Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jos van Watch House: ‘Het is zonde om een dierbaar sieraad in een la te laten liggen ‘

Aangeboden door Juwelier Jos 25 november 2018

Heb jij sieraden van jouw oma, moeder of een ander dierbaar persoon liggen, maar weet je niet zo goed wat je er mee moet? Jos van Watch House kan van die oude sieraden een totaal nieuw product maken. “Eigenlijk kan alles. Samen gaan we een ontwerp maken en het sieraad omsmelten tot iets wat jij mooi vindt.”

“Vijftien jaar geleden kwam er een vrouw binnen en op het moment dat ze de deur open deed wist ik al wat ik voor haar moest maken. Ze liet mij een ring en een armband zien van haar overleden man en wilde er iets nieuws van maken. Ik vroeg haar of haar man hield van vissen en met enig verbazing zei ze: ja, dat was zijn passie!”

“Ik heb de ring en de armband omgesmolten en er vervolgens een ring van gemaakt in de vorm van een snoek. De vrouw was zo blij, dat ze de ring nu nog steeds draagt en hem met trots laat zien als ze in de winkel is. Daar doe ik het echt voor”, vertelt Jos.

Ring met een tand

“Ook kwam er laatst een vrouw bij ons binnen met een tandje van haar overleden hondje en de vraag of we iets voor haar konden maken. Uiteraard kan dat en hebben we samen met haar een prachtig ontwerp gemaakt zoals je op de foto kunt zien.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Ring met tandje van hond Foto: Watch House

Er is veel meer mogelijk dan vroeger

Sieraden worden net als vroeger vaak doorgegeven van generatie op generatie, maar dat betekent niet dat ze ook gedragen worden. Misschien vind je het sieraad oubollig of gewoon echt niet mooi en draag je het daarom niet. Zonde, toch?

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Watch House

“Zo’n 35 jaar geleden begon ik met sieraden een nieuw leven te geven. In die tijd waren we nogal aan het rebellen en kreeg ik vaak het verzoek om van een bestaan sieraad iets compleet anders te maken. Maar ook nu komt het nog veel voor. Het is toch ook zonde om iets dierbaars in een la te laten liggen. Nu we met 3D-printers werken is er ook veel meer mogelijk, eigenlijk bijna alles.”

Aandacht

“Het allerbelangrijkste is tijd en aandacht. Samen met de klant wil ik echt een ontwerp maken dat bij diegene past. Het is een proces waarbij we iets unieks verzinnen en de mogelijkheid om tijdens het proces nog aanpassingen te doen, is er. We maken een sieraad dat met trots gedragen kan worden.”


Meer over Juwelier Jos ontdekken?

Juwelier Jos juweliers

Gesloten09:00 - 17:00

Lange Tiendeweg 17, Gouda

Bekijk meer:juweliers

adv.