meteen al geen goede match te zijn. 

Lees hier meer over Buddy >

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Nieuw maatje gespot?

Neem dan contact op via e-mail met Dierenopvangcentrum Gouda. Bij interesse kun je uitsluitend reageren via [email protected].

Meld hierbij je:

 • Naam en Telefoonnummer
 • Gezinssamenstelling en leeftijden van de gezinsleden
 • Zijn er andere dieren in huis en zijn deze andere diersoorten gewend? En wat zijn de leeftijden?
 • Heb je een balkon of een tuin waar de kat/hond op of in mag?
 • Welke tijd en dagen ben je beschikbaar voor kennismaking?
 • Ga je binnenkort met vakantie?

Dierenopvangcentrum Gouda

4,5
(133)

Groenhovenweg 501, 2803 DL Gouda

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Dieren

Ga naar “Baasje gezocht: 10 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda”

Baasje gezocht: 10 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda

Ga naar “Baasje gezocht: 13 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda”

Baasje gezocht: 13 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda

Ga naar “Quiz! Hoeveel Goudse dieren ken jij?”

Quiz! Hoeveel Goudse dieren ken jij?

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Naar de film én patat voor 9,50 euro”

Naar de film én patat voor 9,50 euro

 • Pomms’
 • Geldig t/m 31 december 2030
Cenima Gouda favorieten Gouda
Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “10-rittenkaart Cinema Gouda”

10-rittenkaart Cinema Gouda

 • Cinema Gouda
 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022

Vacatures

Ga naar “Technisch Beheerder”

Technisch Beheerder

 • Museum Gouda
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief medewerker kwaliteit”

Administratief medewerker kwaliteit

 • Randstad
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement”

Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement

 • T/m 31 dec
Ga naar “Gouda bij Kaarslicht / Kaarsjesavond”

Gouda bij Kaarslicht / Kaarsjesavond

 • De Markt
 • 16 december 2022
Ga naar “Sfeervolle Winterfair in de Goudse Sint-Jan”

Sfeervolle Winterfair in de Goudse Sint-Jan

 • Sint Janskerk van Gouda
 • 16 december 2022
Ga naar “Warme Winter Markt | GOUDasfalt”

Warme Winter Markt | GOUDasfalt

 • GOUDasfalt
 • 10 december 2022
Ga naar “Goudse WinterMarckt”

Goudse WinterMarckt

 • De Markt
 • 11 december 2022