Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Annuska ging haar droom achterna: ‘Ik wilde altijd al een baristabar beginnen’

Aangeboden door Simon Lévelt 18 januari 2020

Annuska van der Nagel (46) is al zes jaar eigenaresse van koffie- en theewinkel Simon Lévelt Gouda. “Ik heb het roer gewoon omgegooid. Ik werkte bij de personeelsadministratie, maar mijn droom was altijd een eigen baristabar beginnen.”

In maart 2014 drong het tot Annuska door; ze wilde niet tot haar pensioen op kantoor werken. “Ik heb altijd iets voor mezelf willen beginnen. Het hele concept voor een baristabar had ik al in gedachten, ik had zelfs al een naam.”

Dé kans

“Toen de neef van mijn man met het nieuwtje kwam dat Simon Lévelt in Gouda te koop stond, was ik gelijk enthousiast. Ik ben me in gaan lezen en heb me verdiept in de visie van het bedrijf. Het voelde goed en de sollicitatiebrief ging de deur uit.” Annuska moest een pittige sollicitatieperiode door, maar uiteindelijk kwam het verlossende woord.

“Ik kon het eerst niet geloven. Ik was zo blij!” Annuska draaide een weekje en een paar zaterdagen mee in de winkel en toen was het zover. “Ik kreeg de sleutel en zo begon het avontuur. Ik moest heel veel dingen voor het eerst doen. Daarbij heb ik echt ontzettend veel steun gehad aan mijn man.” De eerste periode is Annuska samen met haar nichtje en broer aan de slag gegaan.

Tekst gaat verder onder de foto.

©Sandra Zeilstra voor AD

Je krijgt een band met ze

“Ik vind het belangrijk dat klanten onze koffie en thee kunnen proeven. Als winkelmedewerker bij Simon Lévelt zien we onszelf als gastvrouw/gastheer.”

Het meest trots is Annuska op de band die het team met de klanten heeft. “Onze klanten zijn heel loyaal en betrokken. Ze waarderen de kwaliteit, maar ook de aandacht die ze hier krijgen. Je krijgt echt een band met ze.” Ook vindt ze de stadsmokken die ze van a tot z heeft mogen ontwikkelen iets speciaals.

Wat Annuska altijd bij blijft, is het verhaal van een trouwe klant. “Hij neemt onze koffie altijd mee in een thermoskan naar zijn werk. Toen hij een collega koffie – gezet met een koffiepad – zag drinken kon hij het niet aanzien. Hij liet de collega zijn koffie drinken en zei dat hij écht naar Simon Lévelt moest. Geweldig, toch”, zegt Annuska.

Koffie- en theetrainingen

“Of ik al uitgekeken ben op mijn werk? Zeker niet! De winkel daagt me nog elke dag uit en ik hou ervan om bezig te zijn met nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Dat zorgt er denk ik ook voor dat we alleen maar blijven groeien.” Zo geeft Annuska bijvoorbeeld ook koffie- en theetrainingen. “We krijgen zelfs aanvragen uit Den Haag.”

Annuska heeft eens een training moeten geven aan veertig vrouwen, maar er was niet genoeg personeel op dat moment. “Twee klanten, die eerder de training hadden gevolgd, hebben mij toen geholpen. Hoe lief is dat!”


Meer over Simon Lévelt ontdekken?

Simon Lévelt speciaalzaken

Geopend12:30 - 17:30

Korte Tiendeweg 22, Gouda

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.