Raymond en Lindsay runnen samen Bram Ladage: ‘We vonden de liefde tussen de aardappels’

Aangeboden door Bram Ladage Gouda 7 februari 2019

Raymond werkt al sinds zijn veertiende bij Bram Ladage als weekendhulp. “De winkel was van mijn nicht en haar man. Ik kreeg op mijn twintigste de kans om de zaak in Gouda over te nemen. Dat was wel heel spannend!”

Twintig jaar en dan al een eigen zaak, dat moet niet altijd even makkelijk geweest zijn. “Het was soms ook wel lastig. Je bent eigenlijk nog niet eens volwassen, maar toch koos ik ervoor om de zaak over te nemen. Ik heb de zaak 16 jaar lang met mijn zus gerund. Maar nu is mijn vrouw Lindsay sinds 2017 mijn vertrouwde compagnon.”

Liefde tussen de patat

Was het liefde op het eerste gezicht? “Nou, dat duurde wel eventjes hoor”, vertelt Lindsay lachend. “Ik kwam dertien jaar geleden solliciteren bij Raymond en merkte wel dat de klik er direct was. Het heeft toen nog wel een half jaartje geduurd voor we echt een relatie kregen. De liefde is echt ontstaan tussen de aardappels.”

Bram Ladage Gouda
Foto: indebuurt Gouda

“Daarna ging alles eigenlijk heel snel. Binnen een jaar gingen we samenwonen en was Lindsay zwanger. In 2014 zijn we hier in Gouda in het Stadhuis getrouwd. Er kwamen toen zelfs klanten kijken en ons feliciteren, dat is toch bijzonder”, zegt Raymond. “Ook toen Lindsay zwanger was kregen we allemaal cadeautjes en lieve kaartjes.”

We zijn een soort familie

“We vinden ons personeel heel belangrijk”, zegt Raymond. “We hoeven ze maar te bellen en ze staan voor ons klaar, dat is zo fijn.” Raymond en Lindsay hebben inmiddels een leuk clubje personeel dat al een aantal jaar in de zaak staat. “Wij zijn heel erg van het positieve benaderen en een grapje op zijn tijd hoort er ook zeker bij. Het is eigenlijk een soort familie geworden.”

Elke week een patatje

Wat iedereen zich natuurlijk afvraagt is of het stel ook elke week een patatje eet… “Ja, dat doen we nog steeds en dat zal ook altijd zo blijven. Het verveelt nooit en we vinden het nog steeds heerlijk”, zegt Lindsay. “Soms eten we natuurlijk ook wel eens ergens anders een patatje met de kinderen, maar zelfs zij zeggen dat de patatjes van papa en mama het allerlekkerst zijn”, zegt Raymond lachend.

Bram Ladage Gouda
Foto: indebuurt Gouda

Vaste klanten, daar doe je het voor

Inmiddels hebben Lindsay en Raymond heel veel vaste klanten in Gouda. “De meeste vaste klanten hoeven hun bestelling niet eens meer op te noemen, we weten het gewoon uit ons hoofd. Soms hebben we het gevoel dat je heel Gouda kent. Soms voer je ook hele persoonlijke gesprekken met klanten. Of komen ze alleen even binnen voor een praatje”, zegt Raymond.

“Ook wijzelf worden veel herkent op straat. Als je in de supermarkt of op straat loopt worden we altijd wel door iemand begroet. We lijken wel bekende Gouwenaars”, vertelt Lindsay.

Een zwak voor Gouda

Lindsay komt uit Gouda, maar Raymond uit Rotterdam. “Gouda heeft mijn hart gestolen”, zegt Raymond. “Ik heb echt een zwak voor de stad. Het allerleukst zijn de marktdagen, trouwerijen op de Markt en de grote evenementen. Ik doe het nog steeds met zoveel plezier en liefde. Dit jaar is het mijn 25ste jaar bij Bram Ladage en ik hoop het nog heel lang te mogen doen.”

Valentijnsactie:

Topper

2e patatjes gratis op Valentijnsdag bij Bram Ladage

Bram Ladage Gouda
- Geldig t/m 14 feb 2019

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bram Ladage Gouda. Meer over Bram Ladage Gouda ontdekken?

Bram Ladage Gouda snackbars

Nu open12:00 - 19:00

Wijdstraat 24, Gouda

Bekijk meer:snackbars

adv.