Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Axelle werkt bij Savelberg: ‘Van samen zorgen tot klieren met slagroom’

Aangeboden door Savelberg 22 oktober 2020

Axelle van den Brule (33) werkt sinds anderhalf jaar bij Savelberg. “Ik ben hier begonnen met de opleiding tot Verzorgende IG en heb hiervoor Sociaal Pedagogisch Werk gedaan.” Toen Axelle bij Savelberg kwam, voelde het alsof ze in een warm bad stapte. “Je wordt hier gewoon geaccepteerd om wie je bent.”

“Ik kwam binnen als leerling, maar mijn collega’s hebben mij nooit het gevoel gegeven dat ik minder was dan zij. Ik werd gelijk heel serieus genomen en als ik ideeën heb, wordt daar ook echt naar geluisterd”, vertelt Axelle.

Geen dag hetzelfde

Het werk van Axelle bestaat vooral uit het verzorgen van bewoners. “Ik werk op een afdeling waar mensen met dementie wonen. Geen dag is hier hetzelfde. Dat maakt het afwisselend en uitdagend. Een bewoner kan zich de ene dag heel goed en vrolijk voelen, maar dat kan de volgende dag weer anders zijn. Daar moet je wel mee om kunnen gaan.”

Humor speelt een belangrijke rol in het werk van Axelle. “Een lach en een vrolijk gezicht. Dat vind ik zo mooi om te zien. De meeste bewoners houden wel van een lolletje en daar ga ik ook graag in mee. Zo heb ik eens slagroompret gehad met een bewoonster.”

Tekst gaat verder na de foto.

Zoals je kunt zien, wordt er bij Savelberg ook gelachen ©Axelle

Dit soort dingen kunnen alleen als het team goed met elkaar samenwerkt en communiceert. “We krijgen binnen Savelberg de kans en ruimte om naast het normale werk ook bijzondere momenten voor bewoners te organiseren. Als je goed samenwerkt binnen het team, houd je tijd over om leuke dingen te doen. Dat maakt ons werk extra mooi”.

Axelle geniet van haar werk en houdt zich vooral bezig met het welzijn van de bewoners. “Eigenlijk wil ik gewoon dat ze zo gelukkig mogelijk zijn. Zodat bewoners zich ontspannen en prettig voelen.”

Gepassioneerde medewerkers gezocht

Bij Savelberg zijn ze op zoek naar nog meer van die gepassioneerde en gekwalificeerde zorgmedewerkers met het hart op de goede plek. Savelberg is volop in beweging. “We hebben daarom plek voor nieuwe medewerkers die mee willen én durven denken over de toekomst”, vertelt Axelle. “We willen onze zorg samen naar het volgende niveau brengen en daarvoor zijn nieuwe ideeën en initiatieven welkom.”

“We zoeken mensen die er samen met ons voor willen gaan! We hebben één gemeenschappelijk doel: het bieden van de beste zorg aan onze bewoners.”


Meer over Savelberg ontdekken?

Savelberg

Savelberghof 200, Gouda

adv.