Baasje gezocht: 12 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda

Ben jij op zoek naar een spinnend vriendje of een trouwe viervoeter? In het dierenasiel van Gouda wachten honden en katten met smart op een nieuw baasje. Deze lieve huisdieren zitten momenteel in het dierenasiel Dierenopvangcentrum Gouda:

Kitten Daan

Daan liep buiten rond te zwerven. Daar was hij natuurlijk nog veel te klein voor en dus kwam hij in het asiel terecht. Daan is een held op sokjes. Hij is wat schuw en zoekt een huis met tuin bij iemand die al een jonge sociale kat heeft, waar hij zich aan op kan trekken. Hij reageert is het asiel ook goed op de andere katjes.

Klik hier om meer te lezen over Daan >>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Fee (2,5)

Lieverd, kroel, schatje… nee, we proberen niet met je te flirten. Dit is een greep uit de omschrijvingen die de vrijwilligers van het dierenasiel hebben genoteerd. Dit vrolijke poezenmeisje van 2,5 jaar heeft er helemaal zin in om wat gezelligheid bij je in huis te brengen. Fee is op zoek naar een huis met tuin. Andere katten vindt ze niet zo leuk. Het is niet bekend hoe ze op honden en kleine kinderen reageert. Waarschijnlijk kan ze met oudere kinderen wel overweg. Ze vindt het leuk om onder andere met een verenhengeltje te spelen.

Klik hier om meer te lezen over Fee >>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Mina (9)

Mina is een schat van een poes. Ze is al wat ouder, ongeveer 9 jaar. Het was dus des te meer bijzonder dat ze zwanger bleek te zijn toen ze werd gevonden. Bij het gastgezin is ze bevallen van vier kittens, waar ze met intens veel liefde voor heeft gezorgd. Helaas werden zowel Mina als de kittens gedurende de kraamtijd ziek en hebben de kittens het niet gered. Dit was erg verdrietig voor Mina, juist omdat ze zo zorgzaam voor ze was.

Ze is op haar best in een rustige omgeving waar ze als ze gewend is lekker naar buiten mag. Mina heeft een oog die niet meer functioneert, het dierenasiel heeft nog gekeken of het uitmaakt om het te behandelen, maar dit maakt geen verschil meer. Omdat verwijderen ook weer ongemakken meegeeft en zij er verder geen last van heeft (en er waarschijnlijk al jaren mee loopt) is er besloten het oog te laten zitten.

Lees hier meer over Mina >>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Princess Leia (1)

Lieve Princess Leia, wat heb jij allemaal meegemaakt in je nog korte leventje. Van zeven hoog van een flat gevallen, je teentjes gebroken en je achterpoot. Ondanks dat je kaak niet gebroken was, sloot deze niet en had je moeite met eten.

Inmiddels is de spalk van je voorpoot af, eet je inmiddels geheel zelfstandig en ren je door je pleeghuis. Je achterpoot moet nog iets langer herstellen, maar de dierenarts heeft groen licht gegeven om op zoek te gaan naar je nieuwe for ever home. Je moet nog een keer terug naar Ommoord voor een röntgenfoto en dan is het hopelijk even klaar met die dierenartsbezoeken. Leia heeft graag het huis voor haar alleen, ze is niet van andere katten en honden gediend. 

Meer weten over Princess Leia, klik dan hier >>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Siling (5,5)

Siling van 5,5 jaar zou dolgraag een plekje vinden voor haarzelf. Zij heeft behoefte aan een rustige omgeving, zodat zij dan eindelijk helemaal zichzelf kan zijn: een lieve, vriendelijke kat die wel van aandacht houdt, maar ook geregeld wat me-time nodig heeft.

Siling heeft voorheen bij iemand gewoond met een kindje en een andere kat, dat gaf haar heel veel stress. Zo erg dat zij wegrende en zelfs deuren opende om weg te komen. Het kindje ging ook achter de kat aan en trok haar haren uit. Als Siling op haar gemak is, ligt zij graag op schoot. Met aaien is het wel zaak om dit niet al te lang te doen, dan kan zij wat overprikkeld raken. Waarschijnlijk omdat er vaak over haar grenzen is heen gegaan.

Klik hier om meer over Siling te lezen >>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

King (8)

King is een kruising American Bully van 8 jaar. Hij is van het type ‘ruwe bolster, blanke pit’. Heel even keek King in het asiel de kat uit de boom, maar al snel smolt het ijs en nu geniet hij van de aandacht. Lekker wat wandelen of een stevige kroel(krab)sessie worden erg op prijs gesteld. Tijdens het wandelen heb je wel wat spierkracht nodig, want als King naar links wil, dan wil hij dat ook. Dit geldt trouwens ook voor naar rechts…

Buiten reageert King eigenlijk niet op soortgenoten, maar in het verleden verliepen die contacten wisselend. In huis met andere honden en katten is niet gewenst. Kleine kinderen is King ook niet gewend, laten we dat maar zo houden. Hij is voor een Bully toch al wat jaartjes op weg en vaak wordt het, met het ouder worden, steeds lastiger om geduldig om te gaan met kleine kinderen.

