Aram heeft al 11 jaar een kapsalon in Gouda: ‘Eigenlijk ben je ook een soort psycholoog’

Aangeboden door Studio Symfonie 11 april 2019

Gouwenaar Aram is al zijn hele leven kapper en sinds elf jaar eigenaar van Studio Symfonie aan de Zeugstraat. “Ik heb heel lang als kapper in Rotterdam gewerkt, maar mijn droom was een eigen zaak in Gouda. De stad waar ik woon.”

In 2008 nam Aram de stap, een eigen kapsalon. “Ik ben samen met mijn vrouw gestart. Ik het kappersgedeelte en zij een nagelstudio. We zijn zonder personeel begonnen aan de Lange Tiendeweg. Nu – elf jaar laten – hebben we een zaak aan de Zeugstraat met tien kappersstoelen, nagelstudio en beautysalon”, vertelt Aram trots.

Al vijf jaar een vast team

“De zaak heeft tien jaar lang aan de Lange Tiendeweg gezeten, maar daar werd het echt te klein. Daarom zijn we in 2018 naar de Zeugstraat verhuisd.”

Tekst gaat verder onder de foto

Studio Symfonie
Foto: Studio Symfonie

Wat ons zo uniek maakt? “Jeetje, wat een vraag. Ik denk onze medewerkers. We werken nu al vijf jaar met een vast team, we zijn eigenlijk een soort familie. We hebben ook veel vasten klanten en omdat iedereen hier al een tijd werkt bouw je een band met elkaar op. We kennen hun namen en weten waar ze voor komen, dat zorgt eigenlijk voor een soort vriendschap.”

‘Er zijn klanten die hun hele levensverhaal vertellen’

Als kapper ben je natuurlijk de hele dag aan het knippen, maar wat veel mensen vergeten is dat je ook heel de dag praat. “Ja, je hebt met iedereen een gesprek, de ene keer is persoonlijker dan de andere keer. Er zijn klanten die hun hele levensverhaal vertellen, dat maakt ons soms ook een soort van psycholoog. Je hoort zo veel verhalen”, vertelt Aram.

Tekst gaat verder onder de foto

Studio Symfonie
Foto: Studio Symfonie

Elk type haar is welkom

Vaak gaan mensen naar de kapper met de wens om de puntjes bij te laten knippen. “Dat doen wij natuurlijk ook, maar we willen de klant ook echt adviseren. Als wij denken dat een hele andere coupe iemand goed zou staan, bespreken we dit altijd met de klant. We kijken samen naar hoe we het mooiste resultaat kunnen bereiken.”

“We hebben ervaring met alle haartypes en dat maakt ons heel veelzijdig. We hebben allemaal zo onze specialiteiten. We werken ook alleen met kwaliteitsproducten die geen ammoniak, PPD, parabenen en sulfaat bevatten. We willen namelijk dat jij met een goed geknipt en verzorgd kapsel de deur uit loopt.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Studio Symfonie. Meer over Studio Symfonie ontdekken?

Studio Symfonie kappers

Vandaag gesloten

Zeugstraat 44, Gouda

Bekijk meer:kappers

Lees ook:

brownies en downies gouda

Saskia en Bas van Brownies&downieS: ‘Eigenlijk hebben we er twintig pubers bijgekregen’

We kennen Saskia en Bas als het koppel achter Brownies&downieS, maar hoe zijn zij in Gouda terecht g...
Appel & Ei Gouda

Girlpower! 24 x deze powervrouwen hebben een eigen zaak in Gouda

Who run the world? Girls! In Gouda kunnen vrouwen er ook wat van. Omdat het vandaag Internationale V...
Bram Ladage Gouda

Raymond en Lindsay runnen samen Bram Ladage: ‘We vonden de liefde tussen de aardappels’

Raymond werkt al sinds zijn veertiende bij Bram Ladage als weekendhulp. "De winkel was van mijn nich...

adv.