Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Leroy en Charlotte: ‘We discussiëren over van alles, maar niet over het interieur’

Door Charmain Zwijnenberg 7 oktober 2019

Net als elk ander koppel zijn er genoeg onderwerpen waar Leroy en Charlotte over discussiëren. Maar interieur is daar niet een van. Charlotte: “We zitten echt op één lijn wat het huis betreft.” Wij mochten binnengluren in hun prachtige jaren 30-paleisje aan de Hogelandsingel.

Dichtgetimmerd

Ensuite-deuren, check. Terrazzo-vloer, check. Openslaande tuindeuren, check. Alle karakteristieke elementen van een jaren 30-woning kunnen we afvinken in het huis van Leroy en Charlotte. Maar dat is niet altijd zo geweest. “De vorige eigenaren hadden de tuindeuren en de suite-deuren dichtgetimmerd en over de terrazzo-vloer in de gang lag een laag tapijt,” vertelt Charlotte. “Zonde natuurlijk. Toen ik bij Leroy introk hebben we dat allemaal aangepakt.”

Omgegooid en aangepakt

Leroy woont nu twaalf jaar in de woning aan de singel, Charlotte trok er zes jaar geleden bij in. Samen toverden ze het huis om tot hun huidige paleisje. Leroy: “We hebben ontzettend veel gedaan. De indeling omgegooid, muren weggehaald, de tuin aangepakt, een nieuwe badkamer en keuken geplaatst.”

En bijna alles deden ze zelf. “Leroy is heel handig. Vaak heb ik een idee in m’n hoofd en dan vraag ik: schat, wat dacht je hier van?,” vertelt Charlotte. “En dan mag ik het weer uitvoeren,” voegt Leroy er quasi geërgerd aan toe. “Maar ik vind het leuk hoor.”

Zelfde woonstijl

Gelukkig liggen de twee op één lijn qua interieur. Charlotte lacht: “Er zijn genoeg onderwerpen waar we over discussiëren, maar interieur is daar niet een van. Over de flamingo-IXXI aan de muur hebben we nog het langst gedaan. De keuken en badkamer waren zo rond. We hebben dezelfde woonstijl.”

Twijfelkont

Worden alle woonaccessoires in overleg aangeschaft? “Charlotte neemt nog weleens iets mee. Vaak vind ik het dan ook mooi. Of ze stuurt me vanuit de winkel een foto via WhatsApp toe.” Charlotte beaamt dat. “Ik ben een enorme twijfelkont.”

Keukenprins en -prinses

Op de vraag waar de bewoners het meest blij mee zijn in huis antwoordt Charlotte beslist: “Met Leroy, omdat hij alles kan maken in het huis. Maar dat bedoel je niet hè. De tuin vind ik een fanatische plek. En de keuken natuurlijk.” Ook voor Leroy is de keuken een van zijn favoriete plekken in huis. Het stel is daar ook veel te vinden.

Charlotte: “Koken is mijn werk maar ook in mijn vrije tijd kook ik graag. Ik kom helemaal tot rust in de keuken. Ik vind het heerlijk om voor vrienden en familie te koken.” Dat laatste geldt ook voor Leroy. “Ik ben meer van de desserts maken en de broden bakken. Charlotte meer van de stoofschotels en salades.”

Topteam

Tot nu toe hebben de bewoners nog elk jaar een groot project in huis aangepakt. Wat staat er voor komend jaar op de planning? “De schuur en bijkeuken,” zegt Leroy. “Dat zou dan ons laatste project zijn. Maar eigenlijk is dit huis nooit af. Alleen al qua onderhoud.”

Gelukkig vormen de twee een topteam. “Ik ben de doener en de aanpakker en Leroy is van het uitdenken en plannen. We vullen elkaar perfect aan,” zegt Charlotte tot slot.

Verder gluren?

Deze binnenkijkers al gezien?

binnenkijken bij Geesje-018

Binnenkijken bij Geesje: ‘Zelfs een broodmes koop ik bij de kringloop’

Van hartje binnenstad naar Glanerbrug: Geesje woont samen met man Gerard en hondjes Bobbie en Max in...
Binnenkijken bij Sylvana - Sylvana

Binnenkijken bij Sylvana: ‘Op zolder staan kratten vol woonaccessoires’

Wekelijks mogen we binnengluren in supertoffe huizen in Enschede. Deze week waren we bij Sylvana. Ze...
Binnenkijken bij Laura - Laura.

Binnenkijken bij Laura: ‘We hebben een mancave én een roze kamer’

Laura woont samen met haar man Samet en hun konijn Brammetje in een prachtige nieuwbouwwoning in de ...

adv.