1

Chef Meike maakt heerlijke, gezonde afhaalgerechten: ‘Leuk dat mensen blij worden van mijn eten’

Meike Bont van Bont in de keuken
Meike Bont van Bont in de keuken © Yvonne Vleeming-Raafs

In de rubriek Ondernemer uitgelicht geven wij een ondernemer de kans om zijn of haar verhaal met ons te delen. Deze keer vertelt kok Meike Bont hoe ze haar liefde voor koken tijdens de coronacrisis omzet in heerlijke afhaalmaaltijden met haar onderneming ‘Bont in de keuken’.

Meike is zelfstandig kok en voedingsdeskundige. In dagelijks leven wordt ze ingehuurd door restaurants in bijvoorbeeld Amsterdam of Rotterdam. Nu de restaurants tijdelijk dicht zijn, was het tijd om met nieuwe ideeën te komen. “Iemand uit de buurt vroeg me om advies. Ze wilde gezond eten, maar ze merkte dat ze ’s avonds weinig energie meer had om nog gezond te koken”, vertelt Meike. “Na haar wat advies gegeven te hebben, dacht ik er later nog eens over na. Misschien kan ik hier wel meer mee doen. Ik krijg er energie van om mensen blij te maken met lekker en gezond eten.”

Drie avonden in de week kookt Meike in haar eigen keuken heerlijke gerechten die je bij haar af kunt halen. Zo is Meike ook tijdens de coronacrisis ‘Bont in de keuken’.

Gezond eten hoeft niet duur te zijn

De maaltijden van Meike zijn eenvoudig te bestellen, vol van smaak en gemak. “De prijs houd ik bewust laag om ze vergelijkbaar te houden met afhaalmaaltijden zoals pizza, patat en snacks”, vertelt Meike. “Zo hoop ik dat mensen een gezonde maaltijd verkiezen boven een ongezonder alternatief, wanneer ze geen tijd of energie hebben om te koken. Je kunt tot 23.00 uur de avond van tevoren bestellen. Voeg het gerecht toe aan het winkelmandje en reken eenvoudig met iDEAL af. Op de dag zelf kun je het tussen 16.30 en 18.30 uur afhalen en thuis zo aan tafel schuiven!”

‘Je hoeft het alleen in de oven of magnetron op te warmen’

Meike presenteert iedere week, drie dagen per week, een afwisselend menu. Je kunt per dag kiezen of je de volgende avond ‘Bont’ wil eten. “Iedere zaterdag komt het menu voor de week erop op de website te staan. Iedere dag een hoofdgerecht, zoals een heerlijke Frittata met zoete aardappel en prei, een stamppot of een lekker broodje vegetarische hamburger”, legt Meike uit. “Je hoeft het alleen in de oven of magnetron op te warmen en er is ook altijd een vegetarische optie. Daarnaast bied ik ook een lekker dessert als zoete afsluiter.”

Mensen blij maken met lekker eten

“Wat ik het belangrijkste vind, is dat ik kan blijven koken en mensen blij kan blijven maken met lekker eten”, vertelt Meike enthousiast. “Inmiddels zijn er klanten die vast één of twee avonden per week gerechten bij me komen afhalen. Regelmatig krijg ik vragen van klanten als ze voor de deur staan om de gerechten af te halen. Laatst vroeg iemand: ik vond het de vorige keer zo lekker, kun je me vertellen wat voor geheime ingrediënten je gebruikt? Het is leuk om te zien dat mensen blij worden van mijn eten en ik hoop ze hiermee te inspireren om ook zelf lekker en creatief te koken.”

Bont in de toekomst

“Als kok dacht ik, mensen blijven altijd eten, dus er is altijd wel werk. Toen kwam corona en gingen alle restaurants dicht. Daar had ik niet helemaal rekening mee gehouden, dus dat was even omschakelen”, vertelt Meike. “Je gaat dan verzinnen wat je wél kunt doen om toch lekker bezig te blijven. Ik zou het heel leuk vinden als hier in de toekomst nog wat meer uitkomt. Zo wil ik met ‘Bont in de keuken’ ook catering, koken aan huis of bijvoorbeeld kookworkshops gaan doen”, sluit Meike af.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Voedingsexpert Laura onthult: zo gezond zijn kant-en-klaarmaaltijden écht”

Voedingsexpert Laura onthult: zo gezond zijn kant-en-klaarmaaltijden écht

Aangeboden door Uitgekookt.nl

Ga naar “Hilarisch! Dit is wat mensen willen weten over Gouda volgens Google”

Hilarisch! Dit is wat mensen willen weten over Gouda volgens Google

Ga naar “Midzomermarkt 2021: alle info op een rij”

Midzomermarkt 2021: alle info op een rij

midzomermarkt 2021

In onze gids

Ga naar “Deelen Verswaren”

Deelen Verswaren

  • Edisonstraat 10
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten
Ga naar “Viejee’s”

Viejee’s

  • Wijdstraat 13
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten
VieJee's Gouda

Nu gesloten

Ga naar “Bij Ons”

Bij Ons

  • Koster Gijzensteeg 5
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten
Bij Ons Gouda

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Feestaanbieding bij Restaurant Jantrus”

Feestaanbieding bij Restaurant Jantrus

  • Kookhuis Jantrus
  • Geldig t/m 31 oktober 2021
Ga naar “Nieuw in de verkoop: Woudstraat 70 – Gouda”

Nieuw in de verkoop: Woudstraat 70 – Gouda

  • Klein Makelaardij
  • Geldig t/m 30 september 2021
Ga naar “EIS Adventskalender € 89,95”

EIS Adventskalender € 89,95

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 10 oktober 2021
Ga naar “ALLEEN OP KRUIDVAT.NL van € 74,95 voor € 39,99”

ALLEEN OP KRUIDVAT.NL van € 74,95 voor € 39,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 10 oktober 2021
Ga naar “Appelsientje en DubbelDrank 0.75-1 literpakken van € 3,90 voor € 2”

Appelsientje en DubbelDrank 0.75-1 literpakken van € 3,90 voor € 2

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 3 oktober 2021

Vacatures

Ga naar “Keukenprins(es)”

Keukenprins(es)

  • SPS
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Secretariaat”

Medewerker Secretariaat

  • Continu Professionals
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Doktersassistente”

Doktersassistente

  • Huisartsenpraktijk Hackeng & Bakker
  • Parttime
Ga naar “Receptionist m/v regio Gouda en Rotterdam”

Receptionist m/v regio Gouda en Rotterdam

  • Tempo-Team
  • Fulltime
Ga naar “Chauffeur Bakwagen”

Chauffeur Bakwagen

  • WerkTalent
  • Fulltime

Agenda

Ga naar “SensationKaas”

SensationKaas

  • Theaterbakkerheij
  • 5 november 2021
SensationKaas 2018
Ga naar “Stammpot Gouda”

Stammpot Gouda

  • StudioGonz
  • 10 december 2021
Ga naar “Theaterconcert Cor-i-Fay”

Theaterconcert Cor-i-Fay

  • 7 oktober 2021
Ga naar “Kennis maken met langlaufen op zondag 3 oktober”

Kennis maken met langlaufen op zondag 3 oktober

  • Langlaufvereniging
  • 3 oktober 2021