6 x deze lieve honden en katten wachten op een nieuw baasje deze kerst

Wil jij graag een hond of kat? Kijk dan eens op de website van Dierenopvangcentrum Gouda. Daar zitten namelijk genoeg honden en katten met smart te wachten op een nieuw baasje. Heb jij hét gouden mandje voor een van deze lieverds, zodat ze niet alleen zijn deze kerst? Let op: vanwege het coronavirus is het dierenasiel gesloten. Dieren kunnen alleen bezocht worden op afspraak.

Dj (6,5)

© Dierenopvangcentrum Gouda

Dj is met een dubbel gevoel afgestaan aan het asiel. Zijn baasjes hadden hem het liefst gehouden, maar helaas bleek het jongste gezinslid allergisch. Dj is een oude ‘bekende’ van het asiel, als kitten heeft hij eventjes geproefd van het asielleven. Inmiddels is hij zes en een half jaar oud. Hij vindt aandacht heerlijk, wel op een rustige manier. Dj is wel wat stressgevoelig, ze zoeken dan ook een huis waar geen kinderen of andere dieren zijn.

Hij krijgt blaasgruisdieet, wat hij zijn hele leven moet blijven krijgen. Dit voer is qua kosten vergelijkbaar met gewone brokken van een goed merk. Dj moet wel wat afvallen, maar dit kan gecombineerd worden met zijn blaasgruisdieet. Hij gaat heel graag naar buiten de tuin in, maar het asiel denkt dat het beter is als deze afgesloten is zodat er geen andere katten in of uit kunnen.

Lees hier meer over Dj >>>

Ricky (7)

© Dierenopvangcentrum Gouda

Ricky is een enthousiaste Jack Russell terriër van zeven jaar oud. Hij zit in het asiel omdat de eigenaar helaas niet meer voor hem kon zorgen. Ricky was wat aan de zware kant toen hij bij het asiel binnenkwam. Gelukkig is hij al een hoop afgevallen en inmiddels is hij ook netjes op gewicht.

Ricky liep wat slecht met zijn rechter achterpoot. Daarom is er een röntgenfoto gemaakt en hieruit is gebleken dat Ricky last heeft van artrose. Hij krijgt hier nu dagelijks pijnstilling voor, er bestaat een kans dat hij dat de rest van zijn leven moet blijven krijgen. Momenteel gebruikt hij zijn poot goed, hij heeft wel een ‘Jack Russell huppeltje’ wat het asiel vaker ziet bij dit soort honden. Ricky krijgt speciale brokjes om zijn gewrichten te ondersteunen.

Lees hier meer over Ricky >>>

Fiësta (16)

© Dierenopvangcentrum Gouda

Fiësta is een lief, breekbaar oudje. Hij geniet intens van alle aandacht die hij krijgt en komt ook uit zichzelf op schoot. Daar kan hij lange tijd blijven liggen en in slaap vallen. Als een schaduw volgt hij de medewerkers door de kennel, hunkerend naar een aai over zijn kopje. Fiësta is ongeveer 16 jaar oud en op zoek naar een rustig huis met ruim balkon.

Hij is doof en krijgt nierdieet omdat zijn nieren iets aan het verslechteren zijn en het asiel hoopt dat het met dit dieet niet slechter wordt. Toen hij bij het asiel binnenkwam, had hij een lelijke beschadiging op zijn oog. Deze is behandeld en de dierenarts ziet zeker verbetering, maar zijn nieuwe eigenaar zal zijn ogen nog wel dagelijks een aantal keer per dag moeten zalven. Hij laat dit makkelijk toe.

Lees hier meer over Fiësta >>>

Floor (6)

© Dierenopvangcentrum Gouda

Floor is een lieve Rhodesian Ridgeback mix, met Mechelse Herder/Rottweiler. Ze is zes jaar oud. Ze is een hele grote dame, maar ondanks haar grootte heeft ze een lief en aanhankelijk karakter. Ze heeft eventjes de tijd nodig om je te leren kennen maar dan gaat ze zeker door het vuur voor je. Haar vorige eigenaren omschrijven Floor als een lieve en zachte hond in haar doen en laten. Ook is ze erg trouw naar haar baas toe.

Floor vindt het geweldig om met je te knuffelen en is ook altijd in de stemming voor een potje voetbal. Dat vindt ze erg leuk om te doen. Verder is ze graag bij haar mensen, maar Floor kan zich ook prima zelf vermaken.

