Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Patricia: ‘We hebben maandenlang moeten kamperen in ons eigen huis’

Door Rebecca de Graaf 10 juni 2019

Na ruim twee jaar verbouwen is de woning van Patricia en haar partner Bob eindelijk af. Klaar om de komende tien jaar van te genieten, zou je zeggen. Maar toen kwam opeens hun droomwoning op Funda voorbij…

Verhuizen of toch niet

“Mijn eerste reactie was: we gaan hier niet weg, want we zijn net klaar met verbouwen. Alles is precies geworden zoals we in gedachten hadden. De verbouwing hebben we zelf gedaan en zonder de hulp van goede vriend Martin hadden we het niet zo snel klaar kunnen krijgen. Maar stiekem was ik toch ook wel nieuwsgierig naar de woning die Bob was tegengekomen en uiteindelijk hebben we de woning bezichtigd. Vanaf het eerste moment waren we helemaal verliefd, dit is écht ons droomhuis waar we samen oud willen worden.”

binnenkijken bij Patricia_6
De keuken was het laatste project van de verbouwing

Kamperen in eigen huis

Patricia en Bob hebben maandenlang in hun eigen huis moeten kamperen, doordat hun oude woning al halverwege de verbouwing verkocht werd. “We hebben eerst de bovenverdieping aangepakt en pas daarna de begane grond. Dus ja, ik heb regelmatig met mijn pannetjes tussen al het stof staan koken,” zegt Patricia lachend.

Vinden ze het dan niet jammer dat ze maar zo kort van het eindresultaat kunnen genieten? “Natuurlijk doet het wel even pijn, maar in principe kunnen we dezelfde rust en sfeer ook in ons droomhuis verwezenlijken. Een thuis betekent voor mij samen zijn met Bob, onze hond Gijs in een fijne plek die je zelf gecreëerd hebt.”

binnenkijken bij Patricia_12
Rechts van de bank staat Patricia’s dierbaarste meubelstuk

Gek op de kringloop

De woning van het stel is net een kleine expositieruimte. Overal waar je kijkt, zie je mooie spullen staan waar een verhaal achter zit. “Ik omschrijf mijn stijl als industrieel gecombineerd met spullen van de kringloop. Daarnaast zijn veel spullen voor mij van emotionele waarde. Mocht er ooit brand bij ons uitbreken, dan zijn Bob, de hond en dit bijzettafeltje de eerste dingen die ik zal redden. Het tafeltje is ooit door mijn opa gemaakt en hij is op jonge leeftijd overleden. Het is mijn dierbaarste meubelstuk.”

Vlinderstoel voor een prikkie

Patricia speurt regelmatig verschillende kringloopwinkels af en Marktplaats is een van haar favoriete websites. “De vlinderstoel die in de hoek van de kamer staat is origineel en deze heb ik voor 30 gulden, ja zo oud is die, op de kop getikt. Ik ben gelijk in de auto gestapt en naar het midden van het land gereden. De dame die het te koop aanbood, kreeg hem namelijk niet in elkaar gezet. Eenmaal thuis was het een middagje puzzelen, maar ik heb er nog steeds veel plezier van.”

De vlinderstoel
Het badkamermeubel is gemaakt van een werktafel
Binnenkijken bij Saskia - Saskia

Binnenkijken bij Saskia: ‘Mijn Blond-servies is de vrouwelijke noot in dit mannenhuishouden’

Saskia woont samen met haar man, twee zoons (12 en 14) en konijn Henk in een prachtige woning in 't ...
Binnenkijken bij Ria - Ria en Mickey

Binnenkijken bij Ria: ‘In maart heb ik 496 spullen weggedaan’

Wat is er nou heerlijker dan ongegeneerd gluren bij de buren? Deze week waren we bij Ria. Samen met ...

adv.