Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De nieuwe zaak van Ronald moest halsoverkop dicht: ‘Het is op zijn zachts gezegd niet fijn’

Door Kirsten Spooren 19 maart 2020

Hoe je het ook wendt of keert, iedereen voelt de gevolgen van de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan. Ondernemers, scholieren, horeca… maar wanneer je net je zaak hebt geopend en gelijk de deuren moet sluiten, dan is dat natuurlijk extra zuur. Ronald de Pagter is de eigenaar van Indo-Toko in Winkelcentrum Bloemendaal en opende eind januari de deuren. Door de maatregelen van zondag 15 maart moest alle horeca gelijk dicht. “Gelukkig mogen we nog wel bezorgen en afhalen, maar om zo snel alweer dicht te moeten is niet fijn. En dat is zacht uitgedrukt.”

Om de verspreiding van het coronavirus zo goed als mogelijk tegen te gaan, werden er de afgelopen weken verschillende maatregelen getroffen vanuit de regering. Op donderdag 12 maart werd al bekend dat grote evenementen met meer dan honderd man niet door mochten gaan, maar daar bleef het niet bij.

“Op zondag werd al snel duidelijk dat de scholen dicht zouden gaan”, vertelt Ronald. “Maar toen kwam daar opeens bij dat horeca ook dicht moest, al vanaf 18.00 uur. Op zondag zijn wij altijd dicht, maar mijn eerste reactie was meteen: mag afhalen dan nog wel? Aangezien slagers en bakkers nog wel open mochten blijven…”

Onduidelijkheid

Tijdens de persconferentie van zondag 15 maart werd niet meteen duidelijk of afhaalrestaurants ook dicht moesten. Al snel volgde het bericht dat bezorgrestaurants, coffeeshops, drive-thru’s, etc. ook moesten sluiten. “Ik heb toen meteen mijn personeel ingelicht en maandag zijn we bijeen gekomen. Omdat we dicht moesten, hebben we zo veel mogelijk opgeruimd. Ik zit niet bij Thuisbezorgd.nl en ik had nog geen bezorgwebsite. Een dag later – op dinsdag – werd duidelijk dat we dus toch mochten afhalen en bezorgen.”

‘Het is vervelend, maar niemand kan hier iets aan doen’

Ronald en zijn team hadden dus net het voedsel opgeruimd. “We zijn daardoor drie dagen onnodig dicht geweest. Dat is vervelend, maar niemand kan hier iets aan doen. De regering doet zijn best. In de tussentijd hebben we ook een bezorgwebsite gelanceerd waarop mensen kunnen bestellen. Daar bieden we de optie om warme maaltijden te bezorgen, maar ook koud. Dit kun je een dag van te voren al bestellen en dan zelf thuis opwarmen. Houd wel rekening met een bezorgtijd van anderhalf uur en wanneer we te veel bestellingen krijgen, gaat de website even offline. We willen iedereen natuurlijk zo goed mogelijk helpen.”

Indo-Toko

De Indonesische toko opende eind januari de deuren in Winkelcentrum Bloemendaal en werd gelijk goed ontvangen. “Door omstandigheden moesten we naar Gouda verhuizen”, vertelt Ronald. “Toen ik boodschappen ging doen, zag ik een leeg pandje in het winkelcentrum. Dit is een mooie locatie, want buiten de binnenstad heb je verder geen toko’s. Er is hier ook een grote Indische gemeenschap, met vooral veel ouderen. Die waren hartstikke blij met de nieuwe zaak en de reacties waren positief. Het ging lekker en dan komt er meteen zo’n virus om de hoek kijken…”

Hoe heeft het coronavirus jouw dagelijkse leven beïnvloed? We zijn op zoek naar persoonlijke verhalen achter het nieuws, dus heb je iets te vertellen over hoe het coronavirus jouw dagelijks leven beïnvloedt, neem dan contact met ons op.


Meer over Indo-Toko ontdekken?

Indo-Toko indonesische restaurants

Lekkenburg 67, Gouda

Bekijk meer:indonesische restaurants

Lees ook...

Kies lokaal: deze Goudse restaurants zijn een bezorgdienst gestart

Door de harde maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, krijgen veel ondernemers het de komende ...

Corona in Gouda: dit zijn de laatste ontwikkelingen

In het nieuws gaat het bijna nergens anders meer over: het coronavirus en de harde maatregelen om he...

Getipt: deze Goudse sportscholen bieden work-outs voor thuis aan

Veel sportievelingen zullen balen, want ook de sportscholen zitten vanwege het coronavirus op slot. ...
koopavond gouda

Ook steeds meer winkels in Gouda sluiten de deuren vanwege corona

Horecazaken en sportclubs zijn sinds zondag 15 maart om 18.00 uur dicht om verdere verspreiding van ...

adv.