Wil je meer weten over King? Klik dan hier >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Jamie en Stephen (9 maanden)

Jamie en Stephen zijn een verlegen stelletje van 9 maanden oud, die graag samen een nieuw huisje zoeken. Zodra zij bij elkaar zijn is het één groot feest. Jamie is dan erg blij om Stephen weer te zien. Jamie en Stephan zijn samen gevonden op straat, maar al snel zagen de medewerkers van het asiel dat het geen wilde katten zijn maar gewoon wat verlegen huiskatten.

Jamie en Stephan zoeken een huisje met een of twee personeelsleden waar geen andere dieren aanwezig zijn. En waar geen minipersoneel woont (kinderen), die zijn ze wat te druk en onvoorspelbaar.

Lees meer over Jamie en Stephen >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Buddy (2)

Buddy is een lieve, sportieve en enthousiaste hond, maar ook een hond op sokken. Het laatste geldt vooral in de omgang met mannen. Bij vrouwen is het ijs redelijk snel gebroken, maar mannen zullen iets meer geduld nodig hebben. Met lekkers is Buddy wel te paaien, wat een introductie gemakkelijker kan laten verlopen. En als hij je dan eenmaal kent, dan is hij ook heel erg graag bij je in de buurt (het liefst in je of op schoot).

Doordat Buddy van oorsprong uit Sint-Maarten komt, is er een deel van zijn verleden niet bekend. Maar wat ze wel weten is dat hij na de lange vliegreis bij een alleenstaande man terecht gekomen is. Dit bleek eigenlijk meteen al geen goede match te zijn. 

Lees hier meer over Buddy >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Mia (1,5)

Mia van 1,5 jaar is samen met haar vier kleine kittens buiten gevonden. Omdat ze geen mensen gewend was, kreeg ze in het gastgezin de ruimte om op haar eigen manier het gezin groot te brengen. Stap voor stap raakte ze meer vertrouwd en begon ze het gezelschap van mensen steeds gezelliger vinden. In de tussentijd bleef ze goed voor haar kittens zorgen. Het gastgezin heeft Mia leren kennen als een hele lieve en fijne moederpoes.

Het is belangrijk om je te realiseren dat Mia van de straat komt. Dat betekent ook dat je tijd moet nemen om een band met haar op te bouwen en het vertrouwen te winnen. Verwacht geen poes die direct op schoot klimt en geaaid wil worden. Ze heeft echt ruimte nodig om op haar gemak te kunnen zijn, rust om tot zichzelf te komen en een geduldige toenadering. 

Lees hier meer over Mia >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Bobbie (4)

Bobbie is geboren bij een broodfokker en dus al met te weinig sociale ervaring en erg onzeker bij zijn baasjes terechtgekomen. Wel met liefde, maar met te weinig kennis van onzeker gedrag is het hier toch verkeerd gelopen. Zonder kennis van zaken is het gewoonweg heel lastig om een hondje te begeleiden naar meer zelfvertrouwen.

Wanneer een dier onzeker is, wordt er algauw over diens grenzen gegaan, want een nog groter gevoel van onveiligheid geeft. Vaak heeft dit vluchtgedrag tot gevolg maar als er geen uitweg is: dan kunnen ze alleen nog hun tanden gebruiken. Dit is dan ook een paar keer gebeurd. Met de juiste kennis van zaken hoeft het zo ver niet meer te komen. En dat is voor beide partijen beter natuurlijk.

Lees hier meer over Bobbie >>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Wouter (11,5)

Deze heer op leeftijd, ongeveer 11,5 jaar oud, is een echte vrijbuiter die heerlijk van een goed leven aan het genieten was op de camping. Hij zorgde ervoor dat de camping muisvrij was, en ondertussen kreeg hij zijn natje en droogje van zijn medekampeerders. Zijn eigenaar is vertrokken en heeft hem achtergelaten. Wouter bleef trouw zijn werk doen en kon zijn dagen zelf inplannen en had een flexibele werkhouding. Helaas is hier een eind aan gekomen door het sluiten van de camping. Helaas verloor Wouter hierdoor zijn baan en kost en inwoning.

