Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Manon: ‘Het Melkmeisje op de muur is een echte eyecatcher’

Door Charmain Zwijnenberg 18 februari 2019

Manon verhuisde samen met haar man Rik en dochters Noor (2) en Eef (3) van een woning in Stroinkslanden naar een vrijstaand huis in Wesselerbrink. Manon: “We wilden vrijheid en rust en vonden dat in dit huis.”

Warm thuis

Het gezin woont hier pas sinds augustus 2018, maar het voelt helemaal niet kaal of nieuw aan. “Dat kan je wel aan mij overlaten,” lacht Manon. “Ik hou ervan om het huis aan te kleden met leuke spullen en heb er in korte tijd een warm thuis van gemaakt. Ik hou niet van een kale woning.”

Binnenkijken bij Manon - eettafel details

Wat sprak Manon aan in dit huis? “De vrijheid, rust en ruimte van een vrijstaande woning. En ik ben blij met de de vele ramen in huis Zo komt er lekker veel licht binnen.”

Het was voor het gezin een logische keuze om in Enschede te blijven wonen. “We komen allebei uit Enschede, onze familie woont hier en alles is lekker in de buurt. We hebben er weleens aan gedacht om naar Nijverdal te verhuizen, maar we vinden het toch veel fijner om in een stad te wonen.”

Binnenkijken bij Manon - keuken

Manon heeft niet één bepaalde stijl. “Ik hou van zoveel stijlen! Botanisch, Scandinavisch, industrieel, vintage. Ik mix alles door elkaar: Eclectisch noemen ze dat tegenwoordig. Wel merk ik dat ik vaak grijp naar stoere items in combinatie met vrolijke kleuren. Én tweedehands spullen.” Véél tweedehands spullen, blijkt al gauw. “Ik ben helemaal weg van Marktplaats. De helft van het interieur komt daarvandaan. Het oude schoolbankje, de schooltafeltjes, de locker en de oude legerkist die we als salontafel gebruiken bijvoorbeeld.”

Melkmeisje

Als we de woonkamer binnenlopen valt ons oog op Het Melkmeisje dat levensgroot op de muur is afgebeeld. “Daar ben ik heel blij mee,” vertelt de Enschedese. “Het is fotobehang en een echte eyecatcher.”

Binnenkijken bij Manon - woonkamer

Wanneer we Manon spreken hobbelen alleen dochters Noor en Eef door het huis, maar op andere dagen is het volle bak. “Dan lopen hier wel vijf kinderen rond. Ik werk namelijk als gastouder.” Hoe zorgt ze ervoor dat het bontgekleurde speelgoed niet altijd en overal zichtbaar is? “In de avond berg ik het speelgoed op in de lockerkast en in de legerzak. Dan zie je er niets meer van.”

Binnenkijken bij Manon - kinderhoek

Het is vooral Manon die bepaalt wat er in huis komt. “Mijn man en ik hebben hebben ongeveer dezelfde smaak. Soms moet hij wel wennen als ik weer een idee heb, maar uiteindelijk gaat hij er wel in mee en is het van: ‘je had toch gelijk’.”

Dat de Enschedese gevoel heeft voor interieurstyling is wel duidelijk. Ze wil er zelfs haar werk van maken. “Ik heb mijn opleiding voor interieurstylist in Enschede inmiddels afgerond. Het lijkt me leuk om niet alleen met mijn eigen interieur bezig te zijn, maar ook met dat van anderen.”

Verder binnengluren?

Lees ook:

Binnenkijken bij Nienke - Nienke

Binnenkijken bij Nienke: ‘Het interieur moet vooral niet truttig zijn’

Wat is er nou heerlijker dan gluren bij de buren? Deze week keken we binnen bij Nienke. Samen met ha...
Binnenkijken bij Franka

Binnenkijken bij Franka: ‘Toen ik de oude opkamer zag, was ik gelijk verkocht’

Franka Oude Nijhuis woont al negen jaar in een prachtig pand uit 1894 in de buurt van Enschede. Zo'n...
Binnenkijken bij Floor

Binnenkijken bij Floor: ‘Je hebt niet het idee dat je midden in de stad woont’

Floor woont samen met haar ouders en een Engelse Bulldog in een appartement aan het Van Heekplein. Z...

 

adv.