Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wilco begon restaurant Hart Genieten aan de Markt, terwijl zijn vrouw nét bevallen was

Aangeboden door Hart Genieten 17 oktober 2018

Een eigen restaurant beginnen, dat was de droom van Wilco Bokma. “Ik werk al sinds mijn zestiende in de horeca en wil nooit meer iets anders.” Die droom werd werkelijkheid, maar niet tijdens een heel toepasselijk moment. De vrouw van Wilco – Sabrina – was op dat moment namelijk hoogzwanger.

“Het was Wilco zijn grootste wens om een eigen restaurant te beginnen”, vertelt Sabrina. “We zijn er al eerder bezig geweest om een restaurant over te nemen, maar helaas kregen we dat niet rond.”

“Begin februari 2017 gingen we bij ‘t Bakhuys aan de Markt eten. Eigenaar Jeroen vertelde toen dat de zaak al sinds november te koop stond. Ik keek Wilco aan en dacht: daar gaan we weer. Een kleine week later biechtte Wilco op dat hij contact had gehad met Jeroen en toen werd het serieus.”

Foto: indebuurt Gouda

Een baby en een restaurant

Sabrina was eind april uitgerekend en per één juni zouden Wilco en Sabrina het restaurant overnemen. “We namen ons voor dat ik 100% voor de zaak zou gaan en Sabrina voor het gezin”, vertelt Wilco.

“Uiteindelijk is onze dochter Sofie op 10 april geboren en zeven weken later op 29 mei kregen we de sleutel. Wilco heeft die weken wel echt kunnen genieten van Sofie en af en toe wat kunnen voorbereiden voor de zaak. De eerste week hebben we veel hulp gehad van familie die elke dag aan het klussen waren. We wilden namelijk uiteindelijk op 4 juni 2017 (1e pinksterdag) open en dat lukte.”

Foto: indebuurt Gouda

Hart Genieten

Bij Hart genieten kun je heel de avond onbeperkt tafelen onder genot van een hapje en een drankje. Je betaalt een vaste prijs en kunt vervolgens per ronde een ander gerechtje bestellen. De porties zijn wat groter dan bij tapas, maar kleiner dan bij een driegangendiner. “We hebben hiervoor gekozen, omdat wij het gezellig vinden als je meerdere gerechtjes kunt proeven”, zegt Wilco.

Naast dit concept hebben zij ook standaard een driegangenmenu voor € 16,50. Voor degenen die minder tijd hebben of even snel een hapje willen eten.


Meer over Hart Genieten ontdekken?

Hart Genieten Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Markt 3, Gouda

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.