Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goudse Angela (32): ‘Ik probeer zelf één of twee keer per week in de zoutkamer te gaan’

Aangeboden door Salt Clinic Gouda 15 oktober 2018

Eens in de zoveel tijd kom je een ondernemer tegen met een bijzonder bedrijf. Zo raakten we in gesprek met Angela, een Goudse die halotherapie geeft in een zoutkamer. Zoutkamer? Ja, een kamer waarvan alle wanden, het plafond én de vloer bedekt is met zout. Angela vertelt over haar onderneming Salt Clinic:

Niet alleen de zoutkamer, maar ook het woord halotherapie roept bij ons de nodige vraagtekens op. “Halotherapie is een alternatieve geneeswijze die gegeven wordt in een zoutkamer. De zoutkamer zelf bootst het effect van een zoutgrot na. De wanden en vloer zijn bedekt met een dikke laag zout”, vertelt Angela.

‘Astma, hooikoorts, psoriasis, allergieën’

“Via een generator wordt er droog zout aerosol in de ruimte verspreid waardoor er een antibacteriële omgeving ontstaat. Door de verspreiding en inademing van het medicinale zout ervaar je verlichting op verschillende symptomen voor longaandoeningen maar ook huidproblemen. Hierbij kun je denken aan astma, hooikoorts, psoriasis, allergieën en stress- en vermoeidheidsklachten.”

Ik ging één jaar lang elke week

Oké, tot zover is het duidelijk. Maar hoe kom je op het idee om zelf zo’n zoutkamer te laten installeren en daar je beroep van te maken? “Ik heb over halotherapie gehoord via een Italiaans tv-programma. Ik ben toen gaan kijken of er ook zoutkamers in Nederland bestaan. Zo kwam ik erachter dat er meerdere in Nederland bestaan, maar niet in de omgeving van Gouda.”

Foto: indebuurt Gouda

“Ik ben zelf één jaar lang elke week naar een zoutkamer gegaan. Ik had daar superveel baat bij. Het enige nadeel was eigenlijk de lange reistijd. Het idee om zelf een zoutkamer te beginnen ontstond daardoor vrij snel”, vertelt Angela.

Geen huis, tuin en keuken zout

“Het zout dat op de muren, het plafond en de vloer zit is een speciaal soort zeezout. Het zout dat in de lucht wordt verneveld door middel van een generator is medicinaal zout. Het zout hoeft niet vervangen te worden, omdat het een antibacteriële omgeving is. Het is natuurlijk wel belangrijk om zo min mogelijk viezigheid van buitenaf de kamer in te laten komen. Daarom moet je tijdens de sessies een haarnetje op en overschoenen aan.”

Foto: indebuurt Gouda

Eén sessie duurt één uur

“Zelf probeer ik minimaal één of twee keer per week in de zoutkamer te gaan. Dit doet ik voornamelijk voor mijn weerstand en astma. Ook werkt het zout goed tegen bijvoorbeeld hooikoorts. Het is afhankelijk van de ernst van de allergie, maar gemiddeld helpt één tot twee sessies per week erg goed.”

Geen klinisch gevoel

“Ik wil de mensen geen klinisch gevoel geven als je binnenkomt. Ik heb geprobeerd om een zo rustig mogelijke omgeving te creëren. Een combinatie van heerlijk relaxen in de zoutkamer en even bijkomen na afloop met een kopje biologische thee of koffie. Even weg van de dagelijkse hectiek. Het is dus ook ideaal voor mensen met een druk en stressvol bestaan”, zegt Angela.


Meer over Salt Clinic Gouda ontdekken?

Salt Clinic Gouda zorg

Gesloten10:00 - 13:30 |14:00 - 19:00

Lekkenburg 2 (2e verdieping), Gouda

Bekijk meer:zorg

adv.