Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lizette van Cafeetje Heeeurlijk: ‘De meeste Gouwenaars weten wel wie ik ben’

Aangeboden door Cafeetje Heeeurlijk 16 september 2019

Er zijn een paar Goudse ondernemers die iedereen kent en Lizette Oudijk is daar één van.. Ze is al drie jaar het gezicht van de oergezellige bruine kroeg Cafeetje Heeeurlijk, op de hoek van de Wijdstraat. Reden genoeg om een drankje bij Lizette te bestellen en plaats te nemen aan de bar. 

“De meeste mensen in Gouda weten wel wie ik ben”, zegt Lizette. “Hoe dat komt? Ja, uhm… Ik denk omdat ik hier ook altijd heb gewerkt. Ik heb vijf jaar bij de Total gewerkt, ben 1,5 jaar toiletjuffrouw geweest bij de Swing en heb in een zonnestudio en bij Het Wapen van Reeuwijk gewerkt. Het is natuurlijk een stuk makkelijker om in een stad te beginnen waar veel mensen je al kennen.”

Mijn logo op het raam

“Het was mijn droom om mijn eigen cafeetje te beginnen. Om mijn eigen ideeën en dingen uit te voeren en om mijn logo op het raam te zien”, zegt Lizette. Ze had nooit gedacht dat het zou lukken, maar haar vrienden geloofden in haar en hebben Lizette hier ontzettend bij geholpen.

“Het café is eigenlijk een soort bruine kroeg. Mijn Hollandse huiskamertje, waar iedereen naar binnen durft te lopen. Of je nou jong of oud bent, dat maakt echt niet uit. In het weekend is er altijd livemuziek, dat vind ik zó gezellig. Ik ben zelf ook altijd in het café te vinden. Ik vind het heerlijk om met mensen te kletsen en geniet ervan als ik zie dat mensen het gezellig hebben. Ik wil ze echt een leuke tijd bieden.”

Tekst gaat verder onder de foto.

cafeetje heeeurlijk
Foto: Sandra Zeilstra

Bijzondere activiteiten

Lizette staat bekend om haar bijzondere thema feestjes en activiteiten. Zo zat ze met Kaarsjesavond verkleed als kerstman op een kruk voor de ingang van het café, organiseert ze kerstborrels midden in de zomer en kun je een workshop piemels pimpen volgen.

Dat laatste heeft misschien wat uitleg nodig. “Tijdens deze workshop mag je gipsen penissen decoreren met verf, glitters en andere bling”, vertelt Lizette. “Om het allemaal nog wat spannender te maken wordt de workshop begeleid door niemand minder dan Patsy Prozak en Gloria Gloryhole. Lachen, hè!”

Rode wijn met ijs

En wat drink je dan zelf het liefst? “Mijn favoriete drankje is rode wijn met ijs.” Oke, deze hadden we niet aan zien komen of kennen jullie deze combinatie wel? Misschien maar een keer proberen dan… “Maar ik heb er nog één! Gin met ijs.”

Lizette is nog lang niet van plan om te stoppen. “Ik hoop dat ik nog heel lang zo kan en mag blijven genieten.”


Meer over Cafeetje Heeeurlijk ontdekken?

Cafeetje Heeeurlijk cafés

Geopend12:00 - 01:00

Wijdstraat 2, Gouda

Bekijk meer:cafés

Lees ook:

Stappen in Gouda? Dit is waarom je zeker naar Cafeetje Heeeurlijk moet gaan

Als we het over het uitgaansleven in Gouda hebben, dan valt de naam Cafeetje Heeeurlijk al snel. Een...
cafeetje heerlijk john anders

Hilarisch! Cafeetje Heeeurlijk speelt de hoofdrol in deze videoclip van John Anders

Zit je nietsvermoedend op Youtube, kom je wel een héél bekend gezicht tegen. Lizette van Cafeetje He...
Magda barvrouw van de week Casy Place

Altijd al afgevraagd… Wat is er bruin aan een bruin café?

Als je het over het uitgaansleven in Gouda hebt, dan zul je het al snel hebben over alle leuke kroeg...

adv.