Lees hier meer over Floor >>>

Spikey (9,5)

© Dierenopvangcentrum Gouda

Spikey is een gecastreerde dalmatiërkruising van bijna negen en een half jaar. Helaas is zijn verleden niet helemaal bekend. Wat ze wel weten is dat Spikey altijd met meerdere andere honden samengewoond heeft. Het heeft even geduurd voordat Spikey de medewerkers van het asiel vertrouwde en zijn ware aard aan ze durfde te laten zien. Spikey vindt vreemde mensen in het begin vaak nog wat spannend, maar met een goede kennismaking vertrouwt hij inmiddels al aardig wat mensen. Met de mensen die Spikey vertrouwt, loopt hij inmiddels ook al lekker buiten.

Voorheen vond hij het voorbijgaande verkeer of tegemoet komende mensen erg spannend en probeerde ze ook weg te jagen door middel van een uitval. Inmiddels gaat dit al een heel stuk beter en zijn nu alleen hardlopers nog een trigger. Op een afstandje kunnen zij hem prima passeren, maar wanneer dit plotseling en vlaklangs is, komt de angst toch weer even om de hoek kijken.

Lees hier meer over Spikey >>>

Chica (4,5)

© Dierenopvangcentrum Gouda

Chica is een Amerikaanse Stafford van vier en een half jaar. Ze is een echte lekkerbek. Gek op lekker eten, wat ook wel een beetje te zien is aan haar postuur. Ze is ook een enorme knuffeltante. Soms reageert ze wel eens wat té enthousiast, maar is daarin wel weer goed te kalmeren. Chica is afgestaan omdat zij niet matcht met de andere hond in huis. Zij wil de aandacht en haar spullen niet delen met andere dieren; ze staat het liefste zelf in het middelpunt. Het asiel herplaatst haar daarom dan ook niet samen bij een andere hond of andere huisdieren in huis.

Bij haar vorige baasje was Chica eigenlijk bijna nooit alleen, er was altijd wel iemand thuis. Chica heeft nooit goed de begeleiding gehad in het alleen thuis blijven. Dit zal dus rustig aan opgebouwd moeten worden. Hier in het asiel zien ze dat ze niet graag alleen is, een goed plan voor de eerste tijd is heel belangrijk zodat je dit rustig kunt oefenen.

Lees hier meer over Chica >>>

Maak een afspraak

Denk je een match te hebben gevonden? Kom dan kennis maken met jouw potentiële huisgenoot. Neem contact op via [email protected]. In verband met het coronavirus is het asiel gesloten voor publiek. Bezoek is alleen nog mogelijk op afspraak.

Dierenopvangcentrum Gouda

Groenhovenweg 501, 2803 DL Gouda

Nu gesloten

Meer informatie

Lees ook...

Meer in deze categorie

Dieren

Ga naar “7 x deze Goudse huisdieren hebben een eigen Instagramaccount”

7 x deze Goudse huisdieren hebben een eigen Instagramaccount

Ga naar “Losloopgebieden voor honden: hier in Gouda vind je ze”

Losloopgebieden voor honden: hier in Gouda vind je ze

Ga naar “Huisdier blij, jij blij: deze 3 dierenwinkels vind je in Gouda”

Huisdier blij, jij blij: deze 3 dierenwinkels vind je in Gouda

dierenwinkels in gouda

In onze gids

Ga naar “Outdoor Gouda”

Outdoor Gouda

 • Nieuwehaven 45a
 • Sportwinkels
 • Gesloten
Outdoor Gouda

Nu gesloten

Ga naar “Fibety”

Fibety

 • Hanzeweg 19
 • Speciaalzaken
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Simon Lévelt”

Simon Lévelt

 • Korte Tiendeweg 22
 • Speciaalzaken
 • Gesloten
weekendtips gouda

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “AH Hand- en pers- sinaasappelen van € 5,98 voor € 2,99”

AH Hand- en pers- sinaasappelen van € 5,98 voor € 2,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 31 januari 2021
Ga naar “site”

site

 • MS Mode
 • Geldig t/m 6 februari 2021
Ga naar “AH Rundergehakt en Mager rundergehakt van € 7,38 voor € 4,99”

AH Rundergehakt en Mager rundergehakt van € 7,38 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 31 januari 2021

Vacatures

Ga naar “Thuiszorg planner”

Thuiszorg planner

 • Luba Uitzendbureau Den Haag
 • Parttime
Ga naar “Financieel Medewerker Logistiek”

Financieel Medewerker Logistiek

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Verzorgende 3 IG Gouda – Zuid Oost”

Verzorgende 3 IG Gouda – Zuid Oost

 • Vierstroom Zorg Thuis BV
 • Parttime
Ga naar “Administratief klantenservice medewerker”

Administratief klantenservice medewerker

 • Olympia
Ga naar “medewerker orderadministratie”

medewerker orderadministratie

 • Olympia
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “DJ Stream – SoulSpect”

DJ Stream – SoulSpect

 • StudioGonz
 • 30 januari 2021