Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bram heeft al 33 jaar een eigen winkel: ‘Ik heb gewoon ontzettend veel plezier in mijn werk’

Aangeboden door Fris Vers Shop 12 oktober 2019

Bram Fris (61) is een echte Gouwenaar en een bekend gezicht aan de Willem en Marialaan. Bram heeft namelijk al 33 jaar de Fris Vers Shop waar hij kaas, noten, salades, eieren en belegde broodjes verkoopt. “We begonnen klein, maar het assortiment is door de jaren heen ontzettend uitgebreid.”

Bram zit al zijn hele leven in de kaas. “Ik heb elf jaar bij een markthandel gewerkt. Ik stond elke dag op de markt kaas te verkopen. Na zes jaar begon het bedrijf waar ik voor werkte met het openen van winkels. Ik werd chef in één van de vestigingen en dat vond ik echt heel leuk om te doen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Fris Vers Shop
©indebuurt Gouda

Toch was dat voor Bram nog niet genoeg. Een oud-collega en tevens boerenzoon benaderde Bram en vertelde dat hij een eigen zaak wilde starten. “Hij vroeg of ik hem wilde helpen”, vertelt Bram. “Ik heb hem tijdens de openingsweek met van alles geholpen en in die dagen merkte ik dat het ook bij mij begon te kriebelen. Ik wilde een eigen winkel openen.”

Willem en Marialaan

In 1986 zat er een kaaswinkel aan de Willem en Marialaan. “De eigenaar van die winkel straalde naar mijn idee uit er niet meer zo’n zin in te hebben. Ik heb toen een brief naar die man geschreven of hij de zaak niet wilde verkopen. Later ben ik nog een keer naar binnen gestapt en toen was het geregeld. Zo’n drie maanden later was de winkel van mij”, vertelt Bram.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bram Fris Vers Shop
Bram Fris ©indebuurt Gouda

“Het klinkt nu natuurlijk heel makkelijk, maar als ik nu terugkijk op de 33 jaar dat ik hier zit, was het dat echt niet. Ik heb veel winkeliers om zien vallen en ik ben zelf zo’n 60 uur per week in de winkel. En daar komen natuurlijk ook nog wel een paar uurtjes bij als ik thuis ben.” Hoe het dan kan dat de winkel van Bram nog altijd goed draait? “Je moet je echt voor de volle 200% inzetten. Ik heb ook gewoon ontzettend veel plezier in mijn werk en dat straal je ook uit. We hebben veel vaste klanten, maar moeten ook mee gaan met de tijd. Daarom hebben we ook een online broodjesservice.”

Uitbreiden

In de jaren dat Bram aan de Willem en Marialaan gevestigd is, heeft hij de winkel twee keer laten verbouwen. “We begonnen met veel minderen producten dan dat we nu hebben. We kregen veel vraag naar belegde broodjes en zijn die toen vanuit de winkel gaan verkopen. We verkochten al zoveel beleg dat het ook een logische stap was. Na een tijdje kregen we ook aanvragen van bedrijven en toen is het balletje gaan rollen. Inmiddels bezorgen we ook op locatie en kun je online via de website of app bestellen.” Als particulier kun je ook online bestellen en je broodje ophalen in de winkel.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

©indebuurt Gouda
©indebuurt Gouda
©indebuurt Gouda

Als we Bram vragen naar zijn favoriete broodje moet hij even nadenken. “Dat is lastig. ’s Ochtends eet ik altijd een broodje kaas, maar ’s middags mag er van mij wel wat spannends gebeuren hoor. Ik vind bijvoorbeeld een broodje met tapenade, parmaham en mozzarella heerlijk.”

Wil jij ook wel eens zo’n lekker broodje van De Fris Vers Shop proberen? Bestel dan via de app of website. Bezorgen kan vanaf tien broodjes en vanaf twintig stuks hoef je geen bezorgkosten te betalen. Eetsmakelijk!


Meer over Fris Vers Shop ontdekken?

Fris Vers Shop restaurants en horeca

Geopend08:00 - 18:00

Willem en marialaan 62, Gouda

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Stadhuis Gouda beelden

Mysterie opgelost: waar is de jaarlijkse Goudse Vee- en Kaastentoonstelling gebleven?

Eén van de evenementen waar je als kind misschien vaak naar toe ging in Gouda is de Goudse Vee- en K...
goudse kaasmarkt

Goudse bucketlist: we gingen naar de Goudse Kaasmarkt en dansten met de kaasboeren

Sommige dingen moet je als Gouwenaar echt een keer gedaan hebben. Het beklimmen van toren van de Sin...
stroopwafel of kaas

Gouds dilemma: nooit meer Goudse kaas of nooit meer een stroopwafel?

Keuzes: we hebben er iedere dag mee te maken. Doe je vandaag pindakaas op je brood, neem je nog een ...

adv.