Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Column Hans: ‘Er moet iets gedaan worden tegen de overlast van scooters op de Tiendeweg’

Door Hans van Aalst 3 juli 2020

Als centrummanager ken je als geen ander het wel en wee van de Goudse binnenstad. Je staat in contact met de ondernemers, organisatoren én de gemeente. In Gouda hebben we sinds maart een nieuwe centrummanager: Hans van Aalst. Elke week geeft hij ons een uniek kijkje achter de schermen en vertelt hij wat er speelt in de stad. 

Deze week was weer een mooie week in de binnenstad van Gouda. De nieuwe Kinderburgemeester van Gouda is inmiddels bekend en ik heb met eigen ogen kunnen zien dat we ook komend jaar weer een geweldige kinderburgemeester hebben. Ik was erbij toen Ruben Mourik (10) de belangrijke ketting om kreeg. Wat een kanjer en wat gaf hij een mooie presentatie in het Huis van de Stad. De andere kandidaten waren zeker ook niet mis en hebben de titel van Kinderwethouder van onze mooie stad toch maar even binnengehaald. Chapeau!

Goudse kaas

Deze week was ik ook weer bij de Cheese Experience. Ik blijf me steeds verbazen hoe leuk dit is. Deze keer heb ik de directie ontmoet van Friesland Campina en van Vergeer Kaas. Dat was zeer speciaal. En wat vooral mooi is, is dat deze twee grote bedrijven een contract hebben getekend met de Cheese Experience voor een hele lange periode. Mooi om te zien dat dit soort gigantische bedrijven ook zo trots zijn op de Cheese Experience en de binnenstad van Gouda.

Scooters op de Lange Tiendeweg

Een punt van aandacht is de veiligheid in onze binnenstad. En deze keer bedoel ik niet het coronavirus, maar de veiligheid op straat. Ik sprak met een ondernemer, die me vertelde dat de ondernemers op de Lange Tiendeweg, tussen de Geuzenstraat en de Groeneweg, veel overlast ervaren van de scooters en auto’s die er hard rijden. En dat terwijl je hier niet mag rijden. Het is een serieus probleem, waarbij een goede oplossing op zijn plaats zou zijn. De gemeente neemt de noodkreet van de straat zeer serieus en het zou mooi zijn als er verandering komt. Piet Prosman van de Candyshop en de andere ondernemers maken zich hard voor een goede oplossing. Wordt vervolgd…

Fijn weekend en geniet van de binnenstad!


Lees ook...

Column Hans: ‘We hopen dat er binnenkort weer gestart kan worden met Montmartre’

Als centrummanager ken je als geen ander het wel en wee van de Goudse binnenstad. Je staat in contac...

Column Hans: ‘Hopelijk worden dit weekend geen bloempotten gesloopt’

Als centrummanager ken je als geen ander het wel en wee van de Goudse binnenstad. Je staat in contac...

Column Hans: ‘Het is van belang dat we de binnenstad schoon houden met elkaar’

Als centrummanager ken je als geen ander het wel en wee van de Goudse binnenstad. Je staat in contac...

Meer over

Column

adv.