Denise over haar kapsalon: ´Ik had een week om te beslissen´

Denise van de Leur © Studio Denise

In de rubriek Ondernemer uitgelicht geven wij een ondernemer de kans om zijn of haar verhaal met ons te delen. Deze keer spreken we Denise van de Leur over haar passie voor kapsels. Zij is op haar 20e haar eigen kapsalon begonnen, Studio Denise.

Bij 3 kapsalons had ze stage gelopen tijdens haar opleiding en ze was nog maar 20. Toen kreeg ze de kans van haar leven. “Via familie kreeg ik de kans om een eigen kapsalon te openen. Ik had een week om te beslissen,” vertelt Denise.

Je bent jong, je wilt wat en krijgt de kans aangeboden

“Bijna 13,5 jaar geleden kreeg ik via familie een pand aangeboden om mijn eigen kapsalon te beginnen. Ze vroegen aan mijn ouders of dit niet wat voor mij zou zijn en ik kreeg een week de tijd om te beslissen. Ik vond mezelf eigenlijk nog wel heel erg jong en heb heel veel met mijn ouders gepraat hierover in die week. Mijn vader vond dat het de kans van m’n leven was en dat ik die kans met beide handen aan moest grijpen. Mijn moeder dacht: waar begin je aan! De mensen die me het pand aanboden konden ook een lening voor me regelen en hielpen me met een business plan. Zo heb ik toch de sprong in het diepe durven wagen,” vertelt Denise met een glimlach.

Tweeëneenhalf jaar geleden heb ik de kapsalon verbouwd. De rust die ik zelf altijd in de kapsalon bewaak, wilde ik ook in de uitstraling van de kapsalon terug laten komen. Klanten komen hier voor rust en een heerlijke momentje me-time. Nu past de uitstraling van de kapsalon hierbij, met natuurkleuren en -materialen.”

Alle begin is spannend

“Mijn moeder heeft de eerste anderhalf jaar geholpen in de salon. Ze vond het geen fijn idee dat ik als jonge meid alleen in de kapsalon stond, dus ze was er iedere dag om met van alles en nog wat te helpen.”

Ik sta voor kwaliteit. Als ik niet in het eindresultaat geloof, dan doe ik het niet.

Van een nieuw kapsel en een ander kleurtje tot de mooiste bruidjes

“In de kapsalon knippen we dames, heren, kinderen. Daarnaast kun je uiteraard je haar laten kleuren en stylen,” legt Denise uit. “Zelf knip en kleur ik het meeste de dames. Ik gebruik hierbij de producten van Kevin Murphy, een productlijn uit Rotterdam. Mijn collega knipt meestal de heren en kinderen. Wat ook heel leuk is om te doen, is om bruiden voor te bereiden op hun grote dag. Ik heb een visagieopleiding gedaan, dus bij mij kunnen ze zich op één adres helemaal klaar laten maken voor hun bruiloft, zowel het bruidskapsel als de make-up.”

“Je krijgt weleens bijzondere verzoeken. Zo wilde een man een keer zijn paardenstaart laten verven. Hij had er alleen niet over nagedacht hoe dat eruit zou zijn als zijn haar los was,” vertelt Denise lachend. “Ik sta wel voor kwaliteit. Dus als ik niet geloof in het eindresultaat dan geef ik dat ook eerlijk aan en dan doe ik het ook gewoon niet. Zo heb ik ook weleens een klant gehad die tijdens de lockdown een flinke uitgroei had gekregen. Zij wilde het nu maar meteen helemaal grijs laten verven. Dat betekent dat je het moet bleken en dergelijke, waardoor het haar helemaal beschadigd raakt. Dat heb ik haar uitgelegd en aangegeven dat ik daar niet achter sta omdat ik het zonde vindt van haar haar. Ze heeft het uiteindelijk ergens anders laten doen. Toen ze bij me terugkwam om het te laten knippen was het haar eigenlijk zo beschadigd dat je eigenlijk de helft eraf moest knippen. Super zonde.”

