Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Esther: ‘Instagram en Pinterest zijn heaven’

Door Charmain Zwijnenberg 17 juni 2019

Robuust met een gouden randje: zo omschrijft Esther haar woonstijl. Samen met haar man Ruud woont ze in een prachtige nieuwbouwwoning in De Laares. Wij mochten binnenkijken! 

Nieuwbouwwoning

Esther en Ruud wonen sinds november 2018 in hun huidige huis. Ze waren niet specifiek naar een nieuwbouwwoning op zoek. “We hebben een paar keer naar bestaande bouw gekeken, maar we kwamen er simpelweg niet tussen. Toen werden we door de makelaar op dit project aan de Laaressingel gewezen,” vertelt Esther.

Binnenkijken bij Esther - woonkamer. (3)

De twee waren direct enthousiast, al was het resultaat soms moeilijk voor te stellen vanaf een tekening. “Vooral het inschatten van meubels vond ik lastig, omdat je geen fysieke ruimte hebt. En we kregen een waslijst aan opties. De vorm van de de keuken, wel of geen bijbouw, wat voor soort tuindeuren? Dat duizelde soms.”

‘Er moest hoe dan ook een houten visgraatvloer in’

De Enschedese had nog geen duidelijke woonstijl voor ogen, maar één ding stond vast. Esther: “Er moest hoe dan ook een houten visgraatvloer in. Dat wilde ik zo graag. Vanuit daar zijn we verder gaan bouwen. Voor de grote lijnen schakelde ik een interieurstyliste in.”

Binnenkijken bij Esther - eettafel

Alles wat blinkt

Welke woonstijl het uiteindelijk is geworden? “Industrieel chic. Dat is robuust met een gouden randje. Of zoals anderen mijn stijl zouden omschrijven: alles wat blinkt,” zegt de brunette lachend. Het interieur zorgt gelukkig niet voor ruzies thuis. “Al vroeg Ruud zich soms wel af of het niet teveel goud werd allemaal.”

Voor de slaapkamer schakelde Esther de hulp in van Nadine, een oude bekende van ons. “Samen hebben we een moodboard gemaakt. Ik ben zo blij met het resultaat.”

Binnenkijken bij Esther - Slaapkamer

Waar doet de Enschedese wooninspiratie op? “Instagram en Pinterest zijn heaven,” zegt Esther lachend. “En ik lees ook graag de VT Wonen.” Haar interieurspullen koopt ze onder meer bij Westwing, maar ook bij kleinere webshops die ze via Instagram ontdekt. “Ik heb zelf een kleine webshop in schoonmaakdoeken, daarom vind ik het extra belangrijk om kleine ondernemers te steunen.”

Binnenkijken bij Esther - stoel woonkamer

Het meest blij is Esther met haar houten visgraatvloer, de Portugese tegels in de gang en met het schilderij aan de blauwe wand. “En ik ben er trots op dat alles zo mooi samen is gekomen. Dat het allemaal past.” Ook vindt ze de locatie van het huis heel fijn. “Je bent zo in de stad. En Enschede is gewoon supergezellig. Ik ben er geboren, maar heb er acht jaar niet gewoond. Ik ben blij dat ik terug ben. Enschede voelt als thuiskomen,” zegt ze tot slot.

Verder gluren?

 

adv.