Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gouwenaar Melvin is geen typische klusjesman: ‘Ik leer mensen klussen en help ze waar nodig’

Aangeboden door De Verbouwmeester 18 februari 2020

De Goudse Melvin Albers heeft lang nagedacht over waar hij echt gelukkig van werd. Na twee jaar Pabo, een studie biomedische wetenschappen en vele banen ontdekte Melvin zijn passie: mensen helpen bij verbouwen en klussen in huis.

“Ik ben sinds de middelbare school altijd zoekende geweest naar wat ik wil. Waar word ik gelukkig van?” Melvin kwam bij een online training terecht waarin veel dieper werd ingegaan op waar je passie ligt. “Daar kwamen drie kernwoorden uit: organiseren, creëren en doceren. Ook werd duidelijk dat ik geen kantoorbaan wilde en juist graag met mijn handen en hoofd bezig ben”, vertelt Melvin.

‘Ik heb je nog nooit zo gelukkig gezien’

Samen doen

Zo’n vier jaar geleden kocht Melvin met zijn vrouw een eengezinswoning in Bloemendaal. “Er moest veel gebeuren en tijdens het klussen kwam ik erachter dat ik dit eigenlijk wel leuk vond. Mijn schoonvader zei: is aannemer niet iets voor je? Ik heb je nog nooit zo gelukkig gezien.” Dat zette Melvin aan het denken. “Ik stond toen ik vijf was al met mijn opa – die voorheen timmerman was – in de schuur samen bouwwerken te maken. Later was ik ook veel met elektra en solderen bezig, het zat er dus al vroeg in.” In zijn eentje klussen vond Melvin alleen minder leuk. “Daardoor ontstond al snel het idee om mensen te helpen bij een verbouwing en samen met hen te klussen.”

‘Voor doen, samen doen, zelf doen’

“Met mijn bedrijf – De Verbouwmeester – help ik gemotiveerde en enthousiaste mensen die zelf willen klussen, maar niet genoeg ervaring hebben om hun droomhuis te verwezenlijken. Door samen de klus/verbouwing van begin tot eind uit te voeren leer ik ze veel en ontstaat er een fijne samenwerking. Dit zorgt er ook voor dat mensen nóg trotser zijn op het eindresultaat.”

Eerlijk advies

Melvin heeft laatst een klus gedaan bij een vrouw in Utrecht. “Ze wilde een nieuwe keuken, de elektra en leidingen moesten worden verlegd en er moest een koof gemaakt worden”, vertelt Melvin. “Ik heb samen met haar de oude keuken weggehaald, alle leidingen en elektra verlegd en haar uitgelegd hoe ze deze moest ontkoppelen. Er zat namelijk nog wat tijd tussen voor de nieuwe keuken kwam. Later kreeg ik een appje van haar, dat het allemaal gelukt was, ze zelf de koof had gemaakt en ze supertrots was. Na het stucen hebben we samen de nieuwe keuken geplaatst.”

Tekst gaat verder na de foto’s.

©Verbouwmeester
©Verbouwmeester

Complete verbouwingen

De leukste klussen vindt Melvin de echte klushuizen. “Ik vind het heerlijk om mensen vanaf het begin te mogen adviseren. Hoe pakken we de verbouwing aan, wat kunnen we zelf, welke materialen hebben we nodig en waar moet je echt experts voor inschakelen.” Mensen mogen zelf bepalen hoeveel hulp ze willen. “Ik kan helpen met het begin van een klus en uitleg geven, zodat mensen het zelf af kunnen maken. We kunnen de klus ook geheel samen uitvoeren. Ik vind het, het leukst om mensen echt te ondersteunen en nieuwe dingen te leren.”

Geen standaard klusjesman

“Ik ben geen klusjesman”, zegt Melvin stellig. “Als je wil dat je klus gewoon uitgevoerd wordt, dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Mijn meerwaarde zit juist in de begeleiding en niet alleen in het eindresultaat. Ik zeg altijd, je kan iemand vissen geven of iemand leren vissen.”


Meer over De Verbouwmeester ontdekken?

De Verbouwmeester klusbedrijven

Orteliuslaan 15 , Gouda

Bekijk meer:klusbedrijven

adv.