Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Joris en Rosalie zijn vrijwilligers bij So What: ‘Ervaring is niet nodig, leergierigheid wel’

Aangeboden door So What! 31 juli 2020

So What! is al heel lang hét poppodium en sociëteit voor jong en oud uit Gouda. Ze draaien geheel op vrijwilligers en dat is ook gelijk wat So What! zo uniek maakt. Joris Groen (26) en Rosalie van der Meer (28) zijn vrijwilligers en vertellen ons waarom het zo leuk is om in je vrije tijd aan de slag te gaan voor het poppodium.

Rosalie is al vier jaar vrijwilliger bij So What! en verantwoordelijk voor alles, zoals ze zelf zegt. “Ik ben sinds afgelopen jaar voorzitter”, vertelt ze. “Dit betekent eigenlijk dat ik word gezien als hoofdverantwoordelijke en zo voelt het ook. Ik hou me bezig met vergunningen, financiën en werk nauw samen met onze secretaris en penningmeester.” Rosalie werd niet gelijk voorzitter, maar begon als barcoördinator.

‘We zijn samen betrapt in het verkleedhok’

“Dit is echt een heel grappig verhaal. Vier jaar geleden was ik met een jongen aan het daten die hier werkte. Op een avond zijn we samen betrapt in het verkleedhok boven en toen werd er gezegd: ja, nu moet je wel vrijwilliger worden.” Een tijdje daarna stuurde Rosalie een mail en niet veel later was ze vrijwilliger. “Ja, dingen kunnen raar lopen hè”, zegt ze lachend.

Sociale contacten

“Ik ben anderhalf jaar geleden in Gouda komen wonen”, vertelt Joris. “Daarvoor ben ik weleens in So What! geweest, maar verder was ik helemaal niet bekend in Gouda.” Joris ging op zoek naar manieren om sociale contacten op te doen in Gouda en kwam via Facebook de pagina van So What! tegen. “Twee maanden later zag ik dat ze vrijwilligers zochten voor de feestcommissie. Een mooie manier om mensen te leren kennen.” Zo gezegd, zo gedaan. Joris stapte een paar weken laten de sociëteit in en sindsdien is hij welke week – soms elke dag – te vinden bij So What!.

Tekst gaat verder onder de foto.

©So What!

Wat je zelf wil

“Wat het zo leuk maakt, is dat je echt ergens onderdeel van bent. Het voelt als een soort familie waarin je echt jezelf kunt zijn”, vertelt Joris. “Ik organiseer themafeesten, maar bedenk ook concepten, maak decoraties en help waar nodig. Sinds kort loop ik ook mee in het bestuur.” Als vrijwilliger bij So What! mag je zelf bepalen hoeveel uur je per maand of week wil en kan helpen. “Sommigen zijn eens per maand aanwezig, anderen stoppen er tien uur per week in. Het is maar net wat je zelf wil.”

Altijd op zoek naar vrijwilligers

So What! is altijd op zoek naar vrijwilligers. “We kunnen echt iedereen gebruiken”, zegt Rosalie. “Veel mensen zijn hier begonnen zonder enig ervaring maar wel met met het doel om te leren. Je kunt hier bijvoorbeeld ervaring op doen met programmeren, geluid & licht en nog veel meer.” Ook leeftijd is geen issue. “Je jongste vrijwilliger is net 18 jaar geworden, maar er lopen hier ook mensen van rond de 30 jaar en ouder. Ook is het mogelijkheid om vanaf 16 jaar (maatschappelijke) stage te lopen bij So What!. Iedereen is welkom.”

Kom vooral gewoon langs, benadrukt Rosalie.  “Je moet de sfeer proeven om echt te ervaren hoe het is. Vraag gewoon wat er mogelijk is en we komen er wel uit.” Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan even hier >>>


Deze bijdrage wordt je aangeboden door So What!. Meer over So What! ontdekken?

So What! discotheken

Vandaag gesloten

Vest 30, Gouda

Bekijk meer:discotheken

adv.