Bertina is leefstijlcoach: ‘Je bent ontwerper van je eigen leefstijl. Ga voor jezelf na wat voor persoon jij wilt zijn’
In de rubriek Ondernemer uitgelicht geven wij een ondernemer de kans om zijn of haar verhaal met ons te delen….
In de rubriek Ondernemer uitgelicht geven wij een ondernemer de kans om zijn of haar verhaal met ons te delen. Deze keer vertelt kok Meike Bont hoe ze haar liefde voor koken tijdens de coronacrisis omzet in heerlijke afhaalmaaltijden met haar onderneming ‘Bont in de keuken’.
Meike is zelfstandig kok en voedingsdeskundige. In dagelijks leven wordt ze ingehuurd door restaurants in bijvoorbeeld Amsterdam of Rotterdam. Nu de restaurants tijdelijk dicht zijn, was het tijd om met nieuwe ideeën te komen. “Iemand uit de buurt vroeg me om advies. Ze wilde gezond eten, maar ze merkte dat ze ’s avonds weinig energie meer had om nog gezond te koken”, vertelt Meike. “Na haar wat advies gegeven te hebben, dacht ik er later nog eens over na. Misschien kan ik hier wel meer mee doen. Ik krijg er energie van om mensen blij te maken met lekker en gezond eten.”
Drie avonden in de week kookt Meike in haar eigen keuken heerlijke gerechten die je bij haar af kunt halen. Zo is Meike ook tijdens de coronacrisis ‘Bont in de keuken’.
De maaltijden van Meike zijn eenvoudig te bestellen, vol van smaak en gemak. “De prijs houd ik bewust laag om ze vergelijkbaar te houden met afhaalmaaltijden zoals pizza, patat en snacks”, vertelt Meike. “Zo hoop ik dat mensen een gezonde maaltijd verkiezen boven een ongezonder alternatief, wanneer ze geen tijd of energie hebben om te koken. Je kunt tot 23.00 uur de avond van tevoren bestellen. Voeg het gerecht toe aan het winkelmandje en reken eenvoudig met iDEAL af. Op de dag zelf kun je het tussen 16.30 en 18.30 uur afhalen en thuis zo aan tafel schuiven!”
‘Je hoeft het alleen in de oven of magnetron op te warmen’
Meike presenteert iedere week, drie dagen per week, een afwisselend menu. Je kunt per dag kiezen of je de volgende avond ‘Bont’ wil eten. “Iedere zaterdag komt het menu voor de week erop op de website te staan. Iedere dag een hoofdgerecht, zoals een heerlijke Frittata met zoete aardappel en prei, een stamppot of een lekker broodje vegetarische hamburger”, legt Meike uit. “Je hoeft het alleen in de oven of magnetron op te warmen en er is ook altijd een vegetarische optie. Daarnaast bied ik ook een lekker dessert als zoete afsluiter.”
“Wat ik het belangrijkste vind, is dat ik kan blijven koken en mensen blij kan blijven maken met lekker eten”, vertelt Meike enthousiast. “Inmiddels zijn er klanten die vast één of twee avonden per week gerechten bij me komen afhalen. Regelmatig krijg ik vragen van klanten als ze voor de deur staan om de gerechten af te halen. Laatst vroeg iemand: ik vond het de vorige keer zo lekker, kun je me vertellen wat voor geheime ingrediënten je gebruikt? Het is leuk om te zien dat mensen blij worden van mijn eten en ik hoop ze hiermee te inspireren om ook zelf lekker en creatief te koken.”
“Als kok dacht ik, mensen blijven altijd eten, dus er is altijd wel werk. Toen kwam corona en gingen alle restaurants dicht. Daar had ik niet helemaal rekening mee gehouden, dus dat was even omschakelen”, vertelt Meike. “Je gaat dan verzinnen wat je wél kunt doen om toch lekker bezig te blijven. Ik zou het heel leuk vinden als hier in de toekomst nog wat meer uitkomt. Zo wil ik met ‘Bont in de keuken’ ook catering, koken aan huis of bijvoorbeeld kookworkshops gaan doen”, sluit Meike af.
In onze gids
Populaire rubrieken