Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Lisan: ‘We wonen in een grachtenpand zonder gracht’

Door Charmain Zwijnenberg 13 januari 2020

Wekelijks mogen we binnengluren in de mooie stulpjes van onze stadsgenoten. Deze week waren we bij Lisan. Samen met haar vriend Quinten woont ze in een prachtige, industriële woning in De Laares.

Echte Enschedeërs

Er was voor Lisan en Quinten geen twijfel over mogelijk: hun eerste koophuis staat in Enschede. “We zijn allebei échte Enschedeërs. Ik heb een tijdje in Glane gewoond, maar toen ik op kamers ging heb ik meteen weer voor deze stad gekozen. Mijn vrienden en familie wonen hier en je hebt hier alles. Wil je drukte en gezelligheid, dan ga je naar de Oude Markt. Wil je juist wat meer rust, dan ben je zo in de buitenwijken van de stad. Ideaal!”

Binnenkijker_Lisan

Grachtenpand zonder gracht

Het stel was meteen verliefd op hun huis in De Laares. Lisan: “Het is eigenlijk een grachtenpandje zonder gracht. Ook de hoge plafonds en het vele licht dat binnenkomt sprak ons direct aan.” Er hoefde weinig te gebeuren in huis. “We hebben alleen gestuct en geschilderd. We konden er zo in. Gelukkig maar, want we houden niet zo van klussen.”

Zeeën van ruimte

De woning is ontzettend ruim. “Dat is heel fijn ja. We slapen op zolder en hebben daarnaast nog een logeerkamer, waskamer, kledingkamer en nog een lege kamer.” En wie denkt dat die lege kamer vol staat met troep, heeft het mis. De kamer is letterlijk leeg. “We zijn allebei best opgeruimd. Quinten nog meer dan ik.”

Binnenkijker_Lisan

Zelfde woonstijl

Waar in veel gevallen de vrouw des huizes zich vooral bezighoudt met het interieur, is dat bij Quinten en Lisan juist andersom. “Toen we dit huis hadden gekocht had hij al een hele lijst gemaakt met spullen die hij graag in het huis terug zou willen zien. Een stenen muur, een houten muur, een robuuste tafel, veel staal, een bepaald tv-meubel, middeleeuwse stukken. Hij had alles al opgezocht. Ik hoefde alleen ja of nee te zeggen,” zegt Lisan lachend.

Als we een rondje woonkamer doen, kunnen we concluderen dat Lisan vooral veel ja heeft gezegd. “Maar dat komt vooral omdat we dezelfde stijl hebben. We houden allebei van industrieel en zitten echt op één lijn. Dus nee, we hebben geen ruzies gehad.”

Binnenkijker_Lisan

Groots

We zien veel grote schilderijen in het interieur terug. “Dat zijn foto’s die we zelf tijdens vakanties hebben gemaakt. We houden van grote dingen aan de muur.”

Geen impulsaankopen

De tortelduifjes zijn geen impulskopers. “Al kunnen we wel snel beslissen als we iets tegenkomen wat we heel mooi vinden. Ik zag de stalen deur bijvoorbeeld op Instagram voorbijkomen. Die hebben we dezelfde dag nog besteld.”

Binnenkijker_Lisan

Miskopen

Lisan doet weinig miskopen. Hoewel… “Met het in elkaar zetten van de eetkamerstoelen waren we nog langer bezig dan met de tv-kast. Wat een gedoe was dat! En de schroefjes laten ook een voor een los. We bestellen stoelen nooit meer online. We willen ze voortaan eerst testen.”

Woonwensen

De woning van Lisan en Quinten lijkt aardig af. Zijn er nog woonwensen? “We willen de trap nog renoveren. Daar zit nog tapijt op en dat past niet bij ons. Ook de keuken is niet onze smaak. Die willen we ook nog aanpakken. Verder hebben we weinig woonwensen. We zitten hier goed en gaan voorlopig niet meer weg,” zegt de Enschedese tot slot.

Verder gluren?

Deze binnenkijkers al gezien?

binnenkijker - Robert en Ron

Binnenkijken bij Robert en Ron in de Walstraat: ‘Hier zat vroeger de Twentse Schouwburg’

Robert en Ron wonen samen met hun hond Floortje midden in de Walstraat in hartje Enschede. Op de ple...
binnenkijker_sebastiano_dario-386

Binnenkijken bij Sebastiano en Dario: ‘We keken elkaar aan en zeiden: dit wordt ‘m’

Een verzameling van maskers uit Venetië en Sardinië, muren vol met kunst en een kookboekencollectie ...
binnenkijkenbijleroyencharlotte-199

Binnenkijken bij Leroy en Charlotte: ‘We discussiëren over van alles, maar niet over het interieur’

Net als elk ander koppel zijn er genoeg onderwerpen waar Leroy en Charlotte over discussiëren. Maar ...

adv.