Valentijn runt dé spellenwinkel van Gouda: ‘Sommige spellen moet je gewoon komen ervaren’

Aangeboden door Unbox now

Eigenaar Valentijn | Foto: Bordspelers

Een spel voor een avond boordevol gezelligheid of plezier voor meerdere avonden: de spellenwinkel Bordspelers heeft het allemaal. Je vindt de winkel in de gezellige straat de Lange Groenendaal in Gouda. Eén ding is zeker: na een bezoek ga je sowieso met een tof spel naar huis!

Valentijn is Bordspelers in 2013 gestart. Daar had hij een goede reden voor. Valentijn: “De kwaliteit van bordspelen is de laatste tien jaar heel erg gestegen. Ik ben zelf heel visueel ingesteld en houdt van mooie illustraties, zoals bij films. Die verandering kwam er ook voor bordspellen. Dat wekte mijn interesse. Toen ben ik de winkel gestart.”

Nu wél een succes

Je houdt van een mooie plaatjes of je houdt écht van mooie illustraties. Het laatste geldt voor Valentijn. Als je op zoek bent naar een supermooi spel met een tof verhaal, dan ben je bij Bordspelers aan het goede adres. “Het spel moet natuurlijk leuk zijn om te spelen, maar hoe het eruit ziet is ook erg belangrijk. Gelukkig zijn er nu veel spellen met de perfecte combinatie: het ziet er prachtig uit en het is een goed spel.”

Niet alleen verkoop

Voor velen geldt dat een leuk spel voor een avond bomvol gezelligheid zorgt, veel lachen en vóóral verbinding. Valentijn dacht daardoor verder en aan wat hij hierin kon betekenen voor anderen. Hij vertelt: Naast dat we een spellenwinkel zijn, organiseren we ook spelavonden. Op donderdagavond kunnen mensen dan spellen bij ons spelen en in de speelzaal: een leuke avond uit. Je kunt met je vrienden komen, maar ook nieuwe mensen leren kennen.”

Daar gaat Valentijn nog even verder op in. “Zo organiseren we ook spelavonden voor nieuwe inwoners van Gouda, bijvoorbeeld voor vluchtelingen uit de Oekraïne. Op dat soort avonden spelen we vooral spelletjes die te maken hebben met taal, zodat ze er ook nog wat van leren. Het belangrijkste is natuurlijk de verbinding met andere inwoners.” Wát een mooi initiatief!

Zoveel mensen, zoveel wensen

Hoeveel spellen liggen er eigenlijk in de winkel van Valentijn? Lachend vertelt hij: “Het aanbod is te groot om op te noemen. We hebben wel voor ieder wat wils: de traditionele spellen, nieuwe spellen en spellen voor de expert. Zo blijft voor iedereen een bezoek interessant en gaan we mee met de trends en populaire thema’s.”

Lees verder onder de foto’s >

Casual bezoekers

De Lange Groenendaal is zo’n straat waar je zomaar even doorheen loopt. Dat merkt Valentijn ook aan zijn bezoekers. “Veel mensen komen gewoon even kijken. Een casual bezoek. Meestal zijn dat gezinnen die een spel zoeken voor een gezellige avond thuis. Nou, daar hebben we er genoeg van! We houden met onze prijzen ook rekening met de bezoekers: we willen dat iedereen een leuk spel bij ons kan kopen. Oók als je iets minder te besteden hebt.”

“Er komen ook steeds meer koppels in de winkel. Zij willen graag ’s avonds iets anders doen dan een serie kijken. Daar hebben we ook wat voor: de Legacy spellen. Deze spellen speel je meerdere avonden, ongeveer vijftien keer. Elke avond voelt dan als een nieuwe aflevering, zoals bij een serie. Interessant voor koppels, omdat je deze spellen ook samen kunt spelen”, licht Valentijn toe.

Belangrijke tijd

Het najaar is voor de spellenbranche een belangrijke tijd. En dat is niet zomaar: het wordt kouder, mensen zitten meer thuis en willen graag thuis wat leuks doen. Daarnaast komen de feestdagen er weer aan en een spel is natuurlijk het leukste cadeau om te geven!

Valentijn: “De meeste releases komen ook uit in het najaar. Eigenlijk zijn we het hele jaar bezig met het najaar. Voor de mensen die niet de hele dag met spellen bezig zijn, hebben we iets makkelijks bedacht: voor de feestdagen maken we speciale ‘Top 5’s’, zodat mensen makkelijker iets kunnen kiezen voor de persoon waar ze het cadeau aan geven. Deze Top 5’s zijn bij ons bekend in november.”

