Binnenkijken bij Mark (32) en Noémie (28) in ’t Zeggelt: ‘Wisten niet dat we nieuwbouw konden betalen’

binnenkijken bij mark en noémie_enschede
Mark, Noémie en hun hond Sky. Foto: indebuurt Enschede

Een eigen huis bouwen? Dat kwam niet eens in Mark en Noémie ten Voorde op toen ze samen een optrekje wilden kopen in Enschede. “We dachten dat dat vér boven ons budget zou liggen.” Toch woont het stel sinds begin dit jaar in een gloednieuw huis in ’t Zeggelt. Tijd voor een binnenkijker!

“Het is gek gegaan”, vertelt Mark. “In het voorjaar van 2020 waren we op zoek naar een bestaande woning. We hadden een huis in Stroinkslanden op het oog en vroegen mijn oom, die architect is, om mee te gaan naar de bezichtiging. Waarop hij reageerde ‘Waarom gaan jullie niet bouwen? Er is nét een kavel vrijgekomen in ’t Zeggelt.'”

Kavel reserveren

Tot dat moment hadden Mark en Noémie geen seconde aan nieuwbouw gedacht. Noémie: “We dachten dat we dat niet konden betalen. Marks oom vertelde toen dat je de kavel kan reserveren en vervolgens twee maanden de tijd hebt om uit te zoeken of het financieel gaat lukken. Mocht dat niet het geval zijn of zie je het om een andere reden niet zitten, dan kan je ervan afzien. Toen dachten we: waarom niet?”

Lees verder onder de foto >

binnenkijken_mark_noémie_enschede_nieuwbouw-27
Foto: indebuurt Enschede

De twee belden de volgende ochtend direct met de gemeente en hoera, ze waren de eersten die op de vrijgekomen kavel reageerden en kregen de reservering. Mark: “We hebben één maand extra uitzoektijd bijgekocht en in december 2020 kochten we de kavel officieel.”

Heel veel keuzes

Een periode van geregel, aanvragen en keuzes maken brak aan. “Vooral veel keuzes maken, ja, zegt Noémie lachend. “We mochten bijna alles zelf bepalen. Hoefden ons aan slechts enkele regels te houden, zoals hoge plafonds, grote ramen, een plat dak en de hoogte van het huis. En het moest energiezuinig zijn, denk aan zonnepanelen, een warmtepomp en vloerverwarming. Verder waren we vrij om te kiezen wat we wilden. Van de indeling binnen tot de kleur en het type steen aan de buitenkant van ons huis. We kregen veel hulp van Marks oom, maar qua stijl hebben we alles zelf gedaan.”

Lees verder onder de foto >

binnenkijken_mark_noémie_enschede_nieuwbouw-46
Foto: indebuurt Enschede

Huwelijksaanzoek op het dakterras

Welke elementen wilden Mark en Noémie sowieso in het huis terugzien? “Het dakterras moest en zou er komen”, zegt Noémie. “Dat zagen we bij de buren hiertegenover. Mark heeft me op dat dakterras zelfs ten huwelijk gevraagd! Toen hadden we net een optie op dit huis.”

Op het wensenlijstje

Een kookeiland stond ook op het wensenlijstje van Noémie, maar dat is uiteindelijk een schiereiland geworden. Wél heeft ze haar gewenste koffie-nis. Mark wilde graag een geïntegreerde afzuigkap. “Dat is ook wel nodig met zulke hoge plafonds.” En dan is er nog de glazen schuifpui in de woonkamer. “Dat was een must van mijn oom”, zegt Mark lachend. “Maar daar zijn we zelf ook heel blij mee. Die verbindt binnen met buiten.”