Het asiel is nu dan ook op zoek naar een huis waar hij ook lekker warm bij de kachel mag liggen in de winter en in de zomer het zonnetje van buiten op mag zoeken. 

Lees hier meer over Wouter >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Chewie (2)

Druk, druk, druk. Chewie van twee jaar barst van de energie! Op de flat waar hij woonde, kon hij totaal zijn ei niet kwijt en bovendien is er heel hardhandig en op een verkeerde manier met hem gespeeld, namelijk met handen en benen. Ook met aaien werd er te ver gegaan. Zijn grenzen zijn dan ook structureel overschreden.

Chewie ging handen en benen dan ook als prooien zien die je kunt besluipen en aanvallen. Afgezien daarvan is Chewie graag bij je in de buurt en erg nieuwsgierig. Hij kan ook heel hard spinnen en is een vrolijke kater. Als je met hem praat, gaat hij vaak liggen rollebollen.

Lees hier meer over Chewie >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Nieuw maatje gespot?

Neem dan contact op via e-mail met Dierenopvangcentrum Gouda. Bij interesse kun je uitsluitend reageren via [email protected].

Meld hierbij je:

 • Naam en Telefoonnummer
 • Gezinssamenstelling en leeftijden van de gezinsleden
 • Zijn er andere dieren in huis en zijn deze andere diersoorten gewend? En wat zijn de leeftijden?
 • Heb je een balkon of een tuin waar de kat/hond op of in mag?
 • Welke tijd en dagen ben je beschikbaar?
 • Ga je binnenkort met vakantie?

Dierenopvangcentrum Gouda

Groenhovenweg 501, 2803 DL Gouda

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Winactie

Win een Ravensburger puzzel!

Puzzelend de herfst door: maak 8 x kans op deze échte Goudse puzzel

Meer in deze categorie

Dieren

Ga naar “Purrfect voor kattenliefhebbers! Ontmoet raskatten op deze kattendag + meer te doen”

Purrfect voor kattenliefhebbers! Ontmoet raskatten op deze kattendag + meer te doen

Aangeboden door Brokken & Zo XXL

Op de Kattendag van dierenwinkel Brokken & Zo XXL ontmoet je raskatten en zijn er activiteiten voor kinderen
Ga naar “Hoe Luuk en Sophie ervoor zorgen dat labrador Jip niet te dik wordt: ‘Hier hadden we nog nooit van gehoord’”

Hoe Luuk en Sophie ervoor zorgen dat labrador Jip niet te dik wordt: ‘Hier hadden we nog nooit van gehoord’

Aangeboden door CaroCroc

Ga naar “Baasje gezocht: 16 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda”

Baasje gezocht: 16 x deze lieve honden en katten zitten in het asiel van Gouda

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “50% korting Woerdman-outlet”

50% korting Woerdman-outlet

 • Woerdman Kookkado
 • Geldig t/m 1 oktober 2022
Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “Björn Borg sneakers 36 t/m 42 € 37,99”

Björn Borg sneakers 36 t/m 42 € 37,99

 • Geldig t/m 25 september 2022
Ga naar “Ariel wasmiddel pods, Lenor geurbooster en wasverzachter tot 64% korting € 10,00”

Ariel wasmiddel pods, Lenor geurbooster en wasverzachter tot 64% korting € 10,00

 • Geldig t/m 25 september 2022
Ga naar “Alle Roter vitamines en supplementen, Dagravit, Optimax en Melatomine 1 + 1 gratis”

Alle Roter vitamines en supplementen, Dagravit, Optimax en Melatomine 1 + 1 gratis

 • Etos Gouda – vestiging Markt
 • Geldig t/m 25 september 2022

Vacatures

Ga naar “Leerling monteur”

Leerling monteur

 • RECO
 • Fulltime
Leerling-MonteurLeerling-Monteur

Topper

Ga naar “Vestigingsmanager bij tof verhuurbedrijf in de bouw”

Vestigingsmanager bij tof verhuurbedrijf in de bouw

 • Gromax Verhuur
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Vestigingsmanager”

Vestigingsmanager

 • Gromax Verhuur
 • Fulltime
Gromax Verhuur Gouda heeft een vacature voor een vestigingsmanagerGromax Verhuur Gouda heeft een vacature voor een vestigingsmanager

Topper

Agenda

Ga naar “Kermis”

Kermis

 • De Markt
 • Van 20 sep t/m 25 sep
Kermis Gouda 2021
Ga naar “SoulMarket”

SoulMarket

 • GOUDasfalt
 • 25 september 2022
Ga naar “Expo Gouda Maakt”

Expo Gouda Maakt

 • Van 6 apr t/m 25 sep
Ga naar “Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement”

Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement

 • Van 12 mrt t/m 31 dec