Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken in de jaren 30-woning van Marijke: ‘Ik doe niet mee aan alle trends’

Door Charmain Zwijnenberg 24 juni 2019

Marijke woont samen met haar man Chris en zoontje Finn (1,5) in een prachtige jaren 30-woning binnen de singels van Enschede, tegen de wijk Hogeland aan. Volgens de Enschedese een perfecte locatie: “Ons vorige huis staat twee straten verderop.”

Chris was degene die de woning spotte. Marijke: “Dit huis móest ik volgens hem zien. En ook ik was verkocht.” Er moest wel het nodige aan gebeuren. “We hebben de schouw eruit gehaald, een andere vloer erin gelegd, alles gestuct en geschilderd en we hebben een nieuwe keuken en badkamer laten plaatsen.” Op 11 januari kreeg het stel de sleutel, op 1 april gingen ze over. “We hebben geluk met mijn schoonvader, die heeft veel bij ons geklust.”

Binnenkijker Marijke - bank details

Aan de wijk hoefde Marijke niet te wennen. “Ik vind het zo’n fijne locatie. Ons vorige huis staat twee straten verderop. Dat was een soortgelijke woning, maar dan kleiner. We hadden toen geen zolder, kelder en geen schuur. We hebben vier jaar in dat huis gewoond, maar toen Finn kwam werd het echt te klein.” Gelukkig was de woning in no time verkocht. “We hielden een open huis. Heel leuk. Er kwamen ruim dertig mensen langs. Uiteindelijk zijn er vier biedingen uitgekomen.”

Binnenkijker Marijke - eetkamer

Hoe omschrijft Marijke haar woonstijl? “Ik hou heel erg van Scandinavisch. Van rust in huis, met lichte tinten en hout. Heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat ik vroeger veel in Noorwegen ben geweest. Ook de mix van oud en nieuw vind ik erg leuk.”

Persoonlijke touch

Het liefst zit de Enschedese in de woonkamer. “Dat vind ik een fijne plek. Maar ook met de eethoek ben ik blij. De grijze kast past er perfect bij, al was het wel een hele klus om die in elkaar te zetten. Het Wedgewood-servies in de kast vind ik vooral bijzonder. Mijn moeder, die overleed toen ik jong was, spaarde het al. Ook staat er er een kopje van mijn oma tussen. Ik vind het belangrijk om wat persoonlijkheid in het interieur te brengen.”Binnenkijker Marijke - woonkamer 2

Geen miskopen

Marijke doet niet mee aan alle trends. “Ik investeer liever in iets wat lang mooi blijft. Dat geldt zowel voor mijn interieur als voor mijn kleding. Ik draag graag bij aan een duurzame toekomst.” Miskopen worden hier in huis dan ook nauwelijks gedaan. “Ik koop heel bewust. Denk er goed over na voordat ik iets aanschaf,” vertelt de Enschedese.

Binnenkijker Marijke - glas in lood

Inspiratie doet Marijke op via Pinterest, Instagram en het VT Wonen-programma op tv. “Maar misschien nog wel het meest in kleine boetiekjes. Daar koop ik ook graag mijn woonspullen. In Enschede vind ik Goods4Home en ’t Hooge Huys heel fijn.”

Verder gluren?

Lees ook

Binnenkijken bij Esther - Esther 3

Binnenkijken bij Esther: ‘Instagram en Pinterest zijn heaven’

Robuust met een gouden randje: zo omschrijft Esther haar woonstijl. Samen met haar man Ruud woont ze...
binnenkijken bij Patricia_1

Binnenkijken bij Patricia: ‘We hebben maandenlang moeten kamperen in ons eigen huis’

Na ruim twee jaar verbouwen is de woning van Patricia en haar partner Bob eindelijk af. Klaar om de ...
Binnenkijken bij Saskia - Saskia

Binnenkijken bij Saskia: ‘Mijn Blond-servies is de vrouwelijke noot in dit mannenhuishouden’

Saskia woont samen met haar man, twee zoons (12 en 14) en konijn Henk in een prachtige woning in 't ...

adv.