Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Marit en Rogier: ‘We hebben het addertje nog niet kunnen ontdekken’

Door Charmain Zwijnenberg 11 november 2019

Zo’n acht maanden geleden kregen Marit en Rogier te horen dat ze hun flatje in Stadsveld moesten verlaten. Gelukkig kregen ze daar een fijne eengezinswoning in dezelfde wijk voor terug. Wij mochten binnengluren in het nieuwe stulpje waar het jonge echtpaar samen met hun súperschattige dochtertje Maartje (bijna 1 jaar) woont.

Groen

Wanneer we de woonkamer van het gezin binnenstappen kunnen we niet om de groene muur heen. Een echte eyecatcher die door de warme tint direct sfeer aan het huis geeft. “In het begin vond ik het wel spannend hoor, zo’n felle kleur,” bekent Marit. “Maar achteraf ben ik er erg blij mee.”

binnenkijker_marit_rogier-09

De muur een likje verf geven is niet het enige wat de twee hebben veranderd aan het huis. Rogier: “Alles was in zo’n oud-beige kleur. Met een heel oude keuken, rood tapijt op de trap en een donkereiken vloer. Dat hebben we allemaal aangepakt.”

En dat allemaal in vier weken tijd. “We hoorden in maart dit jaar dat de flat waarin we woonden gesloopt zou worden. Diezelfde avond hebben we ons al ingeschreven als woningzoekenden. Deze woning was onze favoriet. Helaas werden we als vierde uitgeloot, dus we mochten niet komen kijken.”

binnenkijker_marit_rogier-17

Addertje

Toch kreeg het gezin een paar weken later te horen dat ze alsnóg mochten langskomen. Marit: “Nummer één, twee en drie hadden geen interesse meer in het huis. We waren blij, maar vroegen ons ook af waarom de anderen het huis niet wilden. Zit er een addertje onder het gras?” Daarna lachend: “Tot nu toe hebben we dat addertje nog niet kunnen ontdekken. Het is hier heel fijn.”

Gele accenten

Hoe omschrijft het koppel hun woonstijl? “Als de woonstijl van mijn vrouw,” zegt Rogier lachend. “Maar ik ben het er wel mee eens hoor.” Marit omschrijft het interieur als landelijk en strak. “En ook wel industrieel. Eigenlijk van alles wat.” Haar favoriete woonkleur benoemen vindt ze duidelijk een stuk makkelijker. “Geel,” zegt ze volmondig. “Door het hele huis zie je gele accenten voorbij komen. En groen ook wel.” Dát hadden we natuurlijk kunnen weten.

Marit shopt haar woonitems het liefst bij Xenos, Kwantum en Action. “Ik ben een impulsieve koper. Maar de laatste tijd bewaar ik wel de bonnetjes. Mocht ik het toch niets vinden, dan breng ik het weer terug.”

binnenkijker_marit_rogier-11

Wanneer we vragen naar de favoriete plek in huis roepen de tortelduiven in koor: “de hoek van de bank!” Gelukkig zorgt dat niet voor ruzies. “We wisselen elkaar af. We zitten niet heel vaak samen op de bank, omdat we andere werkdiensten draaien,” vertelt Rogier. “En sinds Maartje er is zitten we ook steeds vaker aan de eettafel met z’n drieën.”

binnenkijker_marit_rogier-01

Grijpgrage minihandjes

Is dat nog een beetje te doen? Een huis mooi en toonbaar houden met van die grijpgrage minihandjes in de buurt? “Nou, we hadden eerst leuke dingen op de tafeltjes in de woonkamer staan, maar die hebben we maar weggehaald. Die waren compleet kansloos,” vertelt Marit. “En uit de bloempotten pakt ze zand. Maar dat wordt gelukkig minder,” voegt haar man daaraan toe. Na een korte stilte. “Maar ja, dan begint natuurlijk weer de periode dat ze ons probeert uit te dagen…”

Verder gluren?

Nog meer binnenkijkers:

Binnenkijken bij Maryke

Binnenkijken bij Maryke: ‘We deden aan ruilhandel met de vorige bewoners’

Maryke woont samen met haar vriend Bram, zoontjes Ravi en Bodhi en twee konijnen. Een gezellige jare...
binnenkijker_romy_bram-34

Binnenkijken bij Romy en Bram: ‘De eetkamerstoelen komen van oma’s zolder’

Wekelijks komen we bij Enschedeërs over de vloer om ongegeneerd in hun woning rond te neuzen. Deze w...
binnenkijker_sebastiano_dario-386

Binnenkijken bij Sebastiano en Dario: ‘We keken elkaar aan en zeiden: dit wordt ‘m’

Een verzameling van maskers uit Venetië en Sardinië, muren vol met kunst en een kookboekencollectie ...

adv.