Instagram maar dan voor restaurants: Tigo en Marnix maken een app voor de Goudse horeca

Marnix en Tigo van Hospicure. Foto: Aangeleverd

In de rubriek Ondernemer uitgelicht geven wij ondernemers de kans om zijn of haar verhaal met ons te delen. Deze keer vertellen Tigo Bron en Marnix Vermeij over hoe zij vanuit een schoolopdracht hun ondernemersavontuur begonnen, Hospicture.

Marnix en Tigo kennen elkaar van de opleiding Horeca Ondernemer op het ROC Mondriaan. “We mochten daar als opdracht een pop-up restaurant runnen. We werkten intensief samen en leerden elkaar daardoor goed kennen. Het pop-up restaurant was een groot succes en onze samenwerking ook,” vertelt Tigo.

“Daarna kwamen we elkaar op Hogeschool Rotterdam weer tegen bij de opleiding Ondernemen. Ook hier mochten we als opdracht een eigen onderneming starten, maar we wisten allebei eigenlijk eerst niet goed wat we wilden.” Marnix: “Zo dacht ik er eerst nog over om iets met zonnepanelen te doen. Uiteindelijk kwamen we op het idee om een horeca-app te ontwikkelen, maar dan wel op een manier die nog niet bestond.”

Waar is dat lekkere eten?

“Stel je loopt bijvoorbeeld als toerist in Gouda,” stelt Tigo zich voor. “En je weet niet wat je wil eten of waar je een leuk restaurant kunt vinden met lekker eten. Hoe fijn is het als je dan gewoon in een app de foto van een gerecht kunt aanklikken wat je er lekker uit vindt zien. Vervolgens kom je dan bij het restaurant waar ze dat gerecht serveren. Ook kun je op de foto’s de sfeer en de locatie bekijken. Je reserveert en loopt zo naar het restaurant toe om aan te schuiven. Dat is het idee van Hospicture. De naam staat dan ook voor Hospitality en Picture”.

Hoe ontwikkel je een app?

“Een appontwikkelaar bouwde de technische app voor ons. Inmiddels is hij zo goed als klaar en zijn we hem volop aan het vullen,” legt Marnix uit. “De afgelopen weken zijn wij bezig geweest met het verkopen van onze app aan de Goudse Horeca ondernemers. Gelukkig reageren veel Goudse horecaondernemers enthousiast. Samen met hen zullen we het restaurantaccount vullen met foto’s van gerechten en het interieur.”

“We verwachtten dat het best lastig zou zijn om ondernemers te vinden, maar eigenlijk is iedereen die we spreken heel enthousiast. We merken wel dat ze weinig tijd hebben om hun restaurantaccount te vullen met foto’s en gerechten. We helpen de restaurants daarom waar we kunnen. We maken namelijk alleen gebruik van foto’s die het restaurant zelf aanlevert of die we zelf maken. Goede, professionele foto’s waar je meteen honger van krijgt.”

Kunnen we Hospicture al gebruiken?

“De app is te downloaden in de app store (iOS) en de playstore (Android,” vertelt Tigo. “Er zijn al heel veel leuke restaurants aangesloten, zoals Viejee’s, Henderick Bistro Bar, Eetcafé Vidocq, Buiten eten en drinken, Restaurant Bij Ons, Grand Café Central, Brasserie-Bar De Zalm en Gouds Glas. Het is nu vooral nog een kwestie van de app vullen met mooie foto’s van gerechten en de sfeer. Als je op de hoogte wilt blijven over meer informatie over de app, volg ons dan op onze social media-accounts zoals Facebook en Instagram.”

“We verwachten in het eerste jaar zo’n vijftig restaurants te omarmen in Gouda en de plaatsen om Gouda heen. Daarna willen we steeds verder het Groene Hart in en ook buiten de regio verder uitbreiden naar de grote steden zoals Rotterdam, Utrecht en Den Haag en alles wat er tussen ligt.’’

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Hip, creatief en industrieel; bij deze Goudse verborgen parel drink je koffie en bekijk je kunst”

Hip, creatief en industrieel; bij deze Goudse verborgen parel drink je koffie en bekijk je kunst

stadskant
Ga naar “‘Minder maar beter vlees eten is de toekomst’: Henk verkoopt burgers op de Goudse markt”

‘Minder maar beter vlees eten is de toekomst’: Henk verkoopt burgers op de Goudse markt

Ga naar “Roos verdient haar geld met Instagram: ‘Ik wil het goede voorbeeld geven’”

Roos verdient haar geld met Instagram: ‘Ik wil het goede voorbeeld geven’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Zomervoordeel op Prestoncollectie”

Zomervoordeel op Prestoncollectie

 • Gebr. Bakker & Zn.
 • Geldig t/m 30 september 2022

Topper

Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99”

Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99

 • Geldig t/m 28 augustus 2022
Ga naar “Alle Vivera Vleesvervangers van € 5,98 voor € 2,99”

Alle Vivera Vleesvervangers van € 5,98 voor € 2,99

 • Geldig t/m 13 augustus 2022
Ga naar “Tot 30% korting op Blokker koffiemolens”

Tot 30% korting op Blokker koffiemolens

 • Geldig t/m 14 augustus 2022

Agenda

Ga naar “Goudse ZomerMarckt”

Goudse ZomerMarckt

 • MARCKT!
 • 19 augustus 2022

Topper

Ga naar “Houtmansplantsoen Concerten”

Houtmansplantsoen Concerten

 • Van 26 jun t/m 28 aug
Ga naar “Beleef Gouda op grote hoogte”

Beleef Gouda op grote hoogte

 • Sint Janskerk van Gouda
 • Van 14 apr t/m 17 sep
Ga naar “Expo Gouda Maakt”

Expo Gouda Maakt

 • Van 6 apr t/m 25 sep