Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Column Hans: ‘We kunnen weer vooruit kijken’

Door Eva van Dantzig 22 mei 2020

Als centrummanager ken je als geen ander het wel en wee van de Goudse binnenstad. Je staat in contact met de ondernemers, organisatoren én de gemeente. In Gouda hebben we sinds maart een nieuwe centrummanager: Hans van Aalst. Elke week geeft hij ons een uniek kijkje achter de schermen en vertelt hij wat er speelt in de stad. 

De afgelopen weken zijn zeer bijzonder geweest en we kijken allemaal uit naar de eerste keer dat we in de zon kunnen genieten van een lekker drankje en hapje in onze binnenstad. Je kan inmiddels bij verschillende horecazaken al reserveren, dus ik zou zeggen doe dit en ga genieten.

‘Ook ik vergis me nog weleens’

Het is fijn dat we weer vooruit kunnen kijken en dit ook durven te doen. We moeten natuurlijk nog steeds opletten in deze anderhalvemetermaatschappij, want ja, ook ik vergis me nog weleens. Maar gelukkig gaan we allemaal respectvol met elkaar om, hoewel we niet altijd hetzelfde denken. Dat is ook het mooie van de binnenstadsondernemers in Gouda. Ondanks dat onze ondernemers zo verschillend zijn, vormen we samen met al onze andere partners een mooie en historische binnenstad, waar we echt trots op kunnen zijn. De  ondernemers in de binnenstad worden meestal als een snoepwinkel door velen ervaren en blijf daar ook van snoepen. Alle gebieden en straten hebben hun eigen karakter en zijn toch veel leuker dan alleen maar te shoppen via een computer of laptop, toch? En heb je de kazen al gezien? Naast de kaasstickers op de stenen, hangen de kazen ook weer boven je hoofd. Onze trots uit Gouda kun je niet meer missen als je de binnenstad bezoekt!

Cheese Experience

We wisten het al een tijdje maar de Cheese Experience gevestigd aan de Agnietenstraat gaat open. De afgelopen week had ik een vergadering bij de Cheese Experience en ik kan jullie verzekeren, het is supermooi geworden. Op een leuke en interactieve manier, loop je door de kaasgeschiedenis van onze stad heen. Maar je maakt ook kennis met de hedendaagse manieren waarop kaas wordt gemaakt. Niet alleen voor kinderen is het een leuke ervaring, ook voor volwassenen. En ben je heel nieuwsgierig? Je kunt je ticket al reserveren.

Openbare toiletten

De afgelopen tijd ontving ik steeds meer signalen dat het dicht zijn van de openbare toiletten voor sommige mensen als zeer lastig wordt ervaren. Ik geef alle signalen, zeker wanneer het veel dezelfde signalen betreft, door aan de gemeente. Ik hoop dat er een goede oplossing komt. Overigens wil het niet zeggen dat we alles meteen kunnen oplossen maar van meedenken en meedoen kunnen we alleen maar van profiteren. Heb jezelf een onderwerp dat je met mij wil delen? Stuur dan een mailtje naar [email protected].


Quiz: test je kennis over de coronamaatregelen in Gouda

Mag ik nu met vrienden afspreken in het Houtmansplatsoen? En met hoeveel mensen kan ik straks een te...
sint janskerk gouda

[VIDEO] De Sint Janskerk mag vanaf 1 juni weer open: zo gaat dat eruitzien

We halen met z'n allen opgelucht adem, nu de coronamaatregelen versoepeld worden. Vanaf 1 juni mogen...

Uit eten of terrasje pakken in Gouda: zo ziet dat er straks uit

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Goudse horeca weer open! Feestcafés, clubs en disco...

Meer over

Column

adv.