Ronald repareert telefoons: ‘Of ze nu in de wc vallen of overreden worden door een landbouwmachine’

Aangeboden door Mobile-Repairs 20 april 2019

Ronald van der Tuijn (49) is de trotse eigenaar van Mobile Repairs. Samen met zijn vrouw Bianca begon hij drie jaar geleden Jouw Marktkraam aan de Dubbele Buurt en nu heeft hij zelf ook nog eens een eigen plek in de zaak waar hij telefoons repareert. 

“Het is niet zomaar ontstaan”, vertelt Ronald. “Ik had nooit gedacht dat ik überhaupt een mobiele telefoon zou hebben, maar langzaam groei je er toch in mee. De ontwikkelingen gaan zo snel dat je eigenlijk wel moet. In de loop der tijd ben ik het toen zelfs zo interessant gaan vinden dat ik niet alleen nog maar een gebruiker van de mobiele telefoon ben, ik repareer nu met veel plezier smartphone’s en tablets.”

Eigen baas

Ronald vindt het heerlijk om eigen baas te zijn. “Ik heb tot 3 jaar geleden altijd in loondienst gewerkt. Dat ik nu zelf kan beslissen wat ik doe en alleen verantwoording aan mezelf hoef af te leggen, geeft een groot gevoel van vrijheid.”

Mobile Repairs Gouda
Foto: indebuurt Gouda

Eigenaar van twee zaken zijn, is dat niet heel druk? “Jouw Marktkraam Gouda wordt gerund door mijn vrouw Bianca. De keuze om mij hier ook met Mobile Repairs te vestigen was snel gemaakt, zeker omdat het ook in het concept past.”

Kapotte schermen

Nu willen wij natuurlijk weten of Ronald zelf ook wel eens zijn telefoon laat vallen… “De keren dat dat is gebeurd, vallen gelukkig reuze mee. Maar ja, het gebeurt wel eens. Pasgeleden nog liet ik mijn telefoon vanuit mijn broekzak op straat vallen. De achterkant in honderd stukjes… Maar één voordeel, ik kan het zelf makkelijk repareren.”

‘Vaak is het gewoon pech’

“Er zijn natuurlijk ook klanten die meer dan één keer terugkomen met een kapot scherm. Vaak is het gewoon pech. Het is trouwens niet zo dat telefoons alleen kapot gaan door ze te laten vallen. Er kan natuurlijk veel meer stuk gaan dan alleen een scherm. Ook dat kan bijna allemaal worden gerepareerd.”

Meeste bizarre reparaties

Het meest bizarre dat Ronald heeft moeten repareren? “Ja, dat was toch wel een iPad Air waar een landbouwmachine overheen was gereden. De iPad zag er echt niet uit; scherm in duizend stukjes, lcd en camera stuk, behuizing krom en eigenlijk al afgeschreven gezien de reparatiekosten. Maar de klant wilde deze iPad toch echt gewoon gerepareerd hebben, dus dat heb ik toen maar gedaan. Daarna werkte hij weer als een zonnetje.”

‘Haar telefoon was in het toilet gevallen’

Er schiet Ronald nog een verhaal te binnen. “Vorig jaar kwam er een meisje van 13/14 jaar oud met tranen in haar ogen de winkel binnen. Haar telefoon was op school in het toilet gevallen en deed niks meer. Dikke paniek en stress natuurlijk. Uiteraard ben ik er meteen mee aan de slag gegaan en heb de telefoon kunnen repareren. Het meisje was helemaal opgelucht en blij. Een paar dagen later komt haar vader binnenlopen, geeft me een hand en bedankt me hartelijk dat ik zijn dochter heb kunnen helpen. Geweldig, toch?”

Gouden tip

Heb je nog een gouden tip? “Zorg dat je jouw telefoon goed beschermd, dit verkleint de kans op schade. Daarnaast is een back-up belangrijk, ik maak helaas wel eens mee dat een toestel niet meer te repareren is en de informatie op het apparaat niet meer te redden is. Je bent dan alles kwijt, van contactpersonen tot aan foto’s en filmpjes.”

Kan jouw telefoon wel een opknapbeurt gebruiken? Ronald kan jouw scherm meestal binnen dertig minuten repareren. “Je kunt er dus in de winkel onder het genot van een kopje koffie of thee op wachten. Je mag ook meekijken als je dat leuk vindt. Samen controleren we het toestel voor en na de reparatie op zestien verschillende punten.”

Kijk voor de actuele prijzen op de website van Mobile Repairs.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Mobile-Repairs. Meer over Mobile-Repairs ontdekken?

Mobile-Repairs

Nu gesloten10:00 - 17:30

Dubbele Buurt 7, Gouda

Lees ook:

koningsdag gouda route

Handig: dit is dé ultieme route om te lopen tijdens Koningsdag in Gouda

Koningsdag is natuurlijk hét feest van het jaar. Ook Gouda kleurt 27 april oranje en mensen, wat is ...
hangouderen Gouda Waag

Huh! Goudse hangouderen mogen niet meer voor de Waag staan

Ze staan er elke dag, de Goudse hangouderen voor de Waag. Soms een kleine groep, maar soms ook een f...
Koningsnacht 2019 Gouda

Koningsnacht 2019: dit kosten de muntjes + het hele programma

Wij hebben er weer zin in, hoor! Een ouderwetse Koningsnacht in Gouda. Het duurt nog eventjes, maar ...

adv.