Kimberley koppelt gastouders en gezinnen met elkaar

Aangeboden door Qredits

Twaalf jaar in de kinderopvang, jaren actief als gastouder aan huis en dan ook nog zelf drie kinderen: geen wonder dat Kimberley Verhoef-Kalkman zo goed is in het runnen van een gastouderbureau. Toen een buurvrouw haar in 2018 vroeg een bureau over te nemen, hoefde ze dus niet lang na te denken. Het stukje ondernemerschap was wel even puzzelen, maar met de hulp van Qredits is het allemaal toch gelukt.

Kim is zelf gastouder geweest en kent de voordelen. Toen ze dus na een verhuizing op zoek was naar opvang voor haar kinderen, twijfelde ze niet: het moest een gastouder worden. Ze kwam in contact met een bureau in de buurt, maar er was helaas nog geen goede plek voor haar kids te vinden. 

Gastouderbureau Kim

“De eigenaresse van dat bureau kwam een tijd later weer bij me terug. Ze wilde even op de koffie komen.” Het bleek dat de vrouw op het punt stond om te emigreren naar Zweden, en op zoek was naar iemand die het gastouderbureau over wilde nemen. “Ik wist wat gastouderschap is. Maar met het zakelijke plaatje had ik totaal geen ervaring.” Na een tijdje meelopen besloot Kim het toch te doen: Gastouderbureau Kim is geboren. 

Hulp bij starten van Qredits

De vrouw waarvan Kim het bureau overnam, had een grote klantenkring en naamsbekendheid opgebouwd. Daar wilde ze graag een bedrag voor. “Maar een lening krijgen bij mijn bank lukte niet. Mijn boekhouder adviseerde toen Qredits, een organisatie die ondernemers helpt met kredieten maar ook met coaching en advies. Ik heb daar een lening aangevraagd. Dat ging eigenlijk heel makkelijk. Ze hadden echt vertrouwen in dit plan.”

Een prachtige stap voor Kim, maar ook spannend. Want het financiële plaatje van een bedrijf zelf regelen was voor haar nieuw. “Ik beheer natuurlijk niet alleen mijn eigen financiën maar ook een stukje voor de gastouder. Een coach van Qredits heeft me toen begeleid in hoe ik dat het beste kan inrichten. Ze delen niet zomaar geld uit maar denken echt mee, en helpen een leenvorm vinden die op je situatie aansluit.”

Gastouder in plaats van opvang

Kim heeft altijd al een voorkeur gehad voor gastouders in plaats van kinderopvang. “Bij een gastouder is alles niet zo massaal. Er is veel aandacht voor het kind. Bovendien zijn we vaak flexibeler dan de normale opvang.” Dat is dan ook precies waarom Kim haar bureau graag klein houdt. “Ik wil iedereen kennen, zowel de gastouders als de ouders en kinderen. Tijdens de corona was dat extra fijn, want we hadden allemaal nauw contact.” 

Dat nauwe contact was niet alleen fijn maar nodig. “We zijn de corona redelijk doorgekomen, maar het was niet makkelijk. Qredits heeft me in die periode zelf benaderd om te zien of ik hulp nodig had. Met een adviseur heb ik toen onder andere naar mijn persoonlijke situatie gekeken. Want ik kon het bureau wel draaiende houden, maar hoe zat het met mijn eigen vaste lasten en boodschappen? Ze hebben me inzichten gegeven waar ik nog altijd veel aan heb.” 

Aan de slag als gastouder

Nu alles weer bijna terug bij het normale is, heeft Kim de rust ook teruggevonden. “We gaan nu met goede moed verder, al zit die zorgen om nieuwe restricties altijd in mijn achterhoofd.” Bovendien zou ze zo graag aan de vraag voldoen door meer gastouders en ouders te koppelen. “Er is een tekort aan gastouders, maar daar komt hopelijk verandering in. Het is namelijk een prachtig beroep!” 

 Over Qredits

Coaching, training en krediet. Dat is Qredits. Een springplank voor starters, een buddy voor beginners en een vliegwiel voor blijvers. Oftewel; Qredits is er voor startende ondernemers én bestaande ondernemers. In alle branches. Of je nou een eigen bakkerij begint, zzp-er in de bouw bent, of je toko wilt uitbreiden; het begint bij ondernemen. En ondernemen begint bij Qredits.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Barry van eetcafé Borrelzzz: ‘Iedereen is welkom’”

Barry van eetcafé Borrelzzz: ‘Iedereen is welkom’

Ga naar “Antoinette volgde haar oma en vader op in het kappersvak, maar doet het nét een beetje anders ”

Antoinette volgde haar oma en vader op in het kappersvak, maar doet het nét een beetje anders 

Aangeboden door Qredits

antoinette gouda
Ga naar “Valentijn runt dé spellenwinkel van Gouda: ‘Sommige spellen moet je gewoon komen ervaren’”

Valentijn runt dé spellenwinkel van Gouda: ‘Sommige spellen moet je gewoon komen ervaren’

Aangeboden door Unbox now

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Naar de film én patat voor 9,50 euro”

Naar de film én patat voor 9,50 euro

 • Pomms’
 • Geldig t/m 31 december 2030
Cenima Gouda favorieten Gouda
Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “10-rittenkaart Cinema Gouda”

10-rittenkaart Cinema Gouda

 • Cinema Gouda
 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022

Vacatures

Ga naar “Logistiek medewerker”

Logistiek medewerker

 • Wolfram Chain N.V.
 • Fulltime
Ga naar “Productiemedewerker”

Productiemedewerker

 • Tempo-Team
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement”

Parkrun: een gratis, wekelijks 5km loopevenement

 • T/m 31 dec
Ga naar “Gouda bij Kaarslicht / Kaarsjesavond”

Gouda bij Kaarslicht / Kaarsjesavond

 • De Markt
 • 16 december 2022
Ga naar “Warme Winter Markt | GOUDasfalt”

Warme Winter Markt | GOUDasfalt

 • GOUDasfalt
 • 10 december 2022
Ga naar “Sfeervolle Winterfair in de Goudse Sint-Jan”

Sfeervolle Winterfair in de Goudse Sint-Jan

 • Sint Janskerk van Gouda
 • 16 december 2022
Ga naar “Goudse WinterMarckt”

Goudse WinterMarckt

 • De Markt
 • 11 december 2022