Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kelly, Fabian en Djuri werken al jaren bij Belvedère: ‘Er zat een vrouw met een slang om haar nek op het terras’

Aangeboden door Belvedère 13 juni 2019

Belvedère bestaat al 150 jaar en is een begrip in Gouda. “We werken eigenlijk al jaren met een behoorlijk vast team van medewerkers. Natuurlijk wisselt er wel het één en ander, maar er is wel een vaste kern”, vertelt eigenaar Luuk. “Het is goed om te zien dat medewerkers het hier echt naar hun zin hebben en ze ook bevriend met elkaar raken.” We vroegen Kelly, Fabian en Djuri waarom werken bij Belvedère zo leuk is.

Kelly Oskam (24) werkt al bijna negen jaar bij Belvedère en is daardoor een echte veteraan te noemen. Kelly is leidinggevende gastvrouw en doet dit vijf dagen in de week. “We hebben ondanks dat er regelmatig iets wisselt een heel hecht team. Dit zorgt ervoor dat de werksfeer echt heel goed is. Verder is geen dag hetzelfde en ik vind het gewoon heel leuk om mensen een fijne tijd te bezorgen.”

‘Ik ben nooit meer weggegaan’

Als we Kelly vragen naar een anekdote hoeft ze niet lang na te denken. “Ik ben hier binnengekomen als 14 jarige tijdens mijn snuffelstage voor de middelbare school. Ik wist niet of horeca iets voor mij was, maar de week stage was zó leuk dat ik daarna besloten heb om een horeca opleiding te gaan volgen. Toen ik later weer binnenstapte om te vragen naar een plek als leerling werd ik zo warm ontvangen dat ik nooit meer weg ben gegaan.”

Ik viel flauw op mijn eerste dag

Fabian van Dijk (24) werkt al zes jaar bij het Goudse restaurant. “Ik werk fulltime als souschef in de keuken bij Belvedère”, vertelt Fabian. “Veel collega’s zijn echt mijn vrienden geworden, we zijn echt een team.” Als we hem vragen naar zijn eerste dagen Belvedère begint Fabian te lachen. “Dat begon niet echt top. Tijdens mijn eerste werkdag werd ik niet goed en viel ik flauw. Ik had weinig gedronken en het was heel warm. Niet echt een goede indruk dus, maar ik heb blijkbaar toch iets goed gedaan, want ik ben er nog steeds.”

Belvedère
Foto: Belvedère

Vrouw met een slang

Djuri van Zoest (33) begon bij Belvedère met een bijbaantje, maar werkt inmiddels fulltime als chef kok bij het restaurant. “We staan met veel jonge mensen en dat vind ik erg leuk.” Het meest bijzondere dat Djuri meegemaakt heeft? “Ik kwam het terras op lopen om mijn dienst te beginnen en zag ineens een vrouw met een slang om haar nek zitten. Ik moest echt even twee keer met mijn ogen knipperen, maar het was echt zo. De ene helft van de mensen vond het geweldig en wilde met de vrouw op de foto, maar dan andere helft moest er niets van hebben. Dat was wel echt heel komisch.”


Meer over Belvedère ontdekken?

Belvedère lunch

Gesloten09:00 - 00:00

Markt 45, Gouda

Bekijk meer:lunch

Lees ook:

Denise Verver

Denise over haar Gouda: ‘Op zondag doen we hier regelmatig een afzakkertje’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...

Stroop en suiker in de aanslag: 5 x pannenkoeken eten in Gouda

Pannenkoeken kunnen altijd! Als ontbijt, lunch of diner en het liefst met lekker veel stroop en suik...
flexwerken Gouda TOFF Concept

Hmmm: 7 x hier eet je de lekkerste tosti’s in Gouda

Brood en gesmolten kaas, wie is er niet gek op? Een tosti kan altijd, of je nou gaat voor een lekker...

adv.