Een zwembad, hottub én een kroeg: buitenkijken in de droomtuin van Els in Twekkelerveld

Buitenkijken bij Els in Enschede_
Foto: indebuurt Enschede

Wie een stap in de achtertuin van de familie Kremer zet, waant zich direct in een zonnig vakantieoord in plaats van in een woonwijk in Twekkelerveld. Met een zwembad, hottub, overkapping én een kroeg in de tuin is het gezin het hele jaar door veel buiten te vinden. Even gluren!

Els (36) woont samen met haar man Nick (37) en hun kinderen Quin (13) en Liz (11) in een jarendertighuis in Twekkelerveld. “Toen we het in 2006 kochten was het nog een buitenschoolse opvang. “Eén kamer was pikzwart; dat was de discokamer. De hele ruimte was afgeplakt met tape, ook de ramen. Dan had je nog een gifgroene en een felgele kamer. Zelfs de kozijnen waren meegeschilderd.”

Lees verder onder de foto >

buiten_bij els_nick_enschede-03
Foto: indebuurt Enschede

Bushbush

Ook de tuin van zo’n 250 vierkante meter herken je niet terug. “Dat was een bushbush. Via een hek in het midden van de tuin kwam je in het achterste deel dat vol stond met bomen.” Maar het stel liet zich niet afschrikken. “Nicks vader had toen een eigen bouwbedrijf en Nick zelf inmiddels ook. Samen hebben ze het huis van binnen en buiten aangepakt.”

Lees verder onder de foto >

buiten_bij els_nick_enschede-22
Foto: indebuurt Enschede

‘Dat zwembad moest er komen’

Toen de bushbush langzaamaan veranderde in een kale vlakte had Nick één wens: een zwembad in de tuin. Els: “Dat zwembad moest en zou er komen. Daar was geen discussie over mogelijk. Dat had hij bij zijn ouders ook.” Toen het zwembad er eenmaal was, pakte het stel de rest van de tuin aan. Eerst de tegels, daarna de schuur, later de overkapping.

Lees verder onder de foto‘s >

Eindelijk af

Toch voelt de tuin pas sinds dit jaar voor het eerst echt af. Lachend: “Dat mag ook wel na zestien jaar. De afgelopen jaren hadden we het ook al mooi buiten, maar nu is het zoals we het altijd voor ogen hadden. Ik wist bijvoorbeeld niet zo goed wat ik met dat lege stukje bij de poort moest. Tot ik vorig jaar een leuk zitje bij Action vond dat er perfect past. De boom – die ’s avonds als die slaapt zijn bladeren dichtklapt – dient als een natuurlijke parasol. Nu is dit een van mijn favoriete plekken in de tuin. Je zit hier altijd lekker beschut.”

Lees verder onder de foto >

buiten_bij els_nick_enschede-23
Foto: indebuurt Enschede

Palmbomen

De palmbomen staan er nog niet zo lang. “Dat is wel een plaatje, hè, die bomen bij het zwembad? We hebben ook al eens kleine palmbomen gehad, maar die hebben de megavorst niet overleefd.” Ook in de avond kan de tuin van Els en Nick zo op een ansichtkaart. De spotjes schijnen dan op de palmen en de sfeerverlichting langs de schutting maakt het plaatje compleet.

‘Via de deur in de schutting kunnen we direct naar de buren’

Over die schutting gesproken: zit daar nou een deur naar de buren in? Els knikt. “We zijn heel goed bevriend met onze buren. En ook onze kinderen gaan veel met elkaar om. Eerder moesten we steeds omlopen om bij elkaar over de vloer te komen, toen dachten we: we kunnen net zo goed een deur in de schutting maken!”

Een van de laatste aankopen van het stel is de hottub. “Die staat er sinds vier weken en we hebben daar al zo vaak in gezeten. Je kan er met z’n vieren in. Binnen anderhalf uur zit die op veertig graden. Heerlijk!”

Lees verder onder de foto’s >

Karaokeavonden in de schuur

Dan is er nog de kroeg in de schuur. En die doet niet onder voor een café op de Oude Markt. Drankdispensers aan de muur, een speelautomaat, een scherm voor karaokeavondjes en natuurlijk een tap. “Die tap hadden we daar altijd al. Maar op een gegeven moment hebben we de schuur een beetje verwaarloosd. Toen ik met corona thuiszat en Nick dus ook niet naar klanten kon, heeft hij het barretje aangepakt. Ideaal voor tijdens verjaardagen!”

Lees verder onder de foto’s >

Vakantie in eigen tuin

Met zo’n fijne tuin hoef je bijna niet meer naar het buitenland. Els lacht. “We gingen de afgelopen jaren vaak niet op vakantie om aan de tuin te werken. Ik vind het gewoon belangrijk om je rustmomentjes te pakken als je niet aan het werk bent. En dat kan perfect in deze tuin. Het eerste wat ik op een zomerdag doe is de deuren opengooien. En voor de kinderen is deze tuin natuurlijk ook heel fijn. In de zomer liggen ze elke dag in het zwembad.”

Lees verder onder de foto >

buiten_bij els_nick_enschede-26
Foto: indebuurt Enschede

Ook op minder warme dagen zwemmen

We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar heeft Els nog tuinwensen? De Enschedese denkt even na. “Ja. Het zwembad is nu nog niet verwarmd. Dat willen we volgend jaar doen. Dan kunnen we ook op minder warme dagen van het zwembad genieten. Verder heb ik geen wensen. De tuin is eindelijk af.”

Verder gluren

Bekijk hier onder nog veel meer foto’s van de prachtige tuin van Els en haar gezin.

Nog meer buitenkijkers:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “De halloweentuin van Jootje (72) uit Twekkelerveld: ‘Die doodskist heb ik zelf gemaakt’”

De halloweentuin van Jootje (72) uit Twekkelerveld: ‘Die doodskist heb ik zelf gemaakt’

Jootje Pool uit Enschede in haar Halloweentuin
Ga naar “Binnenkijken bij Mark (32) en Noémie (28) in ’t Zeggelt: ‘Wisten niet dat we nieuwbouw konden betalen’”

Binnenkijken bij Mark (32) en Noémie (28) in ’t Zeggelt: ‘Wisten niet dat we nieuwbouw konden betalen’

binnenkijken bij mark en noémie_enschede
Ga naar “Een kijkje in Hellens horrortuin: ‘Het lijk ligt nog op het aanrecht’”

Een kijkje in Hellens horrortuin: ‘Het lijk ligt nog op het aanrecht’

hellens horrortuin

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Hollandse aardappelen van € 3,69 voor € 1,99”

Hollandse aardappelen van € 3,69 voor € 1,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “PHILIPS L’OR BARISTA koffiecupmachine van € 99 voor € 59”

PHILIPS L’OR BARISTA koffiecupmachine van € 99 voor € 59

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “SERVIESSETS GOLDLINE van € 69,99 voor € 39,99”

SERVIESSETS GOLDLINE van € 69,99 voor € 39,99

 • Xenos
 • Geldig t/m 27 november 2022
Ga naar “Tristar convectorkachel € 24,99”

Tristar convectorkachel € 24,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 27 november 2022

Vacatures

Ga naar “Pendelchauffeur”

Pendelchauffeur

 • H.H. Huuskes BV
 • Fulltime
Ga naar “Operator betonmolen”

Operator betonmolen

 • Olympia
 • Fulltime