Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Job van Welie: ‘Een eigen wijnhandel openen was voor mij een droom die uitkwam’

Aangeboden door Wijnhandel van Welie 23 september 2020

Job van Welie is al ruim zeven jaar de trotse eigenaar van Wijnhandel van Welie aan de Nieuwehaven. En wie ons een beetje kent, weet dat wij van de redactie niet vies zijn van een lekker glaasje. Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan de zaak in de binnenstad van Gouda.

Job is geboren en getogen in Gouda en woont hier, na in Utrecht en Amsterdam te hebben gewoond, weer met veel plezier. “Tijdens mijn jarenlange werkervaring in de horeca is mijn passie voor wijn ontstaan. Een eigen wijnhandel openen was voor mij dan ook een droom die uitkwam”, vertelt Job.

Liefhebbers

De winkel van Job op de Nieuwehaven in Gouda bestaat alweer zeven en een half jaar en is in die tijd niet alleen enorm geroeid in assortiment, maar ook in medewerkers. “We hebben de afgelopen jaren vele trouwe klanten mogen ontvangen en zien de klantenkring nog steeds groeien”, zegt Job. “We merken dat de echte liefhebbers van wijn, whisky, gin en cognac graag persoonlijk advies krijgen en dat is ook waarom ze naar onze winkel komen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

©Wijnhandel van Welie

Als ondernemer had Job nooit kunnen dromen om binnen een korte tijd zo’n belangrijke rol te vervullen in de lokale drankvoorziening. “Door het wegvallen van een aantal wijnhandels merken we dat we nog steeds veel nieuwe gezichten zien in de winkel.”

Specialisten

Vijf jaar geleden is whiskypecialist Martin Stavleu de winkel komen versterken. “Sinds zijn intrede is whisky naast wijn een belangrijk onderdeel geworden. We hebben op dit moment meer dan vijfhonderd soorten in de schappen staan. Het is ontzettend gaaf om te zien dat mensen vanuit het gehele land een bezoek brengen aan onze winkel. Daarom hebben we sinds kort ook een speciale whiskywebshop.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Martin Stavleu ©Wijnhandel van Welie

Naast Martin heeft Job twee jaar geleden nog iemand toegevoegd aan het team: René Persoon. “René Persoon is zeker geen onbekende in de Nederlandse wijnwereld. Hij werkt al weer meer dan dertig jaar in de wijn (onder andere Ere lid Nederlands Gilde van Sommeliers) en heeft er mede aan bijgedragen dat Wijnhandel van Welie door het land wat bekender is geworden. Naast de lokale horeca weten ook de sommeliers van een aantal gerenommeerde sterrenrestaurants intussen de weg naar Gouda te vinden voor hun kwaliteitswijnen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

René Persoon ©Wijnhandel van Welie

Geen proeverijen en evenementen

Je kunt Wijnhandel van Welie naast de winkel ook kennen van Het Goudse Whiskyfestival. Een proeverij die Job elk jaar met heel veel passie en plezier organiseert in het Stadhuis. “Helaas is het door corona dit jaar niet mogelijk om proeverijen en evenementen te organiseren”, vertelt Job. “Maar dat betekent niet dat we stilzitten. We zijn druk bezig met het geven van tips via onze social media kanalen. Elke maand hebben we een ander thema om onze kennis en kunde te delen.”

In de winkel staan Job en zijn team klaar om elke klant met evenveel passie en plezier te helpen. “Ons assortiment past binnen elk budget. Goede kwaliteit in het hoge segment vinden is makkelijker dan in het lage segment. Onze taak als specialist is juist om ook in het lage segment te voorzien van de beste prijs kwaliteit.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Wijnhandel van Welie. Meer over Wijnhandel van Welie ontdekken?

Wijnhandel van Welie speciaalzaken

Gesloten10:00 - 17:00

Nieuwehaven 191, Gouda

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.