Antoinette volgde haar oma en vader op in het kappersvak, maar doet het nét een beetje anders 

Aangeboden door Qredits

antoinette gouda

Het kappersvak is Antoinette Baaiman met de paplepel ingegoten. Haar oma opende in 1927 haar eerste salon in Gouda. Haar vader nam het over en toen was het aan Antoinette om de salon te runnen. In 2019 besloot ze dat het tijd was voor haar eigen nieuwe salon. Nu staat ze aan het roer bij Hair Inspirations, haar eigen exclusieve salon die ze opende met hulp van Qredits. “Ik ben trots op het verleden, maar ook dat ik mijn eigen pad heb gekozen.”

Antoinettes salon Hair Inspirations is volgens eigen zeggen een kapsalon in het hogere segment. Ze runt de salon in haar eentje. “Dat betekent dat ik mijn klanten écht ken. Ik kan zo een stukje kwaliteit waarborgen. Bij Hair Inspirations ga ik voor exclusiviteit, een moment van rust en aandacht voor mijn klanten. Je geniet in een oase van rust van een hoogwaardige kappersbehandeling. Dat vind ik heel belangrijk.”

Verliefd op het pand

Voordat Antoinette haar eigen salon begon, werkte ze een tijd als zelfstandige in andere salons. Toen ze het pand aan de Kleiwegstraat in Gouda vond, was het voor haar meteen duidelijk: “Het werd tijd om weer mijn eigen salon te runnen. Vanaf het moment dat ik binnenstapte voelde het meteen goed.” In januari 2020 had Antoinette alle contracten ondertekend en was ze klaar voor de verbouwing van haar nieuwe pand.

Hulp van Qredits

Bij het opstarten van een nieuw bedrijf maak je natuurlijk kosten. Daarom klopte Antoinette aan bij Qredits voor een zakelijk krediet. “Banken keken niet eens naar mijn plan. Alles gaat daar online en ze kijken niet naar de persoon erachter. Mijn boekhouder tipte toen Qredits. Daar kwam ik in contact met mijn bedrijfsadviseur Sylvia. Dat contact voelde meteen zó goed. Ze is heel persoonlijk, luistert goed naar mijn plannen én wilde direct graag helpen. Bij Qredits zien ze wie je bent als ondernemer. Ik voelde me meer dan alleen een verzameling cijfertjes of een potentiële goede investering.”

Open en weer dicht

Antoinette begon letterlijk op de eerste dag van de lockdown met verbouwen. Ze gooide de handdoek niet in de ring, maar de start van haar bedrijf was daardoor wel moeizaam. “Ook in de lockdowns zocht Sylvia regelmatig contact om te zien of ze iets voor me kon betekenen. Zo’n telefoontje in moeilijke tijden doet zoveel met je als ondernemer. Bij de laatste lockdown heeft ze zelfs aangeboden om het aflossen een paar maanden stop te zetten en dat kwam als geroepen.” 

Toen Antoinette weer open kon, was ze meteen hartstikke druk. “Iedereen wilde zo graag naar de kapper, en er was juist behoefte aan extra aandacht. Ik ben blij dat ik klanten daar toen gelukkig mee heb kunnen maken.”

Duurzaam en vegan

Bij een exclusieve kapper horen volgens Antoinette ook de beste producten. Daarom zijn de haarproducten bij Hair Inspirations zoveel mogelijk vegan en van de hoogste kwaliteit. “Tegenwoordig kun je heel goede vegan kappersproducten vinden en ik ben van mening dat duurzaam en kwaliteit heel goed samengaan.” 

Dat is niet de enige manier waarop Antoinette duurzaamheid nastreeft. “Ik recycle vrijwel alles, zoals lege verftubes en folie. Zelfs het haar dat ik knip gaat naar een fabriek waar ze de eiwitten eruit halen. Die worden vervolgens weer gebruikt voor de landbouw.”

Mooie haar maken

Antoinette hoeft haar salon niet zo nodig uit te breiden.“Ik houd het bewust kleinschalig: dat is waar mijn klanten voor komen. Wel lijkt het me leuk om andere kappers op te leiden in het vak. Ik denk namelijk dat ik best wat kennis in huis heb waarmee ik anderen kan helpen. Ondertussen blijf ik lekker zelf verder gaan met fijne kappersbehandelingen aanbieden. Ik hou er gewoon van om mensen mooi te maken en bij te dragen aan het gevoel van zelfvertrouwen. Om elke dag met een goed gevoel aan te gaan!”

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Denise over haar kapsalon: ´Ik had een week om te beslissen´”

Denise over haar kapsalon: ´Ik had een week om te beslissen´

Ga naar “Op de Goudse warenmarkt: ‘Dit is mijn gezonde verslaving’”

Op de Goudse warenmarkt: ‘Dit is mijn gezonde verslaving’

Ga naar “Op de Goudse warenmarkt: ‘Wat hier gebeurt is echt bijzonder’”

Op de Goudse warenmarkt: ‘Wat hier gebeurt is echt bijzonder’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “Alle Perla koffiebonen van € 21,57 voor € 14,38”

Alle Perla koffiebonen van € 21,57 voor € 14,38

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Alle AH Scharrel- kipschnitzels 2 stuks 2 stuks € 4,50”

Alle AH Scharrel- kipschnitzels 2 stuks 2 stuks € 4,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Personal trainer gezocht voor fit20 Gouda (interne opleiding, dus vooropleiding niet verplicht)”

Personal trainer gezocht voor fit20 Gouda (interne opleiding, dus vooropleiding niet verplicht)

 • Fit20 Gouda
 • Parttime

Topper

Ga naar “Taxichauffeur zorgvervoer bij Geukes Taxi”

Taxichauffeur zorgvervoer bij Geukes Taxi

 • Geukes Taxi
 • Parttime

Topper

Agenda

Ga naar “Gluren bij de buren 2023”

Gluren bij de buren 2023

 • 5 februari 2023
Ga naar “Huiskamerconcert aan de IJssellaan”

Huiskamerconcert aan de IJssellaan

 • T/m 31 dec
Ga naar “Goudse Hofstedendagen”

Goudse Hofstedendagen

 • Van 3 jun t/m 4 jun
goudse hofstedendagen
Ga naar “Zeldzaam Mooi Markt”

Zeldzaam Mooi Markt

 • Markt
 • 5 maart 2023
Ga naar “Expositie Fotokring Groene Hart”

Expositie Fotokring Groene Hart

 • Cultuurhuis Garenspinnerij
 • T/m 16 feb