Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ontspannen in een kamer vol zout: Angela vertelt waarom het goed voor je is

Aangeboden door Salt Clinic Gouda 12 september 2019

Een kamer waarvan alle wanden, het plafond én de vloer bedekt zijn met zout, waar is dat goed voor? Met die vraag gingen wij naar Angela Mennea. Zij biedt namelijk als ondernemer Halotherapie aan in een zoutkamer.

Niet alleen de zoutkamer, maar ook het woord Halotherapie roept bij ons de nodige vraagtekens op. “Halotherapie is een alternatieve geneeswijze die gegeven wordt in een zoutkamer. De zoutkamer zelf bootst het effect van een zoutgrot na. De wanden en vloer zijn bedekt met een dikke laag zout”, vertelt Angela.

‘Astma, hooikoorts, psoriasis, allergieën’

“Via een generator wordt er droog zout aerosol in de ruimte verspreid waardoor er een antibacteriële omgeving ontstaat. Door de verspreiding en inademing van het medicinale zout ervaar je verlichting op verschillende symptomen voor longaandoeningen maar ook huidproblemen. Hierbij kun je denken aan astma, hooikoorts, psoriasis, allergieën en stress- en vermoeidheidsklachten.”

Lees de tekst verder onder de foto.

©Maybelline Koense

Gouda is de smerigste gemeente van Het Groene Hart

Woensdag 11 september meldde het CBS dat Gouda de smerigste stad van het Groene Hart is. De Kaasstad is de stad met de hoogste broeikasgasuitstoot van het Groene Hart. Met 12,5 kg per vierkante meter steekt de kaasstad met kop en schouders boven de andere elf gemeenten van de regio uit.

Je kunt je voorstellen dat het inademen van die broeikasgassen niet heel gezond is. Ook hierbij kan de zoutkamer uitkomst bieden. Het inademen van droog zout helpt bij het verlichten van ontstekingen en eventuele slijmophopingen in het ademhalingssysteem. Hierdoor stijgt het zuurstofniveau in de bloedsomloop. Dit is niet alleen beter voor je longen, maar ook voor je huid.

Lees de tekst verder onder de foto.

©Maybelline Koense

Geen huis, tuin en keuken zout

“Het zout dat op de muren, het plafond en de vloer zit is een speciaal soort zeezout. Het zout dat in de lucht wordt verneveld door middel van een generator is medicinaal zout. Het zout hoeft niet vervangen te worden, omdat het een antibacteriële omgeving is. Het is natuurlijk wel belangrijk om zo min mogelijk viezigheid van buitenaf de kamer in te laten komen. Daarom moet je tijdens de sessies een haarnetje op en overschoenen aan.”

Geen klinisch gevoel

“Ik wil de mensen geen klinisch gevoel geven als je binnenkomt. Ik heb geprobeerd om een zo rustig mogelijke omgeving te creëren. Een combinatie van heerlijk relaxen in de zoutkamer en even bijkomen na afloop met een kopje biologische thee of koffie. Even weg van de dagelijkse hectiek. Het is dus ook ideaal voor mensen met een druk en stressvol bestaan”, zegt Angela.


Meer over Salt Clinic Gouda ontdekken?

Salt Clinic Gouda zorg

Gesloten09:00 - 15:00

Lekkenburg 2 (2e verdieping), Gouda

Bekijk meer:zorg

Lees ook:

Nieuw: meditatie sessies in de zoutkamer bij Salt Clinic

Zoek je meer balans in de dagelijkse hectiek en heb je altijd al willen leren mediteren? Dat kan! S...

Last van huidproblemen? De zoutkamer van Angela kan je helpen

Wist jij dat de huid het grootste orgaan is van je lichaam? En dat het je beschermt tegen bacteriën,...

adv.