Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij het Vestzaktheater: intiem theater met kleine prijsjes

Door Rebecca de Graaf 27 september 2019

Een gezellig avondje uit hoeft niet veel te kosten, want bij het Vestzaktheater kun je voor een klein prijsje de leukste voorstellingen bijwonen. Voor veel opvoeringen betaal je slechts een tientje, maar eens per maand kun je zelfs van een gratis optreden genieten! In dit artikel geven we je alvast een tipje van de sluier.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Het Vestzaktheater

Het Vestzaktheater aan de Walstraat is opgericht in 1982 en sinds januari 2019 hoort deze locatie bij Concordia. Dit sfeervolle theater is klein maar fijn, want met 65 stoelen ervaar je geen afstand tot de artiest. Het is de ideale plek voor try-outs van bekende cabaretiers, intieme concerten en experimentele kleinkunst. “Je hebt hier de ruimte om iets nieuws uit te proberen of te experimenteren. Die mogelijkheid was er in Enschede nog niet,” legt programmeur Annemarie uit.

het vestzaktheater enschede
De knusse zaal van et Vestzaktheater.

Het nieuwe theaterseizoen

Het nieuwe theaterseizoen is half september van start gegaan en je kunt iedere maand kiezen uit tientallen uiteenlopende voorstellingen. Kies bijvoorbeeld voor een avondje stand-up comedy tijdens Enschede Lacht of luister naar het werk van vier singer-songwriters tijdens de gratis voorstelling Mooiste Liedjes. Ben jij een liefhebber van beeldende kunst, theater en muziek? Woon dan een voorstelling bij van de Twentse Kunst Alliantie. Op de volgende pagina’s vind je nog meer toffe suggesties voor aankomend theaterseizoen.

Thijs Kemperink

Op 3 en 4 oktober treedt de Twentse cabaretier Thijs Kemperink op met zijn try-out Eerlijk duurt het kortst. Deze populaire Tukker houdt zich bezig met waar het écht om draait in het leven. Geen afbranden of politiek dus, maar mooie verhalen. De voorstelling van 3 oktober is al uitverkocht, maar voor 4 oktober zijn nog kaarten. Een kaartje kost €12,50 euro en is via deze link te bestellen.

thijs kemperink
Bron: Het Vestzaktheater

From Berlin with Love

Na een succesvolle tournee met optredens in binnen- en buitenland komen de theatermakers Gerald Drent en Martijn Mulders op 9 oktober naar Enschede. In het kader van de Regenboogweek treden zij op met een persoonlijke en muzikale reis van Bertold Brecht en Hildegard Knef tot Marlene Dietrich en Nina Hagen. Een kaartje kost €12,50.

Noot van de redactie: wegens ziekte wordt deze voorstelling verplaatst naar een andere datum.

ludique from berlin with love
Bron: Het Vestzaktheater

Pieter Verelst

Met keihard positivisme, knotsgekke sketches en ontroerende bespiegelingen treedt de Vlaamse comedian en acteur Pieter Verelst de wereld tegemoet. Hij is op 23 januari met zijn try-out Amai in het Vestzaktheater te zien. Een kaartje kost €12,50 euro.

pieter-verelst
Bron: Het Vestzaktheater

Bovenste Knoopje Open

Bovenste Knoopje Open maakt persoonlijk, poëtisch en geëngageerd cabaret. Op 8 november zijn zij in het Vestzaktheater te zien met de voorstelling Tijd Zat. Deze voorstelling gaat over de vaders van ooit, nu en de vaders die het tweetal zelf ooit zullen zijn. Het normale tarief is een tientje, maar studenten betalen slechts €8,-.

bovenste knoopje open
Bron: Het Vestzaktheater

Marjolijn van Kooten

Het psychiatrisch cabaret van Marjolijn van Kooten wordt ongelofelijk goed ontvangen. Deze avond is 100% anti-depressief. Bijwerkingen: lachstuipen en troost. Je knapt er dus echt van op! Op 29 november komt zij met haar try-out Ongestoord naar Enschede en een kaartje kost €15,-.

20191129-marjolijn-van-kooten-ongestoord-vierkant-fotograaf-richard-zandberg
Foto: Richard Zandberg

Het gehele programma

Uiteraard zijn er nog meer gave voorstellingen te zien in het meest knusse theater van Enschede. Wat dacht je bijvoorbeeld van een interactieve ochtend voor kinderen of uiteenlopende muzikale optredens? Bekijk hier het complete programma van het theaterseizoen 2019-2020. En dan nog iets: je kunt hier ook heel voordelig drankjes doen!

prijslijst
Prijslijst van de drankjes bij het Vestzaktheater.

Meer over Concordia (Oude Markt) ontdekken?

Concordia (Oude Markt) entertainment

Oude Markt 15, Enschede

Bekijk meer:entertainment

Meer over Vestzaktheater ontdekken?

Vestzaktheater theaters

Walstraat 35, Enschede

Bekijk meer:theaters
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.