Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marleen en John van E.E.N. ZORG: ‘Wij helpen mensen die in de problemen zitten’

Aangeboden door E.E.N. ZORG Gouda 2 oktober 2019

Iedereen heeft weleens problemen in zijn of haar leven, de een wat meer dan de ander. Soms kun je die problemen niet alleen oplossen en heb je hulp nodig. Dat is waar Marleen Rietveld en John Geul in beeld komen. Sinds mei 2017 hebben zij de zorgorganisatie E.E.N. Zorg Gouda opgericht.

Marleen is sinds 1987 werkzaam in de ouderenzorg. “Ik ben gespecialiseerd in de ambulante vorm van de ouderen- en volwassenzorg en richt me ook op budgetbegeleiding.” Marleen vond een goede partner in John die al sinds 1979 werkzaam is binnen de hulpverlening. “Ik begon bij de gehandicaptenzorg en stapte later over naar de jeugdhulpverlening. Ik ben gespecialiseerd in diverse crisismodules zoals bijvoorbeeld Families First. Daarnaast geeft ik trainingen gericht op sociale vaardigheden met thema’s als pesten en communicatie voor zowel groepen (schoolklassen en docenten) en individuen.”

Alles onder één dak

Een goede combinatie voor het starten van E.E.N. Zorg, dus. “Eén van de reden dat we voor onszelf zijn begonnen is de behoefte aan laagdrempeligheid. We hebben allebei bij grote zorgverleners gewerkt en daar merkten we dat alles heel moeizaam ging. Zagen we dat iemand die huishoudelijke hulp kreeg ook een andere vorm van zorg nodig had, dan werd het al ingewikkeld. Het kon soms maanden duren voor dat het geregeld kon worden. Om nog niet te spreken van het aantal verschillende hulpverleners dat er bij één iemand over de vloer kwam. Dat is natuurlijk alles behalve fijn.”

“Wij bieden alle mogelijke zorg aan onder één dak”, vertelt Marleen. “Van huishoudelijke hulp tot jeugdzorg. Hierdoor hoeft er maar één (of maximaal twee) hulpverlener bij iemand aan te kloppen. Dit is niet alleen voor diegene die hulp ontvangt veel fijner, maar ook voor ons. Zodra we de zorg in kaart hebben die iemand nodig heeft, gaan we een plan opstellen en werken wij samen met verschillende professionele organisaties en instanties.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Team E.E.N. ZORG

Een hecht team

Marleen en John vinden het hechte team waar zij mee werken erg belangrijk. “We weten wat we aan elkaar hebben en iedereen heeft zijn eigen expertise”, vertelt John. “We hadden nooit verwacht dat we na 1,5 jaar al zo groot zouden zijn. We krijgen heel veel aanvragen en kunnen gelukkig ook heel veel mensen helpen. We willen ook weer niet te groot worden, want dan worden we net zoals de andere zorgorganisaties en dat willen we juist niet!”

Ben of ken jij iemand die hulp nodig heeft? Neem dan contact op met Marleen of John >>>


Meer over E.E.N. ZORG Gouda ontdekken?

E.E.N. ZORG Gouda zorg

Gesloten08:00 - 17:00

Krugerlaan 20a, Gouda

Bekijk meer:zorg

Lees ook:

eenzaamheid gouda

Schokkend: zo veel Gouwenaars voelen zich eenzaam en vooral in deze wijken

Ruim vier op de tien Nederlanders voelen zich eenzaam. Zij missen bijvoorbeeld mensen op wie ze teru...
armoede Gouda

Feiten en cijfers: zoveel Gouwenaars leven in armoede

In 2017 leefden er bijna 939 duizend Nederlanders in armoede. Dat is ongeveer 5,7 procent van de bev...
lage-inkomens gouda

Krap bij kas? Zo leef je in Gouda on a budget

Niet iedereen in Gouda heeft een goed gevulde portemonnee. Het leven is dan ook duur, zeker wanneer ...

adv.