Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Freek is fysiotherapeut én CrossFit coach: ‘CrossFit is een goede manier om fit te worden en blijven’

Door Eva van Dantzig 23 mei 2020

Freek Dessing (43) heeft al ruim zes jaar zijn eigen CrossFit Box. Nu horen we je denken: CrossFit, wat is dat nou precies? Dat gaan we je even haarfijn uitleggen. Want wie denkt dat dit alleen voor super gespierde atleten is, heeft het mooi mis. “Het is voor iedereen die een uitdaging niet uit de weg gaat”, vertelt Freek.

Zes jaar geleden begon het te kriebelen bij Freek; hij wilde een eigen CrossFit box openen. Na een studie communicatie en fysiotherapie kwam hij in aanraking met het concept CrossFit. “Ik was voor mijn werk als fysiotherapeut aanwezig op een congres toen daar gesproken werd over CrossFit. Ik ben mij hier toen in gaan verdiepen en heb maanden lang informatie opgezocht en video’s gekeken.” Freek is zelf intensief gaan CrossFitten en zo onstond het idee om zelf een box te beginnen onder de naam CrossFit Gouda. Inmiddels werkt hij met een gemotiveerd en ervaren team van professionele coaches.

Tekst gaat verder onder de foto.

©CrossFit Gouda

Een hechte groep

CrossFit is intensief trainen in kleine groepen en met functionele bewegingen. “We geven les aan groepen van maximaal 16 personen met twee coaches. Persoonlijke begeleiding is heel belangrijk bij ons, net als de technieken die we je leren. Deze moeten eerst echt goed onder de knie zijn voor we met zwaardere gewichten gaan trainen”, vertelt Freek. “We doen hier heel veel verschillende oefeningen, van opdrukken tot op een kist springen, klimmen, olympisch gewichtheffen en conditionele dingen zoals roeien en rennen. Alles wat functioneel kan zijn doen we hier. Daardoor is geen enkele training hetzelfde. Soms moet je in 15 minuten zoveel mogelijk herhaling doen van bepaalde oefeningen en een andere keer moet je een opdracht zo snel mogelijk uitvoeren.”

Zelf trainen

Veel mensen denken dat het hebben van een gym betekent dat je zelf ook elke dag in de gewichten hangt, maar niets in minder waar. “Ja, dat valt vies tegen. Ik geef veel les en werk daarnaast in de box als sportfysiotherapeut. Thuis heb ook nog een gezin waar ik tijd mee door wil brengen. Ik ben daarom blij als ik twee tot drie keer in de week sport. En lukt dat niet, is het ook prima.”

Tekst gaat door onder de video.

Fit worden en blijven

Crossfit is vooral een hele goede manier om fit te worden en te blijven. “Zeker in deze tijd merken we het belang van fit zijn en een goede gezondheid. CrossFit helpt daar zeker bij”, zegt Freek. “Op een hele snelle manier helpen wij mensen fit te worden. Het wordt op een gegeven moment echt een lifestyle. We hebben veel kennis van het lichaam en we dragen echt wat bij aan het beter bewegen van mensen. Daardoor gaan zij zich ook echt beter voelen en krijgen ze meer zelfvertrouwen.”

En natuurlijk is het niet alleen maar hard trainen. “Het is ook het belang inzien van goede en gezonde voeding, goed slapen en het verminderen van stress. Op die manier proberen we je leven zo optimaal mogelijk in balans te krijgen, zowel mentaal als fysiek.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Gezelligheid

Buiten de goede begeleiding en kennis vindt Freek het ook heel belangrijk dat de sfeer goed is. “Het is een soort community. Echt iedereen voelt zich hier thuis. Je bent hier geen nummertje. We horen dan nu ook veel dat onze leden het missen om naar de box te komen en elkaar te zien en even te kunnen kletsen. Gelukkig kan dat sinds kort weer buiten voor de deur, en hopelijk snel weer binnen in de box.”

Op dit moment biedt CrossFit Gouda buitenlessen aan in kleine groepen. Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Maak dan kennis >>>


Deze bijdrage wordt je aangeboden door CrossFit Gouda. Meer over CrossFit Gouda ontdekken?

CrossFit Gouda crossfit

Jan Tinbergenstraat 17, Reeuwijk

Bekijk meer:crossfit

adv.