Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Rob en Sophie: ‘Zelfs het hoekje van de poezen heeft een vintage tintje’

Aangeboden door Pistache Design 6 mei 2019

Rob en Sophie zijn de eigenaren van Pistache Design. Deze woonwinkel in Enschede is dé plek voor design klassiekers, vintage meubels, decoratieve kunst, accessoires en vloerkleden. Zou de woning van dit enthousiaste stel net zo’n plaatje zijn? Wij namen een kijkje!

Zelfs een vintage hoekje voor de poezen

Sophie en Rob wonen samen met hun twee poezen in een speelse woning op het Stokhorst. Het vintage design is zelfs doorgetrokken tot het relax hoekje voor de poezen! Zodra je de woning binnenstapt, valt je gelijk een duidelijke overeenkomst op. De huiselijke en warme sfeer van Pistache Design vind je ook in hun eigen interieur terug. “Wij zijn heel graag thuis en vinden het daarom belangrijk dat onze winkel dezelfde sfeer uitstraalt,” legt Sophie uit.

binnenkijken bij Rob en Sophie_1
Poes Billy ligt lekker te relaxen op haar vintage bankje

Eclectische woonstijl

Het liefdevolle stel omschrijft hun woonstijl als eclectisch. Het is kleurrijk, maar tegelijkertijd ook rustig en je ziet veel oude elementen met nieuw design gecombineerd. Ze hebben niet zozeer een voorkeur voor één bepaalde stijl, maar moeten gewoon een bepaalde klik met het meubelstuk hebben. “Het maakt niet uit of we in een hutje in het bos zouden wonen of in een moderne bungalow, want we zouden overal kunnen aarden. Wij zijn heel creatief en zodra we een woning zien, ben je het in gedachten al aan het inrichten.”

‘Maak van je huis geen showroom, maar blijf dichtbij jezelf’

Van huis naar winkel

Hun gezamenlijke passie voor vintage design vormde de basis voor hun eigen winkel. “In eerste instantie reisden we het land door op zoek naar meubels voor onszelf. Het huis raakte echter te vol, dus besloten we bepaalde meubelstukken te verkopen om plaats te kunnen maken voor iets nieuws. Op een gegeven moment werden we hier drukker mee dan met ons eigen werk. Toen hebben we besloten om de knoop door te hakken en er ons werk van te maken,” zegt Sophie trots. Dit resulteerde begin 2018 in de opening van Pistache Design.

Pistache Design
Begin 2018 richtten Sophie en Rob hun winkel Pistache Design op

Bij voorbaat al verliefd

Wanneer je zelf de pareltjes binnen vintage design opspeurt, hoeveel van deze meubelstukken belanden er dan nog daadwerkelijk in de winkel? “In principe kopen we alleen datgene wat we ook zelf in huis zouden willen hebben staan,” legt Rob uit. “Het komt wel eens voor dat we iets voor onszelf houden, maar onze inrichting verandert met regelmaat. Een half jaar hetzelfde is in Sophie’s ogen al lang,” zegt de Enschedeër lachend.

Emotionele waarde

Rob en Sophie zijn grote liefhebbers van vintage design, omdat deze meubelstukken kwalitatief erg goed zijn. Rob: “Het aanschaffen van hoogwaardig design meubelen is een goede investering. Wanneer je de meubels goed onderhoudt, behoudt het zijn waarde of het kan zelfs meer waard worden.” Het koppel heeft er dan ook geen moeite mee om na verloop van tijd afstand te doen van hun eigen meubels en accessoires om ruimte te maken voor iets nieuws. Sophie: “Alleen spullen van emotionele waarde zullen we nooit wegdoen, zoals de wollen knuffels die mijn overleden zusje ooit voor mij gemaakt heeft.”

Ben jij benieuwd welke design klassiekers Rob en Sophie zoal verkopen? Loop gewoon eens binnen in de winkel, bekijk de webshop of volg Pistache Design op Instagram.

Dit knuffeltje heeft voor Sophie een speciale betekenis

Meer over Pistache Design ontdekken?

Pistache Design woonwinkels

Vandaag gesloten

Oldenzaalsestraat 724, Enschede

Bekijk meer:woonwinkels

adv.