“Als ik iets niet kan, dan ben ik daar ook heel eerlijk. Ik kreeg laatst het verzoek om figuurtjes te scheren. Daar heb ik weinig tot geen ervaring in, dus die klant heb ik naar een collegakapsalon verwezen waar ze die expertise wel hebben. Eerlijkheid duurt het langst.”

Bekroond met Coiffure Award

Denise doet ieder jaar mee met de Coiffure Award. “In de collecties die ik voor de Coiffure Award opstuur gebruik ik wel wat extremere kleuren dan ik normaal in de kapsalon gebruik. Dat is ieder jaar weer super leuk om te doen. Inmiddels ben ik vier keer genomineerd en heb ik één keer de Coiffure Award gewonnen.

Expertise, ervaring en m’n kapsalon delen

“Op dit moment heb ik plek over in mijn kapsalon, omdat mijn collega met zwangerschapsverlof is. Ik denk altijd in oplossingen, dus ook hiervoor heb ik iets bedacht,” vertelt Denise enthousiast. “Het lijkt mij superleuk om collega kappers te verwelkomen in mijn kapsalon door mijn kappersstoelen te verhuren. Zo is m’n kapsalon weer lekker gevuld én kunnen we kennis en inspiratie delen. Dus mochten er nog ZZP kappers zijn dit interessant vinden, dan zijn ze van harte uitgenodigd.”

“Klanten geven vaak aan dat het ideaal zou zijn als ze in de kapsalon ook hun nagels kunnen laten doen en een beautybehandeling. Als de haarverf aan het inwerken is, kunnen ze ondertussen langs de nagelstyliste en de schoonheidsspecialist terwijl ze wachten. Ook nagelstylistes en schoonheidsspecialisten zijn dus van harte welkom om een plek bij Studio Denise te huren. Uiteraard zorg ik dan wel voor een nette, aparte ruimte, zodat je in alle rust van je beautybehandeling kunt genieten.”

Meer ondernemers uit Gouda:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Esther over haar werk als fotograaf: ‘het mooiste beroep van de wereld’”

Esther over haar werk als fotograaf: ‘het mooiste beroep van de wereld’

Ga naar “Op de Goudse warenmarkt: ‘Een mooie tas is een tas die verkoopt’”

Op de Goudse warenmarkt: ‘Een mooie tas is een tas die verkoopt’

Ga naar “Op de Goudse warenmarkt: ‘Ik vind heel veel leuk, dat is weleens een probleem’”

Op de Goudse warenmarkt: ‘Ik vind heel veel leuk, dat is weleens een probleem’

Sander van Arkel en zijn sidekick-op-zaterdag Jip. Foto: Cathalijne van Oort

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Keukenhof tickets voor 2 personen van € 38 voor € 35”

Keukenhof tickets voor 2 personen van € 38 voor € 35

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 9 april 2023
Ga naar “Eeltsokken € 1,69”

Eeltsokken € 1,69

 • Action
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “Jumbo Verspakket Soepen van € 4,49 voor € 2,99”

Jumbo Verspakket Soepen van € 4,49 voor € 2,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “Sterrenhemel laserprojector € 29,95”

Sterrenhemel laserprojector € 29,95

 • Action
 • Geldig t/m 4 april 2023

Agenda

Ga naar “Huiskamerconcert aan de IJssellaan”

Huiskamerconcert aan de IJssellaan

 • T/m 31 dec
Ga naar “Goudse Hofstedendagen”

Goudse Hofstedendagen

 • Van 3 jun t/m 4 jun
goudse hofstedendagen
Ga naar “6-delige Workshopreeks Klimaatgesprekken”

6-delige Workshopreeks Klimaatgesprekken

 • T/m 12 apr
Ga naar “Gouda Leeft presenteert 30 muziekoptredens op diverse pop-up locaties”

Gouda Leeft presenteert 30 muziekoptredens op diverse pop-up locaties

 • 15 april 2023
Ga naar “Koningsdag”

Koningsdag

 • 27 april 2023