Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dimitris en Sotiria runnen samen De Griek: ‘We serveren Griekse gerechten uit het binnenland’

Aangeboden door De Griek Gouda 2 december 2019

Het gelukkige stel Dimitris (40) en Sotiria (30) wonen in Delft, maar begonnen nog geen jaar geleden De Griek aan de Wijdstraat in Gouda. “Via via kregen we deze kans en die konden we niet laten schieten”, vertelt Dimitris. “De Gouwenaars die hier binnenkomen zijn super enthousiast en komen bijna allemaal weer terug.”

Beiden werken ze al jaren in de horeca, maar nooit eerder runden ze een eigen zaak. “We vinden het echt heel leuk”, vertelt Sotiria. “We zijn het gewoon gaan doen, hebben het pand verbouwd en het gaat goed. Heel goed zelfs.” Sotiria vertelt enthousiast verder over de bijzondere gasten die ze regelmatig ontvangen. “We hebben een zelf eens een vrouw uit Duitsland gehad. Die heeft 400 km gereden om hier haar verjaardag te komen vieren.”

Kleine gerechtjes

Op de kaart staan voornamelijk kleine gerechtjes, hapjes zoals het stel zelf zegt. “Dit noemen we in Griekenland mezes”, vertelt Dimitris. “Hierdoor kun je meerdere gerechtjes bestellen die je lekker met elkaar kunt delen. We hebben ook veel vegetarische varianten op de kaart staan. Voor veel Gouwenaars is dat een verrassing, ze verwachten veel vlees en vis. Soms wordt er zelfs gezegd: verras ons maar. Dan krijg je echt van alles wat.”

Ook hebben ze speciaal voor senioren (55+) de mogelijkheid om kleinere porties te bestellen. “We merken dat wat oudere mensen minder eten, waardoor er veel op het bord blijft liggen, dat is zonde. Daarom hebben we het seniorenmenu bedacht. Net zo lekker, maar iets kleinere gerechtjes.”

Tekst gaat verder onder de foto.

©indebuurt Gouda

De echte Grieken

Dimitris en Sotiria zijn zeven dagen in de week aanwezig in het restaurant. “We vinden het belangrijk om zichtbaar te zijn. Mensen gaat toch op zoek naar de echte Grieken in een Grieks restaurant. Die hebben ze bij ons dus snel gevonden.” Ook het keukenpersoneel bestaat uit mensen met een Griekse afkomst. De gerechten zijn échte Griekse gerechten, niet de toeristische varianten die ze aan de kust serveren. De hapjes die we volgens het stel echt moeten proeven zijn de huisgemaakte courgette burger (Kolokithokeftedes), paprika met pittige fetta (Florines jemistes) en de garnalen met olijfolie en knoflook uit de oven (Garides skordates). “Dat zijn onze specialiteiten”, zegt Dimitris.

Kerst bij De Griek

Ook met de kerstdagen is De Griek geopend. “Beide dagen kun je bij ons genieten van heerlijke hapjes en goede service. We serveren a la carte, keuze genoeg dus!”


Meer over De Griek Gouda ontdekken?

De Griek Gouda griekse restaurants

Gesloten16:30 - 22:00

Wijdstraat 17, Gouda

Bekijk meer:griekse restaurants

Lees ook:

 

adv.