Lees verder onder de foto >

binnenkijken_mark_noémie_enschede_nieuwbouw-40
Foto: indebuurt Enschede

Strak met sfeer

Ellenlange discussies over het interieur komen in huize Ten Voorde niet voor. “We liggen wat dat betreft op één lijn”, zegt Mark. “We houden allebei van opgeruimd, strak, maar wel warm. Als ik er een woonstijl aan moet koppelen: strak met sfeer.” Is er dan helemaal geen onenigheid? “Oké, misschien over het vloerkleed dat Noémie graag wil. Ik vind dat ook mooi, maar we hebben een hond en het kleed ruikt daar dan meteen naar. Wij ruiken dat op een gegeven moment zelf niet meer, maar anderen wel.”

Als ik met vrienden de stad in ga, kan ik rollend naar huis

Het koppel woont op loopafstand van de Oude Markt, maar krijgt vanuit hun huis weinig van de bruisende binnenstad mee. Noémie: “Het is hier heel stil. We horen zelfs de trein niet. De boel is goed geïsoleerd. We vinden het fijn om zo dicht bij de binnenstad te wonen.” Mark sluit zich daar bij aan: “Als ik met vrienden de stad in ga, kan ik rollend naar huis.” Daarna lachend: “En De Muur zit hier zo dichtbij dat we de frituurpan hebben verkocht. Ik heb mijn kroket al op voordat het frituurvet warm is.”

Lees verder onder de foto >

binnenkijken_mark_noémie_enschede_nieuwbouw-24
Foto: indebuurt Enschede

Tip voor huizenzoekers

Voor jonge stellen die een huis in Enschede willen kopen heeft Mark een tip. “Informeer gewoon eens als er kavels vrijkomen en kijk wat er mogelijk is. Misschien is het financieel wel haalbaar, zoals bij ons. Kijk, een kavel op ’t Vaneker is natuurlijk duur. Maar de kavels in het centrum zijn niet heel groot, dus daar betaal je al een stuk minder voor.” Ook Noémie heeft een tip: “Schakel mensen in die je kunnen helpen met het papierwerk en de vergunningsaanvragen. Die heb je nodig, want er komt heel veel bij kijken.”

Meer foto’s van het mooie nieuwbouwhuis zie je hieronder:

Jouw beurt

Wil jij laten zien hoe tof jouw woning eruitziet? Stuur een mail naar [email protected]. Misschien woon je wel in een hip appartement in het centrum of heb je een leuke woning in Stokhorst. Of je nou in een studentenkamer of stadsvilla woont; over iedere woning is wel iets te vertellen.

Deze Enschedeërs gingen je voor:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Gluren bij je buren: dit zijn de populairste binnenkijkers in Enschede van 2022”

Gluren bij je buren: dit zijn de populairste binnenkijkers in Enschede van 2022

binnenkijken bij Collin & Jonne
Ga naar “De kersttuin van Enschedeër Jootje (72): ‘De kribbe van kindeke Jezus moet ik nog maken’”

De kersttuin van Enschedeër Jootje (72): ‘De kribbe van kindeke Jezus moet ik nog maken’

jootjes kersttuin-enschede-20
Ga naar “Binnenkijken bij Suzanne in Helmerhoek: ‘Ik bedenk het, mijn man maakt het’”

Binnenkijken bij Suzanne in Helmerhoek: ‘Ik bedenk het, mijn man maakt het’

binnenkijken_bij_suzanne_enschede02

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Katoenen shopper € 9,99”

Katoenen shopper € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Commercieel medewerker binnendienst”

Commercieel medewerker binnendienst

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Centralist”

Centralist

 • RGF Staffing the Netherlands B.V.
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Piano Bar bij Fellini”

Piano Bar bij Fellini

 • Fellini
 • 10 februari 2023
fellini_poster_social mediafellini_poster_social media
Ga naar “Paaskermis”

Paaskermis

 • Volkspark Enschede
 • Van 8 apr t/m 17 apr
Ga naar “Enschede Marathon”

Enschede Marathon

 • 16 april 2023
Enschede Marathon 2
Ga naar “Dino Fabriek”

Dino Fabriek

 • Vliegveld Twenthe
 • Van 29 jul t/m 3 sep
dinopark
Ga naar “Bevrijdingsfestival”

Bevrijdingsfestival

 • 5 mei 2023
bevrijdingsfestival-enschede