Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Allemaal lieve vriendjes: 6 x deze huisdieren zitten in het asiel van Gouda

Door Kirsten Spooren 1 juni 2020

Ben jij op zoek naar een hond of kat? Bekijk dan eens de website van Dierenopvangcentrum Gouda. Daar zitten namelijk genoeg honden en katten met smart te wachten op een nieuw baasje. Heb jij hét gouden mandje voor een van deze lieverds? Let op: vanwege het coronavirus is het dierenasiel gesloten. Dieren kunnen alleen bezocht worden op afspraak.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Kerel (5)

© Dierenopvangcentrum Gouda

Deze lieve, gezellige Kerel is buiten gevonden en opgehaald omdat hij mank liep. In eerste instantie werd aan een breuk gedacht, maar uit de röntgenfoto bleek dit gelukkig niet het geval. Het bleek een ontsteking te zijn. Hiervoor heeft hij dan ook een kuur en pijnstilling gehad. Hij had ook wat krassen op zijn neus, dus de kans is vrij groot dat hij onder invloed van zijn gierende hormonen ruzie met zijn mannelijke soortgenoten heeft gehad. Inmiddels is hij gecastreerd en zal hij wel wat rustiger worden. In het dierenasiel lijkt hij in ieder geval wel goed op andere katten te reageren.

Hij houdt van aandacht, maar vindt het ook fijn om wat tijd voor zichzelf te hebben. Ze zoeken voor deze kater van 5 jaar een huis met tuin. Kleine kinderen zijn niet aan hem besteed, met oudere kinderen gaat het mogelijk wel goed. Het is niet bekend hoe hij op honden reageert.

Lees hier meer over Kerel >>>

Dinkie (7)

©dierenbescherming Gouda

Dinkie is een vrolijke Amerikaanse stafford reu van 7,5 jaar oud. Dinkie is erg trouw en je hebt aan hem ook zeker een maatje voor het leven. Hij is echt gek op mensen. Hij is heel enthousiast om mensen te zien, maar is rustig in zijn benadering en zal je zeker niet omver springen of lopen. Hij is er altijd voor in om lekker te kroelen met je, maar hij vindt het ook heerlijk om met je te spelen. Ze merken dat hij graag iets voor je wil doen. Omdat hij andere honden buiten niet leuk vindt, is hem de muilkorf aangeleerd. Dit loopt buiten net wat rustiger.

Ze zoeken voor Dinkie een rustig huisje zonder andere huisdieren en kleine kinderen. Hij zoekt een eigenaar die consequent is en het leuk vindt om lekker te wandelen. Voor denkspellen draait hij zijn poten ook niet om en je merkt dat hij daarna een stukje rustiger is. De nieuwe eigenaar moet het niet erg vinden dat hij niet dol is op andere honden en het beste is dan ook dat de muilkorf te blijven dragen, zodat je zelf een stuk rustiger buiten met hem loopt.

Lees hier meer over Dinkie >>>

Floor (6)

© Dierenopvangcentrum Gouda

Floor is een lieve kruising tussen een Rhodesian Ridgeback, Mechelse Herder en Rottweiler van 6 jaar oud. De reden dat ze in het asiel zit, is omdat haar eigenaar moest verhuizen naar een 55+ woning en helaas geen ruimte meer heeft voor Floor.

Floor is een hele grote dame, maar ondanks haar grootte heeft ze een lief en zacht karakter. Ze is soms wat onzeker en heeft even tijd nodig om je te leren kennen. Als ze je eenmaal kent is ze een ontzettend lieve hond. Floor is graag bij je en knuffelen vindt ze dan ook geweldig. Voor een koekje wil ze graag iets voor je doen. Lekker met een voetbal spelen vindt ze dan ook geweldig.

Lees hier meer over Floor >>>

Luna (6)

© Dierenopvangcentrum Gouda

Luna is een vrolijke Amerikaanse Stafford van een klein formaat. Zij is 6,5 jaar jong. Helaas hebben haar eigenaren Luna afgestaan, omdat zij voor langere tijd weggingen. In het begin kan ze wat onzeker zijn, maar als ze je eenmaal kent en vertrouwt is ze het liefst continue bij je in de buurt. De eerste dagen in het asiel waren ook best spannend voor haar, maar liefde gaat gelukkig bij haar echt door de maag.

