Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe mee aan de indebuurt Gouda kerstkaartenactie voor eenzame ouderen

Door Kirsten Spooren 12 december 2019

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Gouda is dit de realiteit. Om ervoor te zorgen dat ze deze kerst íets minder eenzaam zijn, start indebuurt Gouda een kerstkaartenactie voor ouderen in Goudse verzorgingshuizen en/of wijkcentra. Doen jullie mee?

De helft van de ouderen in Nederland is eenzaam, blijkt uit cijfers van het CBS en de GGD. Waar de één tijdens kerst geniet van een uitgebreid diner met familie of aanschuift bij vrienden, brengen deze ouderen de feestdagen in eenzaamheid door. Vaak hebben ze geen familie meer of komen ze moeilijk de deur uit. Ook de brievenbus blijft bij deze ouderen tijdens de feestdagen akelig leeg.

Hartverwarmende kerstkaarten

Aan dat laatste willen wij samen met jullie iets gaan doen. Hoe leuk zou het zijn als Goudse ouderen ineens allemaal hartverwarmende kerstkaartjes krijgen tijdens de feestdagen? Zo voelen ze zich heel even niet alleen.

Kaarten sturen

Uiteraard klimmen wij als redactie in de pen, maar het zou fantastisch zijn als jullie met ons meedoen. Hoe meer kaarten, hoe beter! Stuur dus één of meerdere kerstkaarten met een algemene boodschap naar onderstaand adres. Doe dat vóór vrijdag 20 december. Wij zorgen ervoor dat alle kerstwensen bij de ouderen in verzorgingstehuizen en/of wijkcentra’s worden afgeleverd. Uiteraard doen we daar ook verslag van.

Redactie indebuurt t.a.v. kerstkaartenactie
indebuurt Gouda
Zeugstraat 64
2801 JD Gouda

Wil je de kaart(en) liever persoonlijk langs komen brengen? Kom dan naar bovenstaand adres (maandag tot en met vrijdag, tussen 09.00 en 17.00 uur) of laat de kaart(en) achter in de brievenbus.

Lees ook…

46 procent van de Gouwenaars voelt zich eenzaam: dit kun je doen

Een avondje alleen op de bank kan fijn zijn, maar wat doet het met je als je altijd alleen op de ban...

Schokkend: zo veel Gouwenaars voelen zich eenzaam en vooral in deze wijken

Gerard (89) is mantelzorger voor zijn vrouw: ‘Alleen de was mag ik niet doen, want dat doe ik niet goed’

adv.