De feestdagen

Vul de zak dit najaar dus vooral met leuke spellen. Vier je geen Sinterklaas? Dan onder de boom. Valentijn kijkt uit naar de laatste maanden van dit jaar. “Na twee gekke jaren van Corona is het tijd voor weer wat extra gezelligheid én drukte in de winkel. We hebben daarvoor speciale aanbiedingen. Laat de feestdagen maar komen!”

Wat te kiezen

Wat is er extra fijn aan een winkelbezoek aan een spellenspeciaalzaak? Het team kan je helpen met het maken van een keuze. De spellenexpert ligt graag twee spellen voor je uit. “Als illustratielover gaat mijn hart sneller kloppen van Stella. Bij dit spel zitten 84 spelkaarten met prachtige afbeeldingen. Wat zeg ik? Meesterwerken. Leuk om te zien en te spelen. Het is een dromerig en creatief spel. Oók tactisch: je moet je tegenspelers goed kunnen inschatten.”

“De volgende is Star Wars: The Clone Wars. Een mega populair spel. Het brengt spelers terug naar het echte retro Star Wars gevoel. De kenners zullen wel weten dat het spel aansluit bij de serie Obi-Wan Kenobi. Leuk om met elkaar te spelen terwijl je de serie volgt. Je moet wel een echte spellerkenner zijn om echt van dit spel te genieten.”

Lees verder onder de foto >

Leuke spellen van Asmodee | Foto: Bordspelers

Passie voor spellen

Wat het zo leuk maakt om met spellen te werken? Over dat antwoord hoeft Valentijn niet lang na te denken. “Bij mij komen mensen altijd voor iets leuks. Heel anders dan een supermarkt of een apotheek. Ik vind het heel tof om terug te horen hoe de klanten van een spel hebben genoten. Dat tovert altijd een lach op mijn gezicht.”

Kom het testen

Het allermooiste spel dat Valentijn heeft liggen is Sleeping Gods. “Het is een spel met indrukwekkende illustraties en echt een prachtig verhaal. Je moet het spel vooral zelf ervaren!”

Nog méér spellen

Unbox Now is hét platform waar je alles vindt over de leukste bord- en kaartspellen voor iedere gelegenheid. Of je nu samen met je familie speelt of gezellig met je vrienden, het spelen van een spelletje brengt mensen samen en zorgt voor onvergetelijke momenten vol plezier, lol en ontspanning. Op Unbox Now ontdek je nieuwe spellen, lees je informatieve blogs en kan je meer informatie vinden over deze en andere spellen.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Denise over haar kapsalon: ´Ik had een week om te beslissen´”

Denise over haar kapsalon: ´Ik had een week om te beslissen´

Ga naar “Op de Goudse warenmarkt: ‘Dit is mijn gezonde verslaving’”

Op de Goudse warenmarkt: ‘Dit is mijn gezonde verslaving’

Ga naar “Op de Goudse warenmarkt: ‘Wat hier gebeurt is echt bijzonder’”

Op de Goudse warenmarkt: ‘Wat hier gebeurt is echt bijzonder’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “Alle Perla koffiebonen van € 21,57 voor € 14,38”

Alle Perla koffiebonen van € 21,57 voor € 14,38

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle AH Scharrel- kipschnitzels 2 stuks 2 stuks € 4,50”

Alle AH Scharrel- kipschnitzels 2 stuks 2 stuks € 4,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Personal trainer gezocht voor fit20 Gouda (interne opleiding, dus vooropleiding niet verplicht)”

Personal trainer gezocht voor fit20 Gouda (interne opleiding, dus vooropleiding niet verplicht)

 • Fit20 Gouda
 • Parttime

Topper

Ga naar “Taxichauffeur zorgvervoer bij Geukes Taxi”

Taxichauffeur zorgvervoer bij Geukes Taxi

 • Geukes Taxi
 • Parttime

Topper

Agenda

Ga naar “Gluren bij de buren 2023”

Gluren bij de buren 2023

 • 5 februari 2023
Ga naar “Huiskamerconcert aan de IJssellaan”

Huiskamerconcert aan de IJssellaan

 • T/m 31 dec
Ga naar “Goudse Hofstedendagen”

Goudse Hofstedendagen

 • Van 3 jun t/m 4 jun
goudse hofstedendagen
Ga naar “Zeldzaam Mooi Markt”

Zeldzaam Mooi Markt

 • Markt
 • 5 maart 2023
Ga naar “Expositie Fotokring Groene Hart”

Expositie Fotokring Groene Hart

 • Cultuurhuis Garenspinnerij
 • T/m 16 feb