Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De bloemenstal bij het station wordt verbouwd: ‘De kiosk is al 30 jaar oud’

Door Kirsten Spooren 4 augustus 2020

Iedereen die weleens met de trein reist, kent ‘m: de bloemenkiosk bij het station van Gouda. Menig Gouwenaar heeft er een bloemetje gekocht, want het is één van de beste bloemenzaken van Gouda volgens onze lezers. Eigenaar Ruud Gorissen (64) werkt al bijna dertig jaar in de oude vertrouwde kiosk, die binnenkort gesloopt wordt. “We zijn echt toe aan vernieuwing, dus er komt een nieuwe bloemenwinkel”, vertelt Ruud. 

Al drie generaties lang verkoopt de familie Gorissen bloemen en de bloemenstal bij het station staat er al jaren. De vader van Ruud heeft rond 1984 een nieuwe kiosk gebouwd, maar na bijna dertig jaar is het houten stalletje toe aan vernieuwing. “We willen al heel lang een nieuwe bloemenstal en nu met de verbouwing van het stationsgebied is dit eindelijk mogelijk. Het valt mooi samen”, zegt Ruud.

Nieuw pand, zelfde plek

Wie nu bang is dat de bloemenkiosk verdwijnt van zijn oude vertrouwde plekje, heeft niks te vrezen. “Dit is een hele fijne plek om bloemen te verkopen en ook ideaal voor reizigers. Het is ook één van de weinige bloemenwinkels waarbij je even snel voor de deur kunt stoppen met de auto. Het nieuwe gebouw komt dus op dezelfde plek.”

‘Er komt een heel mooie bloemenwinkel voor terug’

De verbouwing van de oude kiosk begint deze week. Het oude pand wordt gesloopt en er komt een nieuwe, grotere bloemenzaak voor terug. Wel heeft Ruud vanwege het coronavirus erg getwijfeld of hij de verbouwing moest doorzetten. Het is immers een flinke investering in een onzekere tijd. “Het is heel spannend en een groot risico, maar juist doordat we met elkaar doorgaan, komen er er weer boven op. Er komt een heel mooie bloemenwinkel voor terug.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding).

Bloembinderij Gorissen
Impressie van de Nieuwe Winkel | Foto: Bloembinderij Gorissen

Plukboeketten

Bloembinderij Gorissen gaat van 5 t/m 12 augustus dicht en verhuist naar een tijdelijke kiosk. Deze kun je vinden in het verlengde van de ABN AMRO op de kruising van de Vredebest en het Crabethpark. Tijdens de werkzaamheden aan het nieuwe pand kunnen er dus gewoon bloemen gekocht worden. Leuk weetje: de verbouwing van de kiosk wordt gedaan door JointForce Development, het bedrijf van de zoon van Ruud. Begin oktober moet de nieuwe zaak opengaan en dan staat Ruud weer voor je klaar om de mooiste bloemen te verkopen. “Met het nieuwe pand kunnen we met de nieuwste technieken werken en de bloemen goed koelen.”

De populairste bloemen van dit moment? “Dat zijn de plukboeketten”, vertelt Ruud. “Die zijn al een tijdje erg hip. Ik hou zelf van grotere bloemen, zoals de zonnebloem.”


Lees ook...

Fietsenwinkel Rep.26 sluit definitief de deuren: ‘Het is tijd voor iets anders’

Fietsenwinkel Rep.26 aan de Nieuwehaven is al 27 jaar een begrip in Gouda. Menig Gouwenaar heeft hie...

Joris en Rosalie zijn vrijwilligers bij So What: ‘Ervaring is niet nodig, leergierigheid wel’

So What! is al heel lang hét poppodium en sociëteit voor jong en oud uit Gouda. Ze draaien geheel op...

Nico en Reinier groeiden op in een bakkersfamilie: ‘We stonden al vroeg in de bakkerij’

Nico (30) en Reinier (23) Anker staan al van jongs af aan in de winkel en bakkerij van Banketbakkeri...

adv.