Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buitenkijken bij Saskia: ‘We hebben niet één, maar twee veranda’s’

Door Charmain Zwijnenberg 12 augustus 2019

Misschien ken je Saskia nog wel van haar ontzettend leuke huis in ’t Zwering. Daar woont ze samen met haar man, twee zoons (12 en 14) en konijn Henk. Maar wist je dat de Enschedese ook een héérlijke tuin heeft? Kijk maar mee!

Verlengstuk van woon- en eetkamer

Sommige mensen maken van hun tuin een verlengstuk van de woonkamer. Saskia’s tuin is een verlengstuk van de woonkamer én eetkamer. Met niet één, maar twee veranda’s is het heerlijk toeven buiten. Saskia: “Toen we in 2007 in dit huis kwamen wonen, wilden we al een veranda. In 2010 heeft mijn man samen met onze overbuurman de eerste geplaatst.”

Twee veranda’s

Op de plek van de tweede veranda stond een trampoline. “Toen onze boys daar te groot voor werden besloten we om nog een veranda te plaatsen. Buurman en buurman gingen weer aan de slag. Nu hebben we buiten een plek om te eten én een plek om te chillen,” vertelt de Enschedese. “Ik zit graag buiten, ben ook echt een zonaanbidster. Tijdens heerlijke zomerdagen begin ik de dag buiten al met een ontbijt. Op echt warme dagen zit ik er ’s avonds lekker lang.”

Buitenkijken bij Saskia - veranda 2.

Hele jaar door buiten

Ook de rest van het jaar zit de familie graag buiten. “In de onderste veranda staat een houtkachel. En we kunnen de boel afsluiten met zeil. Dan doen we ook in de winter regelmatig een drankje met vrienden buiten.” Afgelopen winter stond er zelfs een jacuzzi. “We hebben toen heel wat weekenden lekker gebubbeld.”

Ook de barbecue wordt het hele jaar door gebruikt. Sinds kort staat er zelfs een tafeltje in de tuin waar de Big Green Egg – hun tweede barbecue – in is verwerkt. “Een Ikea-hack, gemaakt door manlief,” vertelt Saskia trots.

Buitenkijken bij Saskia - olijfboom

Niet te tuttig

Saskia’s tuin is net zo mooi ingericht als haar huis. “Mijn stijl is voornamelijk stoer; het mag niet tuttig zijn. Een beetje het outdoor living gevoel.” Saskia houdt van verandering in haar interieur. Krijgt de tuin ook regelmatig een make-over? “Daar verandert ook altijd wel wat,” zegt ze lachend. “Maar niet zo vaak als binnen.”

Buitenkijken bij Saskia - tuin

Echtscheidingsstoelen

De zwarte tuinstoelen staan er al wel een tijdje. Tot ongenoegen van Saskia’s man. “Ik vond deze stoelen al jaren tof. En toen we een keer samen bij Ikea waren zag ik ze ineens voor vijf euro per stuk.” Helaas was er geen ruimte meer in de auto. “Pech, volgens mijn man. Maar ik wilde ze per se. Met een kwaad hoofd is hij toen naar huis gereden, terwijl ik buiten met mijn nieuwe stoelen bleef wachten tot hij terugkwam voor de tweede ronde. Hij was niet blij. Ik wel met mijn aankoop.”

De tuinstoelen worden ook wel de ‘echtscheidingsstoelen’ genoemd. Gelukkig zijn de twee nog altijd samen.

Verder buitengluren? 

Deze binnenkijkers al gezien?

Binnenkijken bij Sylvana - Sylvana

Binnenkijken bij Sylvana: ‘Op zolder staan kratten vol woonaccessoires’

Wekelijks mogen we binnengluren in supertoffe huizen in Enschede. Deze week waren we bij Sylvana. Ze...
Binnenkijken bij Laura - Laura.

Binnenkijken bij Laura: ‘We hebben een mancave én een roze kamer’

Laura woont samen met haar man Samet en hun konijn Brammetje in een prachtige nieuwbouwwoning in de ...
binnenkijken bij pistache design_3

Binnenkijken bij Pistache Design: dé winkel voor vintage design!

Je voelt je gelijk thuis zodra je de woonwinkel van Sophie en Rob binnenstapt. Dat is ook niet zo ge...

adv.