Marinus is dierenarts: ‘De kwaliteit van leven van het dier staat hier voorop’

Aangeboden door Dierenkliniek De Paltrok 27 februari 2018

Dierenkliniek De Paltrok in Goverwelle is geen kliniek waar je je zieke dier brengt en that’s it. “We vinden het leuk als we mensen met elkaar in contact kunnen brengen. Zo is er bijvoorbeeld een clubje mensen ontstaan die elkaars katten in de vakanties hun medicijnen geven”. 

“We horen regelmatig terug van cliënten, dat ze het fijn vinden dat we zo betrokken zijn. Dat proberen we ook echt. Bijvoorbeeld door nadat een dier geopereerd is, ’s avonds nog even te bellen om te horen hoe het nu met ze gaat. Wij willen onze cliënten benaderen en behandelen, zoals we zelf ook behandeld zouden willen worden. Ook streven wij ernaar de eigenaar van de dieren zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van onderzoeksuitslagen, want wachten is vervelend. De communicatie tussen cliënt en de artsen is dan ook heel laagdrempelig en makkelijk te maken.”

dierenkliniek De Paltrok
Foto: De Paltrok

Tijdens de rondleiding die we krijgen vertelt Marinus enthousiast over wat er allemaal mogelijk is in de kliniek. “We hebben apparatuur voor uitgebreid bloedonderzoek, een echoapparaat en een digitaal röntgensysteem.” In één van de operatiekamers wordt op dat moment een kat geopereerd. “We beschikken onder andere over narcosebewaking en een beademingsmachine. Voor gebitsbehandelingen gebruiken we dentale röntgenapparatuur en een ‘gebitsunit’, waarmee gereinigd, gepolijst en geboord kan worden. We voeren ook kijkoperaties uit, zoals laparoscopische castraties van teven.”

Pukk is hier altijd

Tijdens ons bezoek loopt hondje Pukk – de hond van Marinus – zo nu en dan even de kamer binnen. Zo te zien voelt hij zich hier echt thuis. “Pukk gaat eigenlijk altijd mee. Vaak zijn er meerdere honden van andere collega’s. Dat gaat allemaal prima samen.”

Dierenkliniek de Paltrok
Pukk

“Er komen regelmatig kinderen uit de buurt langs dierenkliniek De Paltrok om even een rondje met ze te lopen. We vinden het leuk als we mensen met elkaar in contact kunnen brengen”, vertelt een andere dierenarts.

Kwaliteit en betrokkenheid

“Uiteindelijk staat de kwaliteit van leven van het dier voorop. Het gaat niet om hoe oud het beestje wordt, maar hoe die oud wordt”, vertelt Marinus.

 

Dierenkliniek De Paltrok dierenartsen

Vandaag gesloten

Pelmolenerf 59, Gouda Goverwelle

Bekijk meer:dierenartsen