Nadat ze op haar tempo bij een aantal mensen geïntroduceerd was, zijn ze met haar buiten gaan wandelen. Bij haar vorige eigenaren viel zij weleens uit naar motoren, brommers, tractoren en scooters. De medewerkers van het asiel zien dit gedrag helemaal niet terug in Luna. Ze loopt vrolijk mee, heeft veel aandacht voor je en houdt van zwemmen. Luna duikt zelfs afval van de bodem van de sloot op, dus je hoeft niet bang te zijn iets kwijt te raken in het water.

Lees hier meer over Luna >>>

Chico (6)

© Dierenopvangcentrum Gouda

Arme Chico! Deze vriendelijke lobbes is een gecastreerde Amerikaanse stafford reu van 6 jaar oud. Hij is in eerste instantie bij het asiel binnengebracht omdat zijn eigenaar overleden was. Hij is toen heel even geplaatst geweest, maar helaas ging dit niet goed. Chico ging het huishouden overnemen en dat is natuurlijk niet te bedoeling, ook was hij buiten erg onzeker en ging het wandelen hierdoor niet prettig.

Het asiel is op zoek naar een consequente eigenaar voor Chico die weet wat het ras Amerikaanse Stafford inhoudt. Iemand die hem de begeleiding kan bieden die hij nodig heeft.

Lees hier meer over Chico >>>

Baymax (1)

©Dierenopvangcentrum Gouda

Aaahw, ook Baymax is weer terug in het dierenasiel van Gouda. Eigenlijk is Baymax gewoon een vrolijke enthousiaste jonge hond met veel energie die hulp nodig heeft hoe hij zich wel moet gedragen in deze mensenwereld waar er zo veel gebeurt op een dag. Naast dat hij erg actief is, is het ook een mannetje dat heel snel overprikkeld raakt. Toen hij bij het asiel binnenkwam, viel hij naar alles uit wat voorbij kwam. Het uitvallen is ontstaan vanuit angst, maar doet hij nu vooral uit gewoonte. Het asiel is gestart met een training hiervoor, maar deze is best intensief. Zij zoeken dan ook een baasje voor hem dat geduld heeft.

Baymax kan prima met andere honden overweg, maar heb je al een andere hond in huis dan moet dit wel een stabiele hond zijn. Helaas ging bij zijn vorige huis de andere hond meedoen in zijn gedrag en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Heb je geen andere hond in huis dan zou hij het wel leuk vinden om met andere honden te mogen spelen. Zo raakt hij ook lekker zijn energie kwijt. Met katten en kinderen kan hij niet overweg.

Lees hier meer over Baymax >>>

Kittens hebben hulp nodig

Kittens gouda
Foto: Dierenopvangcentrum Gouda

Jaarlijks vangen ze bij Dierenopvangcentrum Gouda weer vele kittens op en deze beestjes hebben allemaal intensieve zorg nodig. Het grootste deel van deze dieren komt tijdens de zomermaanden binnen. De asielmedewerkers en gastgezinnen staan dag en nacht voor deze jonge dieren klaar.

Ook dit jaar gaan ze er alles aan doen om de kittens in een veilige en liefdevolle omgeving op te laten groeien, maar daar hebben zij jullie hulp hard bij nodig! Ze maken namelijk veel kosten voor de (medische) verzorging van alle kittens en moederpoezen. Sommige dieren komen namelijk ziek, gewond of verzwakt binnen. De opvang en medische zorg van een kitten kost gemiddeld €250,-. Jouw donatie is dus van harte welkom! 

Helpen jullie ons mee om de kittens een mooie, veilige en liefdevolle start in het leven te geven? Doneren kan hier >>>


Meer over Dierenopvangcentrum Gouda ontdekken?

Dierenopvangcentrum Gouda dierenopvang

Vandaag gesloten

Groenhovenweg 501, Gouda

Bekijk meer:dierenopvang

Lees ook...

Kittens bij afval gedumpt in Gouda: ‘Ik snap niet dat iemand dit kan doen’

Elk jaar worden er erg veel kittens gedumpt in Gouda. Zo werden er in het eerste half jaar van 2019 ...

Hamsters, cavia’s en konijnen: deze Goudse huisdieren hebben een eigen Instagramaccount

Gekke Gouwenaars en hun liefde voor huisdieren ❤️. We vroegen aan jullie: welk Gouds huisdier heeft ...

Gemeente plaatst borden om het voeren van vogels tegen te gaan

Oud brood voeren aan eendjes in de vijver, wie deed dat als kind niet? Gezellig samen met oma of omd...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Dieren

adv.